Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 45011 tot 45015
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Wall Street op licht verlies

De Amerikaanse effectenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel op licht verlies. Met het oog op aanhoudende zorgen over Griekenland waren beleggers voorzichtig in de aanloop naar een lang weekeinde. Maandag is het in de Verenigde Staten Memorial Day en zijn de beurzen in New York gesloten.

De kooplust op Wall Street was ver te zoeken, wat resulteerde in lage volumes en licht dalende koersen. De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde 0,4 procent lager op 12.485 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1319 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een fractie lager op 2838 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Spanje dreigt knieval te moeten maken

In de Euro-crisis ontwikkelen de zaken zich razendsnel, wat enkele uren heet van de naald was is nu al weer compleet achterhaald. Vrijdag 25 mei kan de geschiedenis ingaan als de dag dat Spanje met de rug tegen de muur is komen te staan. De problemen stapelen zich op voor de regering van M. Rajoy. Nagels aan de doodskist van Spanje kunnen de regio’s gaan worden. Die moeten dit jaar samen 36 miljard euro herfinancieren, waar een budgetdeficiet van 15 miljard euro tegenover staat.

De regio’s kregen dit jaar al een speciale kredietfaciliteit van het ICO maar dat blijkt niet te volstaan. Catalonia, dat al 2 miljard euro van het ICO kreeg, heeft nu extra geld nodig. De Catalanen lijken er een nationale sport van te hebben gemaakt om de voorziene budgetdeficieten met glans te overschrijden. De beurzen in Europa trotseren voorlopig de Europese problemen, vraag is echter hoe lang dat gaat duren. De koers van de euro blijft alvast onder druk staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Duitse bunds sluiten hoger door Spaanse problematiek

De bunds zijn vrijdag hoger gesloten, waarbij de bunds winst inleverden nadat het Spaanse Catalonie de verklaringen ontkrachtte die de president eerder deed over de financiele moeilijkheden.

De leider van de Spaanse regio Catalonie, Artur Mas heeft vrijdag uitgesproken dat de Spaanse overheid meer moet doen om garant te staan voor de schulden van de Spaanse regio's nu die moeilijkheden ondervinden om zichzelf te financieren. De woordvoerder van de president bevestigde de uitspraken. Deze verklaringen zouden volgens berichten echter uit zijn verband gehaald zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Spaanse overheid pompt 19 miljard euro in Bankia'

AMSTERDAM - De Spaanse overheid staat op het punt om de noodlijdende bank Bankia voor in totaal 19 miljard euro aan financiële steun te verlenen.

Dat bericht de Financial Times vrijdag op basis van ingewijden. De ingreep zou de Spaanse overheid voor 90 procent aandeelhouder maken van de bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De AEX is vrijdag met winst gesloten, vanwege een harder dan verwachtte stijging van het consumentenvertrouwen in de VS en afzwakking van eerdere berichtgeving uit Spanje omtrent de schuldencrisis.

De AEX-index sloot vrijdag 0,2% hoger op 292,76 punten, de Midkap won 0,1% op 475,91 punten en de Smallcap eindigde 0,2% hoger op 382,13 punten.