Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 45091 tot 45095
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Japan vraagt burgers om lager energieverbruik

De Japanse overheid vraagt burgers en bedrijven om hun energieverbruik met 15 procent te verminderen. Dat maakte de minister van Economie, Motohisa Furukawa, vrijdag bekend.

In Japan dreigt een ernstig energietekort, omdat de 50 Japanse kerncentrales, samen goed voor een derde van de energietoevoer, zijn stilgelegd voor controles. Dat besloot de overheid nadat de kerncentrale in Fukushima als gevolg van een tsunami ernstig beschadigd was geraakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Weinig effect Fitch en Moody's op rentes

De besluiten van de kredietbeoordelaars Fitch en Moody's om het mes te zetten in respectievelijk Griekse staatsleningen en 16 Spaanse banken, resulteerden vrijdag in flinke verliezen op de aandelenbeurzen. De rente op 10-jarige staatsleningen bleef in de meeste landen echter redelijk stabiel.

Bron: dvhn.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Ontslagen werknemer vanaf 2014 met lege handen op straat

Ontslagen werknemers staan vanaf 2014 zonder vergoeding op straat. Zij krijgen geen bedrag meer mee dat gebruikt kan worden als extra inkomen bovenop de WW- of bijstandsuitkering. Bovendien wordt het doodeenvoudig om mensen te ontslaan: vooraf toestemming vragen bij het UWV hoeft niet meer. Wie het niet eens is met zijn ontslag kan achteraf naar de rechter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Noodscenario‘s voor Griekse uittreding ingezet

Er wordt binnen de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie hard gewerkt aan noodscenario’s voor een vertrek van Griekenland uit de euro.

Dit heeft de Belgische eurocomissaris voor Handel Karel de Gucht vrijdag laten weten aan De Standaard.

"Het eindspel is nu ingezet en hoe dat gaat afgelopen weet ik niet", aldus de Gucht over de huidige situatie in het land.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Hoe de financiële wereld echt werkt

Banken draaien klanten nog steeds een poot uit met dubieuze producten. Dat is de stellige overtuiging van Peter van der Slikke, die 27 jaar in de bankwereld werkte. In 2007 kon hij het niet meer aanzien dat banken, en hijzelf, willens en wetens consumenten slechte producten verkochten. Hij schreef er een boek over met de titel Ontmaskerd - hoe de financiële wereld echt werkt. Verslaggever Jeroen Schutijser in gesprek met de auteur.