Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 4506 tot 4510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 oktober 2016

Goud wordt nu getest door ’s werelds belangrijkste asset

Het gaat hier om een asset dat op vrijwel iedere portfolio invloed uitoefent. Een asset die het voortdurend volgen ervan waard is, vooral voor bezitters van goud en zilver.

De asset waar het hier om gaat is de wereldreservemunt, de dollar. De valuta die door alle landen gebruikt worden om voornamelijk grondstoffen maar ook valuta’s en aandelen te verhandelen. Een valuta die door landen wordt gebruikt om als reserves aan te houden. Je kunt je voorstellen dat wanneer deze dollar zwakker of sterker wordt, heeft dit effect op de gehele wereldhandel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 oktober 2016

Dit kan je zoal doen met 168 miljoen extra op je rekening

Een Belg heeft zopas de superpot van Euromillions gewonnen ter waarde van 168.085.323 euro. Een smak geld, waarmee de winnaar zich meteen tot de orde van de rijken der aarde gekatapulteerd ziet. Een overzichtje van wat je zoal kan aanvangen met 168 miljoen zakgeld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 oktober 2016

Fujitsu schrapt 1.800 banen in Groot-Brittannië

Het Japanse elektronicabedrijf Fujitsu wil tot 1.800 van de zowat 14.000 banen schrappen in Groot-Brittannië. Het bedrijf kondigt een "transformatieprogramma" aan dat vanaf 2017 in werking treedt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2016

Dit zijn de 11 meest corrupte westerse landen

Het World Economic Forum presenteert ieder jaar de corruptie index als onderdeel van het Global Competitiveness Report. Dit is gebaseerd op een ondervraging van 15.000 bedrijfsleiders in 141 landen tussen februari en juni. Er staan verrassend veel Europese landen in de corruptie index van 2016.

De corruptie index wordt gemaakt op basis van de volgende criteria:

-1. Hoe ‘normaal’ is illegaal misbruik van overheidsmiddelen naar bedrijven, individuen of groepen? -2. Hoe is de ethische standaard van de politici? -3. Hoe ‘normaal’ is het om onofficiële betalingen te doen of iemand om te kopen?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2016

"Harde Brexit kan de Britten tot 66 miljard pond per jaar kosten"

Indien de Britse regering voor een zogenaamde 'harde Brexit' kiest, dan kan dit het Verenigd Koninkrijk tot 66 miljard pond (73 miljard euro) per jaar kosten aan belastinginkomsten. Het zou gaan om een krimp van het bbp met 9,5 procent, zo blijkt vandaag uit nieuwe cijfers die via de krant The Times gelekt werden.