Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45056 tot 45060
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

MARKET COMMENT: AEX +0,3%, op macro-data, commentaar Monti

De AEX noteert rond het middaguur hoger, vanwege positieve Europese macro-cijfers en het aan kracht winnende sentiment, onder ander na commentaar van de Italiaanse premier Mario Monti dat een meerderheid van de EU-lidstaten voor het invoeren van een gezamenlijke eurozone-obligatie is, stelt vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Hierdoor lijkt het qua economische rampspoed mogelijk mee te vallen, voegt Bender toe. "Maar we zijn er nog niet", stelt de vermogensbeheerder, er aan toevoegend dat hij in aanloop naar de verkiezingen in Griekenland volgende maand volatiele bewegingen voorziet. Daarnaast wijst hij op de verwachting dat zelfs in het geval in Griekenland een regering tot stand komt die tegen de eurozone is, zij niet kunnen negeren dat 80% van de bevolking de euro wil houden. Omstreeks 11.45 uur noteert de AEX 0,3% hoger op 292,88, de Midkap stijgt 0,2% tot 476,24 en de Smallcap dikt 0,4% aan tot 382,89.(PBU)

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Energieprijzen EU vorig jaar fors gestegen

De kosten voor energie in de Europese Unie zijn eind vorig jaar flink gestegen. Huishoudens moesten in de laatste 6 maanden van 2011 6,3 procent meer betalen voor elektriciteit dan in dezelfde periode in 2010. Voor gas werd 12,6 procent meer betaald, zo bleek vrijdag uit gegevens van Eurostat, het Europees statistisch bureau.

De grootste prijsstijgingen in elektriciteitsprijzen werden gemeten in Letland (27 procent), Cyprus (19 procent) en Portugal en Spanje (13 procent). Alleen in Luxemburg ging de prijs omlaag. In Nederland gingen de elektriciteitsprijzen met 8,4 procent omhoog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

CME verlaagt margins voor goud en olie

De CME heeft gisteren besloten om de margin te verlagen voor zowel goud als olie, een move die we in maanden niet meer zagen.

Het betrof telkens een verlaging van 10 en 13% voor respectievelijk de initiële en onderhoudende margin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Financiële rompslomp bij exit Griekenland uit Euro-zone kan enorm zijn

De vraag waar tegenwoordig alles om draait is heel eenvoudig: is het theoretisch mogelijk dat Griekenland de Euro-zone verlaat? Een half jaar geleden werd zoiets nog in alle toonaarden ontkend wegens onmogelijke, nu lijkt het onmogelijke plots wel mogelijk.

Luc Coene verklaarde op 13 mei aan de Financial Times dat een exit wel degelijk mogelijk is, op voorwaarde dat ze op een ‘vriendelijke’ manier gebeurt. Coene zou zo’n scheiding betreuren, scheiden is altijd lijden, maar hij denkt wel dat het mogelijk zou moeten zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Grafiek van de Dag: Dow/Goud ratio

Het is alweer een tijdje geleden dat we de Dow/Goud ratio onder de loep namen. We kregen toevallig zopas de langetermijn grafiek toegestuurd in onze mailbox.

Blijkt dat de neerwaartse trend nog altijd intact is, wat betekent dat de koopkracht van goud ten opzichte van aandelen blijft stijgen.

Maar we zagen in de afgelopen maanden wel een afzwakking. Dit komt uiteraard door de zwakke prestatie van het gele edelmetaal in de jongste maanden.