Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 45031 tot 45035
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Moody's verlaagt kredietstatus Noordse banken

De Europese schuldencrisis laat ook zijn sporen na in de Noordse niet-eurolanden Noorwegen en Zweden, met een verlaging van de kredietstatus van een aantal van hun banken.

Moody's gaat over tot de verlagingen vanwege de sterke mate waarin de banken afhankelijk zijn van het financieren van groothandelaren, lage winstmarges en de risico's voor de kwaliteit van de activa. Dit laatste komt onder andere voort uit de blootstelling van de Zweedse economie aan de zwakte in Europa en de hypotheken met variabele rentes die kunnen lijden onder rentewijzigingen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Beurzen zetten herstel voort

De Europese beurzen wisten vrijdag het herstel van een dag eerder voort te zetten. De graadmeters trokken zich op aan het Duitse consumentenvertrouwen, dat ondanks de slechte berichten over de schuldencrisis onveranderd is gebleven. Ook werd gespeculeerd op nieuwe steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Bijna iedereen verliest koopkracht in 2013

Dat blijkt uit de koopkrachtcijfers in de definitieve versie van het begrotingsakkoord van het kabinet en de fracties van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie, zoals minister Jan Kees de Jager van Financiën dat vrijdag naar de Kamer heeft gestuurd.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Ook in Azië is vraag naar goud fors gedaald

Bij vorige correctiefases bij het goud waren het steeds de Aziatische beleggers die een bodem onder de goudprijs kwamen leggen.

Sterke koopdruk vanuit China en India joeg het goud telkens opnieuw weer hoger. Ditmaal is de situatie anders, ook in Azië is het akelig stil geworden.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Beleggers kunnen inspelen op Griekse exit

Jakobsen onderscheidt vier scenario's bij een Griekse exit. De eerste is 'Extend-and-pretend-light', uitstellen en doen alsof dus. Hij schat de kans daarop zo'n 35%. "Dan zal een wanordelijk Grieks failliet plaatsvinden en ontbeert een sterk antwoord van de EU. Met een minicrash in de Europese aandelenmarkten tot gevolg. Griekenland besluit de euro te verlaten, de drachme keert terug. Het besmettingsrisico wordt groter, zorgt voor druk op Spanje, Italië en Portugal."