Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 45036 tot 45040
Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

G8 wil Griekenland absoluut in eurozone.

De VS, Canada, Japan en Rusland schaarden zich vandaag op de top van de acht grootste economieën bij Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk om de eurocrisis op te lossen met een mix van groei en bezuinigingen.

De sleutel ligt volgens de landen in het vinden van maatregelen die de vraag naar consumptiegoederen en het baanaanbod doet groeien. De G8 laat vanuit Barack Obama’s houten stulpje in Maryland weten dat ondanks de tekenen van wereldwijde economische groei nog aanzienlijke tegenwind heerst. Wat betreft de olieprijs wordt nagedacht over manieren waarop grote verstoringen in de leveranties die de prijzen omhoog drukken kunnen worden tegengegaan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Naar een rechtvaardige wereldeconomie

In de natuur komt ongebreidelde groei niet voor, behalve bij kanker. Alle organismen kennen een periode van groei, die stopt zodra de volwassenheid is bereikt. Toch zijn alle huidige regeringen gericht op ongebreidelde economische groei, in de overtuiging dat daarmee de armoede in de wereld kan worden opgeheven. Nergens in de Universele Verklaring van Rechten van de Mens wordt echter vermeld, dat ieder mens recht heeft op economische groei. Wel staat er dat ieder mens recht heeft op voedsel, kleding, zorg en een fatsoenlijk onderdak. Waarom is geen enkele regering met deze vorm van globalisering bezig?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Minder huizen verkocht: verkoop daalt 18,2%

Op de website van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) lijkt het wel alsof ze de nieuwste cijfers van het Kadaster compleet hebben gemist (of negeren). Ze willen waarschijnlijk liever niet weten dat verkoop van Nederlandse huizen in april 2012 op jaarbasis met maar liefst 18,2% is gedaald. Ze willen natuurlijk liever niet horen dat de gemiddelde prijs van een Nederlandse woning nu ruim €12.000,- lager is in vergelijking met 12 maanden geleden. Past vast niet zo goed in de strategie van de belangenbehartiging van de gezamenlijke makelaars. Misschien komt het persbericht over de verkoopcijfers nog natuurlijk, we houden een slag om de arm, maar het lijkt enigszins op 'als je het niet ziet dan is het er niet'. Wij zijn voor u natuurlijk wel even in de cijfers gedoken. De huizencrisis is in volle gang.

[...]

Bron: nos.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

20.000 Blockupiers tegen Europese crisisaanpak

Onder het motto 'Blockupy' proberen meer dan 20.000 betogers de toegang tot de Europese Centrale Bank in Frankfurt te blokkeren. Ze doen dat uit protest tegen de Europese aanpak van de crisis.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

versoepeling ontslagrecht

Het versoepelen van het ontslagrecht en het drastisch beperken van de ontslagvergoeding zal er niet voor zorgen dat bedrijven makkelijker personeel in dienst nemen.

Dat verwacht Marius Winter, directeur van Gouden Handdruk Specialist, een bedrijf dat ontslagen werknemers adviseert over wat ze het beste kunnen doen met hun ontslagvergoeding.