Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 45041 tot 45045
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Bodem gevonden voor goud- en zilveraandelen

We hebben (eindelijk) een bodem gevonden voor onze goud- en zilveraandelen. Zo lijkt het toch althans. Zelfs mijn eigen portefeuille deed het vorige week beduidend beter. Voor mij ook een hele opluchting en een gevoel van: “eindelijk”. Goud- en zilveraandelen roeien al een jaar tegen de stroom in. Slim Beleggen schreef laatst dat we in de uitkotsfase waren beland, zoals meestal het geval is hadden ze gelijk. De bodem is nu ingezet.

[...]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Energieprijzen in Europa stijgen verder

In de tweede helft van 2011 betaalde de gemiddelde Europeaan 6,3% meer voor zijn elektriciteitsverbruik, aldus Eurostat. In Portugal en Spanje bedroeg de prijsstijging 13%, in het Verenigd Koninkrijk 12% en in Nederland 8,4% Luxemburg was het enige land waar elektriciteit goedkoper werd (-5%).

Aardgas werd ook voor de meeste Europeanen flink duurder. De Britten betaalden in de tweede helft van 2011 maar liefst 27% meer voor aardgas dan in de tweede helft van 2010. Voor Luxemburgers steeg de prijs 22% en voor Belgen 21%. De gemiddelde Europeaan moest voor aardgas 12,5% meer betalen dan in de tweede helft van 2010.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Biflatie Bulletin: Eurozone desintegreert

Wegens weinig tijd helaas een beknopte Biflatie Bulletin. Niet uitgebreid, maar wel treffend. We willen u natuurlijk wel even op de hoogte blijven houden van de laatste ontwikkeling in Europa en omstreken. Terwijl de Europese politici en (centrale) bankiers hopen op goede berichten, is dit helaas niet het geval. We zetten hieronder een paar onderwerpen voor u op een rijtje. Één ding is duidelijk, de nieuwsberichten die binnendruppelen zijn niet echt van positieve aard. Don't shoot the messenger.

Spanje op kritieke lijst Bankia daalt tot onder de €1,- per aandeel Extreem links staat bovenaan in Griekse peilingen Duitsland leent voor laagste rente ooit Exit Griekenland is desastreus voor Europa Biflatie.nl zoekt schrijftalent!
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Huizenprijzen blijven komende jaren dalen

Volgens de kredietbeoordelaar S&P zullen de huizenprijzen in Nederland in de komende jaren blijven dalen. Jean Michel Six, de Europese baas van S&P, laat weten dat de Nederlandse huizenprijzen te hoog zijn in vergelijking met andere Europese landen en dat er nog een forse correctie zal gaan plaatsvinden.

[video]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

De dollar heeft afgedaan

Japan en Chinabetalen met onmiddellijke ingang al hun onderlinge handelstransacties in lokale munt. De Amerikaanse dollar, totnogtoe de standaardmunt voor de handel tussen beide landen, heeft dus afgedaan. Dat betekent dat de dollar langzaam maar zeker zijn status van reservemunt kwijtspeelt, schrijft de financiële expert Krzysztof Wańczyk (FTS Capital Group) in een commentaar op de liberale Poolse krant Gazeta Wyborcza: