Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 45121 tot 45125
Bron: co.uk
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

IMF: Olieprijzen verdubbelen in 2022

The oil prices warning comes as the International Energy Agency predicts fuel consumption will accelerate for the rest of this year.

The International Monetary Fund (IMF) has been warned by its internal research team that there could be a permanent doubling of oil prices in the coming decade with profound implications for global trade.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Moody's verlaagt waardering Spaanse regio's

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardering van vier Spaanse regio's donderdag verlaagd. Moody's denkt niet dat de regio's Catalonië, Murcia, Andalucië en Extremadrua in 2012 in staat zijn om de begrotingsdoelstellingen die door de centrale regering zijn gesteld te halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Wall Street opnieuw op verlies

In New York stonden de aandelenbeurzen voor de vijfde achtereenvolgende dag op verlies. Beleggers kregen tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie te verwerken. Het nieuws kwam bovenop de toch al slechte stemming als gevolg van de Griekse politieke strubbelingen en de dreigende Spaanse financiële problemen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Hoe zit het nu met de olieprijs?

Aanhoudende problemen in Europa, slechte macro-economische indicatoren uit China en Amerika dat zijn hoogste niveau van reserves van de laatste 20 jaar bereikte hebben de olieprijs geen goed gedaan de laatste tijd. En geen van deze indicatoren lijkt op korte termijn te kunnen verbeteren. Zelfs de Saoedische minister van olie liet weten dat er een overschot is aan olie op de markten.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Mijn dochter

Europa creëert een verloren generatie die geen vertrouwen meer heeft in de politiek, aldus FTM columnist Ewald Engelen.

Steeds duidelijker begint het economische, politieke en morele failliet zich af te tekenen van de strategie die de Europese elite heeft gekozen om deze crisis te bestrijden. Kil en meedogenloos bezuinigen – daar komt het wel zo’n beetje op neer. Wat loze praat over hervormingen en groei daargelaten. Na tien jaar lang uiterst rekkelijk haar eigen monetaire convergentiecriteria te hebben toegepast, bestaat Brussel het om lidstaten plotseling, in het midden van de grootste financiële crisis sinds 1929, iedere budgettaire bewegingsruimte te ontzeggen.