Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 45106 tot 45110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

ALARM: Positief sentiment US Dollar bereikt nieuw record!

We willen onze vaste lezers waarschuwen voor het volgende: de publieke opinie was nooit eerder zo positief over de US dollar. De metingen gaan terug tot 1999!

Het vorige record dateert van november 2008…

Dit is, vanuit contrair oogpunt, een geweldig verkoopsignaal voor de USD. Uw volledige cashpositie in dollars aanhouden lijkt niet meer aangewezen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Aandeel Facebook al 25% gedaald

De Facebook-bubble lijkt te barsten. De koers van het aandeel is voor het eerst onder de 29 dollar gesloten, ver onder de introductiekoers van 38 dollar.

Twee weken geleden ging het social media bedrijf met tromgeroffel naar de Amerikaanse beurs. Het bedrijf werd geïntroduceerd op een koers van 38 dollar, steeg in de loop van de dag naar 42 dollar maar daarna zette het verval in. Die eerste handelsdag zou het aandeel nipt boven de introductiekoers sluiten. De dagen erna is het aandeel alleen maar minder waard geworden, met het nieuwe dieptepunt dus gisteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Nederland grootste handelsoverschot eurozone

En toch mogen we ergens ook wel trots zijn op dit kleine kikerlandje:

Nederland ging Ierland, Slowakije, België en Duitsland voor. De totale waarde van de goederenexport van Nederland naar de andere 16 eurolanden bedroeg 294 miljard.

De import kwam uit op 147 miljard, waardoor het handelsoverschot 147 miljard bedroeg. Dat is bijna een kwart van het bruto binnenlands product.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Chinees stimuleringspakket gelanceerd

De Chinese overheid maakte vandaag de maatregelen bekend, die de Chinese economie draaiende moeten houden. Stimuleringsmaatregelen waar de markten halsreikend naar uitkeken. Maar of het pakket genoeg is voor de financiële markten, dat is maar de vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Grote investeerders beginnen banken te mijden als de pest

Niemand weet wat er te gebeuren staat wanneer Griekenland de Euro-zone verlaat. Wat ons het meest zorgen baart, is een mogelijke besmetting naar andere delen van Zuid-Europa. In het oog van de storm staat het bancaire system in Spanje.

De kapitaalinjectie in Bankia vormt het ultieme bewijs dat de problemen van de Spaanse banken zwaar onderschat worden. Had Madrid misschien verwacht dat die problemen vanzelf zouden verdwijnen? Een ijdele wens, zo blijkt nu. Bovendien is Europa niet te spreken over de manier waarop de Spanjaarden Bankia wil redden.