Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 45036 tot 45040
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Franse werkloosheid hoogst sinds 1999

De werkloosheid in Frankrijk is in april opgelopen naar het hoogste niveau sinds september 1999. Het was de twaalfde maand op rij dat de Franse werkloosheid stijgt. Dat maakte het ministerie van Arbeid woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Duitse bunds sluiten op recordniveau; yields periferie verder omhoog

Duitse bunds zijn woensdag op recordniveau gesloten, nu de schuldencrisis in de eurozone weer verergert en beleggers hun heil zoeken in veilige havens.

De rendementen op het Duitse staatspapier gingen woensdag verder omlaag, waarbij de yield op tweejarige obligaties zelfs naar een recordlaag niveau van 0% daalde. Ook het rendement op de tienjarige bund kwam uit op het laagste niveau ooit van 1,286%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

'Kunduzakkoord sluit mensen op in huis'

Als het gaat om de plannen voor de woningmarkt heeft eurocommissaris Olli Rehn een punt. Dat zei hoogleraar internationale economie Sweder van Wijnbergen (Universiteit van Amsterdam) woensdag in een reactie op een rapport van de Europese Commissie.

,,Er zit een grote ontwerpfout in het Kunduzakkoord. Dat hebben velen al gezegd. Het aftrekken van de oude en nieuwe hypotheekrente moet tegelijkertijd gebeuren, anders sluit je mensen op in hun oude huis'', aldus Sweder van Wijnbergen.

De econoom zei dat mensen niet snel een nieuw huis kopen, als ze de kosten die ze maken voor hun hypotheek niet meer kunnen aftrekken van de belasting.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Onrust Spanje drukt Wall Street

De beurzen in New York stonden woensdag flink in het rood. De onrust over de financiële problemen in Spanje waaide over uit Europa en zette druk op de handel op Wall Street. Verder zorgde een teleurstellend cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt ook voor tegenwind.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 1,3 procent lager op 12.423 punten. De S&P 500 daalde 1,4 procent tot 1313 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1,4 procent tot 2831 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Spanje verhoogt op zijn beurt druk op Italië

De plaatsing van Italiaanse bonds kon vandaag op geen slechter moment komen. Spanje raakt in steeds nauwere schoentjes en dat bleef niet zonder gevolgen voor de vraag naar bonds van Italië. Die bleef ondermaats, zodat het geviseerde bedrag niet kon worden opgehaald. In de verte trekken zich ook al donderwolken boven Italië samen. Wanneer Spanje door de knieën moet zal het waarschijnlijk niet lang duren alvorens Italië in de tang zal worden genomen. De koersen van de Italiaanse bonds gingen voor de vierde dag op rij lager.