Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 45031 tot 45035
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Milton Friedman in 2002: 'De euro wordt de vijand van de democratie'

De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Milton Friedman overleed in 2006. Exact 10 jaar geleden voorspelde hij al de doodstrijd van de euro.  In augustus 2002 zei deze ex-adviseur Richard Nixon en Ronald Reagan in een interview met het Britse magazine Central Banking het volgende met betrekking tot de eenheidsmunt:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Stagnatie economische groei eurozone

De economische groei in de eurozone is in het eerste kwartaal gestagneerd ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat woensdag op basis van een nieuwe schatting.

De nieuwe raming komt overeen met de eerste schatting die vorige maand werd gepresenteerd. De uitgaven van huishoudens lagen vorig kwartaal op hetzelfde peil als een kwartaal eerder. De investeringen daalden met 1,4 procent, de export nam met 1 procent toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Daling industriele productie Spanje versnelt

De Spaanse industriele productie is in april sneller afgenomen dan een maand eerder, en is daarmee het meest recente signaal dat de economische krimp van de vierde economie van de eurozone zich dit kwartaal verder verdiept.

Uit cijfers van het nationale instituut voor de statistiek (INE) blijkt woensdag dat de industriele productie in Spanje in april met 8,3% is gedaald op jaarbasis, afgezet tegen de 7,5%-daling op jaarbasis die zich in maart voordeed. De afname is de sterkste sinds oktober 2009 toen de industriele productie met 9,1% daalde. Destijds bevond de Spaanse economie zich in een sterke recessie, die direct volgde op de ineenstorting van de vastgoedmarkt van het mediterrane land. De industriele productie nam in 2009 uiteindelijk af met 3,7%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

UWV voorziet pas na 2014 herstel arbeidsmarkt

Uitkeringsinstantie UWV verwacht pas na 2014 een voorzichtig herstel van de arbeidsmarkt.

Het aantal werkzoekenden neemt dit jaar en volgend jaar met 90.000 toe tot 563.000. Dat concludeert UWV in de woensdag verschenen Arbeidsmarktprognose 2012-2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Uitslag Griekse verkiezingen zal lidmaatschap Euro-zone bevestigen

Op zondag 17 juni mogen de Grieken opnieuw een parlement samenstellen. De verkiezingskoorts laait hoog op, want ditmaal staat er veel meer op het spel dan alleen maar de verdeling van de zitjes in het parlement. Er wordt over niet meer of niet minder beslist of de Grieken al dan niet in de Euro-zone mogen blijven.

De uitslag lijkt een dubbeltje op zijn kant te worden. Nu eens lijkt de extreem-linkse SYRIZA partij die zich tegen verdere besparingen kant aan de winnende hand, bij een volgende poll lijken de meer gematigde partijen toch in staat te zijn om de macht in handen te houden.

[...]