Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45131 tot 45135
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Moody's zal kredietratings Spaanse banken verlagen - media

Moody's Investors Service Inc. heeft verscheidene Spaanse financials medegedeeld hun kredietratings in de komende twaalf uur te verlagen, meldt de Spaanse krant Expansion, onder verwijzing naar anonieme bronnen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

President Tsjechië: Invoering euro was een vreselijke fout

Duitse familie ondernemingen vormen front tegen invoering ESM; President Klaus, die weet wat het is om onder het communistische juk te moeten leven, vergeleek de EU eerder met de voormalige Sovjet Unie.

De Tsjechische president Vaclav Klaus is één van de zeer weinige overgebleven onafhankelijk denkende politici in Europa die stelselmatig weigert mee te gaan met de euro-propaganda van de heersende politieke- en media elite. Begin deze maand gaf hij een interview aan CNN, waarin hij stelde dat de huidige koers van Europa op niets zal uitlopen en hij de invoering van de Europese Monetaire Unie -de euro- een vreselijke fout noemde.

'Ik ben al heel lang een criticus van wat er gebeurt in de eurozone en de EU,' aldus Klaus. 'Ik maak me zorgen, want ik zie geen enkele oplossing. Oplossingen zijn er zeker, maar de politici en burgers in Europa accepteren zulke harde maatregelen niet.'

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Bankrun in Griekenland, Spanje uit noodkreet aan EU

Ook in Italië dreigt een bankencrisis - Britse Centrale Bank bevestigt noodplan voor instorting eurozone - Britse bookmakers accepteren vanwege te hoog risico geen weddingen meer op uittreding Griekenland

De Grieken haalden de afgelopen dagen 1 miljard euro van hun rekeningen af.

Terwijl de nieuwe Franse president Francois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel benadrukten dat de EU alles zal doen om Griekenland in de eurozone te houden, begint de paniek in Zuid Europa toe te slaan. In Griekenland is (opnieuw) een ware bankrun ontstaan: in de afgelopen drie dagen haalden de Grieken maar liefst één miljard euro van hun rekeningen af. De EU stort vandaag 18 miljard euro aan Athene om de Griekse banken voor een totale instorting te behoeden.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Jim Rogers houdt rekening met 40 tot 50% daling goudprijs

De wereldwijd bekende grondstoffenbelegger Jim Rogers houdt rekening met een verdere daling van de goudprijs en verklaarde tegenover Businessinsider dat hij ook al posities heeft ingenomen om zich in te dekken tegen een verder dalende koers. Volgens Rogers kan de goudprijs 40 tot 50% wegzakken vanaf het record van ongeveer $1.920 per troy ounce van vorig jaar. Dat komt neer op een koersdoel tussen de $960 en de $1.160.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

WGC: Goudmijnen hebben over vijf jaar prijs van $3000 nodig

De CEO van het World Gold Council, Aram Shishmanian, heeft maandag gezegd dat goudmijnen binnen vijf jaar een goudprijs van $3.000 per troy ounce nodig hebben om winstgevend te blijven. De kosten om goud te delven stijgen volgens Shishmanian snel, waardoor een stijgende goudprijs nodig is om de winstmarge in stand te houden. Daar komt bij dat mijnbouwbedrijven die goud uit de grond halen te maken hebben met hogere belastingen van de overheid en aandeelhouders die graag dividend willen zien.

[...]