Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 45051 tot 45055
Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

ECB Draghi: Behoud Griekenland in euro heeft "sterke" voorkeur

De Europese Centrale Bank (ECB) wil dat Griekenland in de eurozone blijft, terwijl de beslissing over een mogelijk Grieks exit niet een kwestie is waarover de ECB beslist, aldus ECB-president Mario Draghi op woensdag.

"Terwijl de ECB vast zal houden aan zijn mandaat voor het bewaken van de prijsstabiliteit op de middellange termijn conform de bepalingen van verdragen, en aan het behouden van de integriteit van onze balans, wil ik benadrukken dat het onze voorkeur heeft dat Griekenland in de eurozone blijft", zegt Draghi tijdens een conferentie ter ere van bestuurslid Jose Gonzalez-Paramo, aan wiens termijn van acht jaar in mei een einde komt.

Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Jim Rogers sluit niet uit dat goudprijs met 40 tot 50% zal dalen

Als hij spreekt, wordt er naar hem geluisterd. Jim Rogers staat niet voor niets bekend als de goeroe van de grondstoffen. Ditmaal heeft Rogers voor het goud echter weinig goede woorden over. Hij heeft zich naar eigen zeggen ingedekt tegen een verdere daling van de goudprijs.

Die daling kan nog aanzienlijk zijn, Jim Rogers ziet de goudprijs vanaf de top met 40 tot 50% dalen. Dat wil zeggen dat een troy ounce goud uiteindelijk nog slechts 1000 dollar of minder gaat kosten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Spanje heeft hoger begrotingstekort 2011

Spanje heeft in 2011 een hoger begrotingstekort gehad dan eerder werd aangenomen. Het tekort bedroeg 8,9 procent, in plaats van de eerder gerapporteerde 8,5 procent. Dat maakte Spanje vrijdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is vrijdag na een hogere opening toch lager gesloten, waarbij de zorgen over Europa de veelbesproken beursgang van de social network site Facebook uiteindelijk toch wist te overschaduwen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,6% lager op 12.369,38 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,7% tot 1.295,22 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,2% afstond tot 2.778,79 punten.

Bron: nd.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

'Terugtrekking ECB uit Griekenland'

De Europese Centrale Bank (ECB) zet steeds meer financiële ondersteuning aan Griekse banken stop omdat deze zo zwak zijn dat steun niet langer verantwoord is. Dat zeggen bronnen in het Financieele Dagblad van woensdag.

De financiële sector in Griekenland ontving vorig jaar nog ongeveer 73 miljard euro aan liquiditeitssteun. “Dat is inmiddels meer dan gehalveerd”, zegt een van de bronnen tegenover het FD.