Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 45136 tot 45140
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Winst AEX loopt terug

ABN Amro en RBS luidden de gong ter ere van de verlenging van handelstijden voor geselecteerde gestructureerde producten aan NYSE Euronext Amsterdam. Met ingang van vandaag zal de handel met zowel een uur voor (08:00 CET in plaats van 09:00 CET) als na (18:30 CET in plaats van 17:30 CET) de gebruikelijke tijd verlengd worden.

Rond één uur noteerde de AEX 0,5% hoger op 294,3 punten, twee punten onder de hoogste dagstand. De Midkap-index kon 0,7% bijschrijven op 481,3 punten.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Goldman Sachs: 3 mogelijke scenario's voor Griekenland

Griekenland houdt op 17 juni verkiezingen. De opiniepeilingen suggereren dat de Grieken in grote meerderheid in de euro willen blijven, maar dat partijen die het huidige noodpakket afwijzen grote steun hebben. De Europese autoriteiten proberen deze verkiezingen aan de Grieken op te leggen als een referendum over de euro, maar dat lijkt dus niet zo goed te werken. Analisten van Goldman Sachs zetten 3 mogelijke scenario's op een rij, waarvan in dit artikel het eerste.

In het meest waarschijnlijke scenario vormen de Grieken een regering die er niet voor kiest de euro te verlaten, maar die ook niet akkoord gaat met de opgelegde hervormingen. Daardoor zal de Trojka de betalingen aan Griekenland staken. Zolang de ECB dan nog Griekse banken toelaat tot hun faciliteiten zal Griekenland volgens Goldman Sachs in de euro blijven. Maar salarissen, pensioen en leveranciers kunnen dan niet meer worden betaald. Dan zijn er volgens de analisten twee stappen mogelijk. Of Griekenland gaat eindelijk werk maken van de afgesproken bezuinigingen of Griekenland gaat een systeem van IOU's uitgeven. Die IOU's zullen een waarde in euro vertegenwoordigen, maar al snel tegen een lagere koers verhandeld worden, zegt Goldman Sachs. Daarom is zo'n systeem in feite een loonsverlaging voor ambtenaren. Goldman vermoedt dat een combinatie van beide mogelijkheden dan plaats zal vinden.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

AEX: Daling naar 240 is mogelijk

Deze week een uitgebreide update van de markten. Naast de AEX kijken we ook naar de ontwikkelingen van Goud en de Euro-Dollar.

De AEX Index heeft doorheen de afgelopen weken een fikse daling te verwerken gekregen.

Vanaf de 340 zone is er nauwelijks sprake geweest van herstel en wijst ook het verloop van de afgelopen paar dagen op een verdere daling.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Griekse dieven vinden vaker grote buit bij mensen thuis

Grieken die uit voorzorg hebben besloten om hun spaargeld van de bank te halen worden nu geconfronteerd met een heel ander soort gevaar, namelijk diefstal. Criminelen profiteren van de onzekerheid van de Griekse spaarder, die steeds vaker zijn geld van de bank haalt en het in huis verstopt. In plaats van banken en juweliers worden nu steeds vaker overvallen aan huis gepleegd. Criminelen treffen soms een aanzienlijke hoeveelheid contanten aan, het spaargeld dat mensen van de bank hebben gehaald en thuis niet goed kunnen beschermen tegen inbrekers.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

De Silver Eagle van Lake Tahoe

Op het blog Sovereignman.com verscheen onlangs een interessant artikel van Simon Black. Hij was aan het wandelen bij Lake Tahoe, een groot meer op de grens tussen tussen Californië en Nevada, toen hij plotseling een 1 troy ounce Silver Eagle munt zag liggen. Hij raapte de munt op, maakte hem schoon en ging terug naar de bewoonde wereld om de munt te laten 'taxeren' door willekeurige voorbijgangers. De munt heeft een intrinsieke waarde van tenminste $28,50, maar Simon Black slaagde er niet in om iemand te vinden die daarvan op de hoogte was.

[...]