Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 45026 tot 45030
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Olieprijs sluit licht hoger vanwege mislukte onderhandelingen met Iran

De olieprijs is vrijdag licht hoger gesloten, aangezien handelaren terughoudend zijn na een niet overtuigende ontmoeting tussen Iran en de wereldmachten over het nucleaire programma van het land.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $0,2 hoger op $90,86.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

S&P waardeert Bankia en Banco Popular af tot junk-status

Standard & Poor's Ratings Services heeft vrijdag verscheidene Spaanse financials afgewaardeerd tot junk-status, waarbij de kredietwaardigheidsbeoordelaar verwees naar zorgen over de economie van Spanje en de huidige risico's die aanwezig zijn in de bancaire sector.

Bankia SA en Banco Popular Espanol SA zijn afgewaardeerd naar BB+ van BBB-. "Wij zijn van mening dat de Spaanse regering waarschijnlijk op korte termijn ondersteuning zal bieden om een mogelijk kapitaaltekort bij deze twee instellingen op te vangen", verklaart het ratingbureau.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Wall Street lager richting lang weekend

De Amerikaanse effectenbeurzen gingen vrijdag licht omlaag. Met het oog op aanhoudende zorgen over Griekenland waren beleggers voorzichtig in de aanloop naar een lang weekeinde. Maandag is het in de Verenigde Staten Memorial Day en zijn de beurzen in New York gesloten.

De kooplust op Wall Street was ver te zoeken, wat resulteerde in lage volumes en licht dalende koersen. De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde drie kwartier voor het slot 0,6 procent lager op 12.452,66 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1318,00 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 2836,85 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Uitbreek goudaandelen!

Goudmijnaandelen lijken een bodem te hebben gevonden. Het Market Vectors gold Miners Fund (GDX) steeg fors deze week. Woensdag steeg de index terwijl de markt en goud daalde.

Op onderstaande grafiek zie je ook hoe de versnelde neerwaartse trend opwaarts werd doorbroken. De grafiek toont de verhouding tussen GDX en de goudprijs aan (dalend doet goud het beter dan de mijnaandelen, stijgend vica versa). De dalende trend deed zich al een jaar voor maar versnelde de laatste 2 maanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Wall Street op licht verlies

De Amerikaanse effectenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel op licht verlies. Met het oog op aanhoudende zorgen over Griekenland waren beleggers voorzichtig in de aanloop naar een lang weekeinde. Maandag is het in de Verenigde Staten Memorial Day en zijn de beurzen in New York gesloten.

De kooplust op Wall Street was ver te zoeken, wat resulteerde in lage volumes en licht dalende koersen. De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde 0,4 procent lager op 12.485 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1319 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een fractie lager op 2838 punten.