Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 45116 tot 45120
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

AEX stijgt verder

De stemming op de Amsterdamse beurs is wederom positief. Bijna alles AEX- en Midkapfondsen staat in het groen.

In Amsterdam is de beurs donderdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De graadmeters trokken zich op aan het late herstel op Wall Street. De stemming bleef fragiel, nadat de Europese leiders tijdens de informele EU-top geen concrete maatregelen wisten te nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 2 punten hoger

De AEX opent donderdag naar verwachting hoger, na de late winst op Wall Street een dag eerder, door tijdelijke opluchting over mogelijke antwoorden op de eurozonecrisis.

"We zullen naar verwachting 2 punten hoger openen, na het enorme herstel op Wall Street in het laatste half uur," zegt Cees Smit, handelaar bij Today's Beheer. Volgens de handelaar waren beleggers in de Verenigde Staten enthousiast over berichten uit Europa, die erop wijzen dat Europese leiders willen dat Griekenland in de euro blijft. De nieuwe Franse president Hollande pleitte voor gezamenlijke eurozone-obligaties als middel om de schuldenproblemen in de muntunie aan te pakken. Smit merkt daarbij op dat inmiddels duidelijk is geworden dat Duitsland nog altijd tegen zulke 'eurozone obligaties' is.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

De zoveelste eurotop: 'Ik vraag me af wat de zin is van dit soort bijeenkomsten'

Na zes uur vergaderen waren de leiders nog even verdeeld over mogelijke maatregelen als bij hun aankomst in Brussel. Te midden van dalende beurskoersen, een zwakker wordende euro, grote problemen bij Spaanse banken, torenhoge werkloosheid en slechte economische vooruitzichten kwamen demissionair premier Rutte en zijn EU-collega's niet verder dan het herhalen van hun eerder ingenomen standpunten. 'Ik vraag me af wat de zin is van dit soort bijeenkomsten', karakteriseerde een nauw betrokken EU-ambtenaar de dinertop. '(De Volkskrant)

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Groeiplan EU komt niet van de grond

Onder zware druk probeerden de EU-leiders gisteravond de kwijnende Europese economie aan te zwengelen. Maar de interne verdeeldheid leek tijdens een diner in Brussel te groot om snel met een gezamenlijk groeiplan te komen om Europa uit de crisis te trekken.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Spanje aan de rand van de afgrond

De stijgende rente drukt de groei en laat het begrotingstekort van Spanje oplopen. Ondertussen gaat de redding van de genationaliseerde Spaanse bank Bankia gaat de Spaanse overheid minstens 9 miljard euro kosten.

De noodoproep van premier Rajoy komt op een moment van grote onrust in de eurozone. De munt kelderde woensdag tot het laagste punt in twee jaar. De beurskoersen daalden en een gerucht over het vertrek van Griekenland uit de eurozone won aan kracht.