Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 45091 tot 45095
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Volume voorspelt fors herstel goudaandelen

Goudaandelen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Wat opvalt is dat de huidige correctie gebeurd aan een laag volume. Sinds de correctie zich inzette een jaar geleden, is het volume nagenoeg onveranderd gebleven.

Men kan hieruit afleiden dat het volume voornamelijk langs de verkoopzijde kwam, zoniet zouden de aandelen zijdelings bewegen of stijgen indien de kopers in de meerderheid waren. Het volume is in vergelijking met de selloff van 2008 ook laag gebleven. De aandelen worden niet en masse gedumpt door beleggers, er is geen paniek.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Ook de "founding fathers" van Europa draaien zich nu om in hun graf

Het meest verontrustende aspect van de huidige Europese malaise is het inruilen van de democratische verplichtingen voor financiële dictaten - zij het door de leiders van de EU en de ECB, of indirect door de kredietbeoordelaars, wiens handelingen hoogst schadelijk blijken, schrijft Nobelprijswinnaar en professor economie en filosofie aan de universiteit van Harvard, Amartya Sen, in de New York Times.

Gewone openbare debatten - 'regeren per debat' zoals de democratische theoritici John Stuart Mill en Walter Bagehot het noemden - hadden over een aanvaardbare tijdspanne de aangewezen hervormingen kunnen opleveren, zonder dat daarvoor de fundamenten van het Europese sociale systeem moesten worden bedreigd. Het zijn waarden waarvoor Europa decennialang heeft gevochten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Kleine verliezen op Wall Street

De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag op verlies. Tegenvallende economische cijfers en zorgen over Europa drukten de stemming.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 12.477 punten. De S&P 500-index zakte ook 0,2 procent, tot 1362 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,5 procent in tot 2836 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Rutte: juiste aanpak stijgende werkloosheid

De oplopende werkloosheid is niet goed, maar het kabinet voert het enige juiste beleid dat nu nodig is. Dat betoogde premier Mark Rutte donderdagavond in de Tweede Kamer waar het beleid van zijn kabinet gedurende het afgelopen jaar wordt besproken.

Rutte reageerde op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de werkloosheid in april met 24.000 personen is gestegen tot 489.000. Volgens de premier ervaart Nederland als exportland de negatieve gevolgen van de internationale schuldencrisis. Het op orde brengen van de overheidsfinanciën en noodzakelijke hervormingen doorvoeren zijn dan het juiste antwoord, betoogde Rutte.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Europese staatsobligaties sluiten lager

Duitse bunds zijn donderdag lager gesloten, waarbij het staatspapier de winsten van eerder op de dag inleverde, nadat onder andere positieve Amerikaanse macro-data de Europese aandelenmarkten een steun in de rug gaven, waardoor de prijs voor 'veilig' staatspapier onder druk kwam te staan.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag verkochten beleggers tevens hun Duits staatspapier om vervolgens in Oostenrijks en Frans staatspapier te stappen, vanwege de hogere yield.