Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 45041 tot 45045
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Frans-Duits-Italiaanse top in juni

De drie grootste economieën van de eurozone houden begin volgende maand een gezamenlijke top. Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland, president François Hollande van Frankrijk en premier Mario Monti van Italië spreken elkaar dan in Rome. Dat heeft Monti zaterdag gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

G8: doel is groei en eurozone mét Griekenland

De leider van de G8 willen een ,,sterke" eurozone met inbegrip van Griekenland. Ze willen economische groei en vraag stimuleren, naast maatregelen om de met schulden overladen begrotingen gezond te maken. Dat staat zaterdag in een verklaring van de vooraanstaande industrielanden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Wat we in Europa zien is pure fictie

Hugh Hendry slaat in deze discussie meerdere malen de spijker op zijn kop. Met constateringen (vanaf min. 12.00) als: “ De situatie in Europa is op het punt dat politici hebben besloten om hun obligaties aan burgers te schrappen en om de obligaties aan hun financiële crediteuren te honoreren, waardoor als gevolg de politici worden afgestoten.” Daarnaast kraakt Hendry het beleid af van de Franse presidentskandidaat Hollande en wordt tevens de fameuze quote van de Luxemburgse premier Juncker ‘ when times get tough you have to lie’ onder het licht gehouden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Tienduizenden betogers in Frankfurt

Meer dan 20.000 mensen hebben in stilte betoogd in Frankfurt. Ze protesteerden tegen de 'verarming' die het harde begrotingsbeleid van de ECB en Duitsland veroorzaakt bij steeds meer Europeanen.

Frankfurt is de thuishaven van de Europese Centrale Bank (ECB). De manifestanten wilden met hun actie het 'lijden' aan de kaak stellen dat de overheden toebrengen aan de bevolking met hun strenge begrotingsbeleid.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Trends in de goudmarkt volgens het World Gold Council in Q1

Het World Gold Council heeft deze week een nieuw rapport uitgebracht met daarin de meest actuele data en trends in de wereldwijde fysieke goudmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de totale wereldwijde vraag naar goud uit op 1.097,6 metrische ton, dat met de gemiddelde goudprijs over deze periode een waarde vertegenwoordigde van $59,7 miljard. De vraag naar goud voor juwelen en voor de technologiesector zakte wat weg, maar dit werd gecompenseerd door meer vraag van beleggers en netto aankopen van centrale banken.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 was de vraag naar het edelmetaal 5% kleiner. De enige sector in de goudmarkt die wel een groter kwartaal volume kende dan een jaar eerder was het beleggingsgoud. Vooral de vraag naar goudgerelateerde ETF’s bleek groter te zijn. De instroom in de goud ETF’s bleek afgelopen kwartaal 51,4 metrische ton te zijn, vorig jaar was er zelfs een netto uitstroom in het eerste kwartaal van 62,1 metrische ton goud.  De vraag naar fysieke “bullion” baren en munten bleef relatief gezien wat achter maar was met respectievelijk 260 en 51,3 metrische ton robuust te noemen. Ook de vraag naar de reguliere gouden baren en munten was met 337,9 metrische ton 17% kleiner dan dezelfde periode een jaar eerder. Er werd door de stijgende goudprijs echter wel 2% meer uitgegeven aan het edelmetaal.