Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 45056 tot 45060
Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Europa snel grootste olieverbruiker

Traditioneel is Amerika ’s werelds grootste olieverbruiker, maar in een jaar of drie zal Europa die eerste positie overnemen. Dat voorspelt Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland in BNR Bernard Hammelburg. Het is een ontwikkeling ‘met zeer grote gevolgen.’

Bron: hln.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Olieprijzen zetten dalende trend voort

In de Londense ochtendhandel kostte een vat (159 liter) Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee en met levering in juli, 106,93 dollar. Dat is een daling met 0,5 procent. De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe West Texas Intermediate-olie voor levering in juni daalde in New York met 96 cent tot 91,60 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

EU doet het slechter dan Japan in jaren ‘90

Er zijn grote gelijkenissen tussen de ondergang van de Japanse economie in de jaren ’90 met de huidige ondergang van Europa. Als we de gegevens bekijken vanaf de piek van de aandelenmarkten, zien we dat Europa er nu slechter aan toe is dan Japan 30 jaar geleden.

De Nikkei 225 piekte begin jaren ’90 waarna de vastgoedbubbel barste. 4,5 jaar later kende Japan een 7 % hoger bbp dan bij het begin van de crisis, volgens cijfers van het IMF. De Euro Stoxx 50 piekte in het 2e kwartaal 2007. 4,5 jaar later stond het Europese bbp 1 % lager.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Aftellen: huisbezit wordt blok aan je been

Er bestaat een misverstand over de betekenis van 'aflossingsvrij'. Helemáál niet sparen voor de aflossing is de hoogste vorm van aflossingsvrijheid. Je blijft hoe dan ook met een restschuld zitten. Dat gaat goed tot 2031. Of de bank die lening daarna nog met een nieuwe hypotheek wil verlengen, is lang niet zeker.

Ineens aflossen op de einddatum wordt óók (tijdelijk) aflossingsvrij genoemd. Als de spaarpot uit de levensverzekering of uit de spaarhypotheek rond 2031 vrijvalt en je kunt de hele lening aflossen, ben je van je schuld af. Lukt dat maar gedeeltelijk, dan moet je opnieuw bij de bank aankloppen. Of die open doet, moet je nog maar afwachten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Plan Trichet voor redding monetaire unie

WASHINGTON - Europese politici zouden de macht moeten krijgen om een Europese staat failliet te verklaren en vervolgens het economische beleid in dat land tijdelijk over te nemen.

Dat is de kern van een voorstel van voormalig president van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet.