Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 45106 tot 45110
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

India de grootste ontgoocheling van de groeimarkten

India is de grootste ontgoocheling van de groeimarkten. Het land kan volgens waarnemers hetzelfde groeitraject voorleggen zoals andere opkomende markten, zoals Brazilië, China en Rusland. Het land loopt volgens hen dan ook het risico om in de BRIC-landen plaats te zullen moeten ruimen voor Indonesië. Uit een rapport van het persbureau Reuters blijkt dat India wordt geconfronteerd met een exodus van kapitaal omdat investeerders hogere rendementen zien in meer belovende groeimarkten zoals Indonesië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

99% kans dat Griekenland uit Euro-boot valt

Het vertrek van Griekenland uit de Euro-zone komt heel dicht bij. Tenzij er een deus ex machina opduikt zullen de Grieken de € vaarwel moeten zeggen. De Griekse exit kan op korte termijn een fikse storm door de markten doen waaien, de euro zal de munt worden van een meer exclusief clubje van sterke landen.

Stephen Jen is de man die deze voorspellingen deed. Hij geldt als één van de beste currency-specialisten in de wereld en was in een vorig leven in die hoedanigheid aan de slag bij Morgan Stanley. Volgens hem is er 99 % kans dat Griekenland uit Euro-boot valt.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Krugman: "De Apocalyps is nabij"

Hij was al geen optimist wat betreft de eurocrisis, maar vandaag voorspelt Paul Krugman, Nobelprijswinnaar economie en columnist van The New York Times, de Apocalyps.

Plotseling zien we hoe gemakkelijk de euro uit elkaar zou kunnen vallen, schrijft Krugman. Niet over een tijd, maar al binnen een paar maanden, met enorme gevolgen. En de kosten - zowel economisch als politiek - zullen gigantisch zijn. Als het echt misloopt in de eurozone, dan verzekert hij dat we daar flink voor betalen  – zowel financieel als politiek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Chinees schaliegas niet voor buitenlanders

Buitenlandse oliemaatschappijen zullen niet kunnen bieden op nieuwe projecten voor de exploitatie van schaliegas in China. Alle opdrachten kunnen alleen naar Chinese bedrijven gaan, zo werd vrijdag bekend. Het is nog niet bekend wanneer de veiling plaatsvindt.

Bron: destentor.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Plan Trichet voor redding monetaire unie

WASHINGTON - Europese politici zouden de macht moeten krijgen om een Europese staat failliet te verklaren en vervolgens het economische beleid in dat land tijdelijk over te nemen. Dat is de kern van een voorstel van voormalig president van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet.

"Het is een enorme verandering van het beleid, maar dat is nodig om de volgende stap in de Europese integratie te maken'', zei Trichet bij de presentatie van zijn voorstel tijdens een bezoek aan Washington.