Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 45051 tot 45055
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Beleggers kunnen inspelen op Griekse exit

Jakobsen onderscheidt vier scenario's bij een Griekse exit. De eerste is 'Extend-and-pretend-light', uitstellen en doen alsof dus. Hij schat de kans daarop zo'n 35%. "Dan zal een wanordelijk Grieks failliet plaatsvinden en ontbeert een sterk antwoord van de EU. Met een minicrash in de Europese aandelenmarkten tot gevolg. Griekenland besluit de euro te verlaten, de drachme keert terug. Het besmettingsrisico wordt groter, zorgt voor druk op Spanje, Italiƫ en Portugal."

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Trek een lange neus naar al die banken en financiƫle adviseurs: los je hypotheek af!'

Wie gaat aflossen, ziet zijn woonlasten vanaf de eerste dag dalen. Dat geeft een gevoel van opluchting

Waarom lees je in de media nou nooit eens iets over de euforie die je voelt wanneer je het aflossingsvrije deel van je hypotheek tot de laatste cent hebt afgelost?

Of economen af en toe iets zinnigs te melden hebben over de economie, moet iedereen zelf maar uitmaken. Van zoiets als psychologie hebben ze echter geen kaas gegeten. Want anders zouden ze de vraag of je nu wel of niet je hypotheek moet aflossen niet voortdurend reduceren tot een droog rekensommetje. Eerst moest je niet - of in ieder geval niet gedurende de looptijd van 30 jaar - aflossen, omdat je dan hypotheekrenteaftrek misliep. En nu lijkt de vraag alleen maar: levert sparen meer op dan aflossen?

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Exit Griekenland gevaar voor wereldeconomie'

Als Griekenland de eurozone verlaat, zou dat de wereldeconomie ernstige schade toe kunnen brengen. Dat zegt het hoofd van de internationale vereniging van banken Institute of International Finance (IIF), Charles Dallara, vrijdag in een interview met de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Bewustzijn over corrupte bankensysteem groeit wereldwijd

Over de hele wereld worden telkens meer mensen zich bewust van de systeemmechanismen van het economisch systeem en hoe oneerlijk de lusten en lasten van dit systeem verdeeld worden. Hier een overzicht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Koopkracht gepensioneerden gaat hard omlaag

Gepensioneerden met een pensioen van minimaal 10.000 euro gaan er 3% in koopkracht op achteruit door de afspraken uit het Lente-akkoord. Daarbij komen ook nog de keiharde maatregelen van de pensioenfondsen zelf.