Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 45046 tot 45050
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Wordt GREXIT een non-event zoals de Millennium Bug?

Iedereen maakt zich zorgen om een ‘Grexit’, de al dan niet gedwongen exit van Griekenland uit de Euro-zone. Maar hoeven we ons daar wel zorgen over te maken? Meestal is zo dat wanneer iedereen hetzelfde verwacht er meestal iets totaal onverwachts gebeurt.

In het geval van Griekenland zou het bijvoorbeeld op dezelfde manier kunnen aflopen als met de Millennium bug. Maandenlang stonden de media bol van de onheilsberichten over wat er ons bij de overgang naar het jaar 2000 te wachten stond. We weten nu al lang dat er toen NIETS is gebeurd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Goud in euro bijzonder sterk!

Terwijl de prijs van goud in dollars al een tijdje in het slop zit, blijft de prijs van het gele edelmetaal uitgedrukt in euro’s bijzonder goed liggen.

Goud in dollars viel terug van boven 1900 tot onder 1600 in het afgelopen jaar. Goud in euro blijft handelen rond 1250. Dit komt hoofdzakelijk door de zwakte van de euro.

Want laten we wel wezen: goud blijft gewoonweg goud, schuldencrisis  of niet!

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Bodem gevonden voor goud- en zilveraandelen

We hebben (eindelijk) een bodem gevonden voor onze goud- en zilveraandelen. Zo lijkt het toch althans. Zelfs mijn eigen portefeuille deed het vorige week beduidend beter. Voor mij ook een hele opluchting en een gevoel van: “eindelijk”. Goud- en zilveraandelen roeien al een jaar tegen de stroom in. Slim Beleggen schreef laatst dat we in de uitkotsfase waren beland, zoals meestal het geval is hadden ze gelijk. De bodem is nu ingezet.

[...]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Energieprijzen in Europa stijgen verder

In de tweede helft van 2011 betaalde de gemiddelde Europeaan 6,3% meer voor zijn elektriciteitsverbruik, aldus Eurostat. In Portugal en Spanje bedroeg de prijsstijging 13%, in het Verenigd Koninkrijk 12% en in Nederland 8,4% Luxemburg was het enige land waar elektriciteit goedkoper werd (-5%).

Aardgas werd ook voor de meeste Europeanen flink duurder. De Britten betaalden in de tweede helft van 2011 maar liefst 27% meer voor aardgas dan in de tweede helft van 2010. Voor Luxemburgers steeg de prijs 22% en voor Belgen 21%. De gemiddelde Europeaan moest voor aardgas 12,5% meer betalen dan in de tweede helft van 2010.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Biflatie Bulletin: Eurozone desintegreert

Wegens weinig tijd helaas een beknopte Biflatie Bulletin. Niet uitgebreid, maar wel treffend. We willen u natuurlijk wel even op de hoogte blijven houden van de laatste ontwikkeling in Europa en omstreken. Terwijl de Europese politici en (centrale) bankiers hopen op goede berichten, is dit helaas niet het geval. We zetten hieronder een paar onderwerpen voor u op een rijtje. Één ding is duidelijk, de nieuwsberichten die binnendruppelen zijn niet echt van positieve aard. Don't shoot the messenger.

Spanje op kritieke lijst Bankia daalt tot onder de €1,- per aandeel Extreem links staat bovenaan in Griekse peilingen Duitsland leent voor laagste rente ooit Exit Griekenland is desastreus voor Europa Biflatie.nl zoekt schrijftalent!