Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 45101 tot 45105
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

'AEX opent hoger'

De Amsterdamse beurs opent waarschijnlijk hoger.Beleggers hopen dat de beleidsmakers van de G7, die dinsdag noodoverleg voeren, maatregelen zullen nemen om de crisis in te dammen.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten hoger. De beurzen zijn oververkocht en nieuwe hoop op crisismaatregelen lijkt de daling even af te remmen. De markten zijn in afwachting van concrete maatregelen om de Spaanse bankensector te ondersteunen en wachten gespannen op de uitkomsten van een speciale G7-conferentie over Spanje'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Groei Chinese dienstensector houdt aan

De Chinese dienstensector is in mei gegroeid in het sterkste tempo van de afgelopen 19 maanden. Dat concludeerde de Britse bank HSBC dinsdag op basis van de inkoopmanagersindex die het samen met onderzoeksbureau Markit opstelt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Shell verwacht dalende olieprijzen

De prijs van olie zal de komende maanden verder dalen. Dat verwacht Shell-topman Peter Voser, zo zei hij dinsdag in een interview. ,,Wereldwijd is de vraag niet meer zo sterk, er zijn elementen van een recessie in Europa en een kleine vertraging in Azië'', aldus Voser.

Bovendien ziet de topman dat ook een aantal politieke factoren die de prijs de afgelopen tijd hebben opgedreven, zoals de spanningen tussen Iran en het westen, inmiddels geen invloed meer hebben. Voser denkt dat pas gedurende 2013 de vraag weer aantrekt en dat de prijzen dan ook weer omhoog gaan.

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

ECB´s Coeure: Banken moeten directe toegang krijgen tot fonds

Banken in de eurozone die het zwaar hebben moeten via directe wijze gebruik kunnen maken van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), zegt bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB) Benoit Coeure maandag, terwijl de zorgen toenemen dat Spanje van het noodfonds gebruik moet maken omdat zijn bankensector onder druk staat.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

ECB koopt opnieuw geen staatsobligaties op

Ondanks de toegenomen spanningen op de financiële markten heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de afgelopen week opnieuw geen steunaankopen van staatsobligaties gedaan. Dat blijkt uit gegevens die de centrale bank vandaag heeft vrijgegeven.