Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 45086 tot 45090
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Noodscenario‘s voor Griekse uittreding ingezet

Er wordt binnen de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie hard gewerkt aan noodscenario’s voor een vertrek van Griekenland uit de euro.

Dit heeft de Belgische eurocomissaris voor Handel Karel de Gucht vrijdag laten weten aan De Standaard.

"Het eindspel is nu ingezet en hoe dat gaat afgelopen weet ik niet", aldus de Gucht over de huidige situatie in het land.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Hoe de financiële wereld echt werkt

Banken draaien klanten nog steeds een poot uit met dubieuze producten. Dat is de stellige overtuiging van Peter van der Slikke, die 27 jaar in de bankwereld werkte. In 2007 kon hij het niet meer aanzien dat banken, en hijzelf, willens en wetens consumenten slechte producten verkochten. Hij schreef er een boek over met de titel Ontmaskerd - hoe de financiële wereld echt werkt. Verslaggever Jeroen Schutijser in gesprek met de auteur.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Hoogste ratio 'bad loans' Spanje sinds '94

Steeds minder Spanjaarden kunnen hun bankleningen afbetalen.

Het percentage dat niet of slechts gedeeltelijk wordt afgelost steeg in maart naar 8,7 procent van het totale aantal uitstaande kredieten.

Dat is het hoogst niveau sinds 1994, aldus de Spaanse centrale bank vrijdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Spanje raakt in steeds nauwere schoentjes, Griekenland tussen hoop en vrees

Wie zich nog wil verzekeren tegen een Spaans default moet een steeds hogere verzekeringssom betalen. Gisteren vloog die som door het plafond, de Spaanse regering komt steeds meer in het nauw te zitten. Een default valt niet langer meer uit te sluiten.

Bankia leek knock-out te worden geslagen, met een verlies donderdagvoormiddag van 30 %. In de namiddag veerde de beurskoers van Bankia weer op, de financiële markten houden de outflow van de deposito’s nauwlettend in de gaten.

De financieringskosten voor de Spaanse banken lopen alsmaar verder op. Moody’s reageert daarop door de credit rating voor 16 Spaanse banken te verlagen. Spanje wordt geconfronteerd met problemen die verder reiken dan een mogelijke besmetting van de Euro-crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Duitse rente was nooit zo laag

De financiële markten gaan vanmorgen compleet over in RISK OFF met het weekend voor de deur. Hierdoor vluchten beleggers massaal in ‘veilig’ staatspapier zoals Duitse Bunds.

De rente op 10-jarige Duitse staatsobligaties zakt tot een nieuw dieptepunt van 1,4%! Nooit eerder was de rente in Duitsland zo laag.

Wellicht dat we ons dit weekend mogen opmaken voor een of andere interventie van de centrale bankiers.