Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 45086 tot 45090
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Ook Duitsland begint de pijn te voelen

De roep om meer groei in Europa (uit steeds meer Europese lidstaten) zal niet meer zonder gehoor voorbij gaan in Duitsland, nu blijkt dat enkele richtinggevende economische indicatoren een neerwaartse duik maakten.

Zo dook de nieuwste stand van de PMI index sinds lange tijd onder 50 punten, maar viel ook de jongste Ifo-meting behoorlijk tegen met een daling van 109,9 tot 106,9.

Hiermee lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer ook de Duitse BBP-groei in gedrang komt. De lokroep voor meer economische stimulans wordt almaar sterker, nu ook in Duitsland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Eric Sprott voelt stress bij de goudbeleggers

Eric Sprott was te gast op de Hard Asset show in New York. FSN ondervroeg Sprott naar de gespannen sfeer bij het publiek, dat hoofdzakelijk bestaat uit goed ingelichte specialisten en beleggers in goud en zilver.

Ook Sprott is teleurgesteld in de recente prijsactie van de edelmetalen. Maar de fundamenten zullen ervoor zorgen dat goud en zilver tot de best presterende activa in de komende jaren blijven behoren.

Denk eraan, de massa is nooit geïnteresseerd op de bodem!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Het duurt niet lang meer alvorens Spanje hulp nodig zal hebben

In Spanje gaat het allemaal snel, de bancaire sector zakt steeds dieper weg in een onpeilbaar moeras. Gepolst naar de situatie in de sector antwoordde W. Buiter van Citi nog dit jaar of ten laatste begin volgend jaar een hulpprogramma te verwachten. De situatie van de Spaanse banken is namelijk niet lager houdbaar. Buiter gelooft in een herkapitalisatie van de banken, maar de kans is vrij groot dat ook de Spaanse regering het handje zal moeten uitsteken voor hulp.

De Spanjaarden zelf doen nog steeds alsof hun neuzen bloeden, eerste minister M. Rajoy verklaarde met krachtige stem dat zijn land niet geïnteresseerd is in Europese hulp. Vergissen we ons, of klonk de stem van Rajoy toch wat bibberachtig? Bankia, de vierde Spaanse bank, werd genationaliseerd met een kapitaalinjectie van 9 miljard euro. De geldnood bij de Spaanse banken is een onmiskenbaar feit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Volume voorspelt fors herstel goudaandelen

Goudaandelen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Wat opvalt is dat de huidige correctie gebeurd aan een laag volume. Sinds de correctie zich inzette een jaar geleden, is het volume nagenoeg onveranderd gebleven.

Men kan hieruit afleiden dat het volume voornamelijk langs de verkoopzijde kwam, zoniet zouden de aandelen zijdelings bewegen of stijgen indien de kopers in de meerderheid waren. Het volume is in vergelijking met de selloff van 2008 ook laag gebleven. De aandelen worden niet en masse gedumpt door beleggers, er is geen paniek.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Ook de "founding fathers" van Europa draaien zich nu om in hun graf

Het meest verontrustende aspect van de huidige Europese malaise is het inruilen van de democratische verplichtingen voor financiële dictaten - zij het door de leiders van de EU en de ECB, of indirect door de kredietbeoordelaars, wiens handelingen hoogst schadelijk blijken, schrijft Nobelprijswinnaar en professor economie en filosofie aan de universiteit van Harvard, Amartya Sen, in de New York Times.

Gewone openbare debatten - 'regeren per debat' zoals de democratische theoritici John Stuart Mill en Walter Bagehot het noemden - hadden over een aanvaardbare tijdspanne de aangewezen hervormingen kunnen opleveren, zonder dat daarvoor de fundamenten van het Europese sociale systeem moesten worden bedreigd. Het zijn waarden waarvoor Europa decennialang heeft gevochten.