Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 45166 tot 45170
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Goud en zilver (VS) op kritiek punt in cycli

Tja, goud en zilver. En de andere edelmetalen: gaan ze dan nu door het spreekwoordelijke putje, zoals men in dealingrooms wel eens hoort zeggen?

Het antwoord daarop is dat het nog valt te bezien. Flauw? Nee, want zelfs financieel astroloog en marktanalist Raymond Merriman, die de laatste twee bodems op de dag  (en een keer zelfs binnen een uur-  vooraf) aanwees -met bericht aan onze lezers, kan ik als zijn vertegenwoordiger u meedelen– zelfs hij wacht nu af welk antwoord de markt ons brengt.

[... ...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Vraag naar zilver sterk ondanks grote correcties

Op het blog van SilverDoctors verscheen een interessante analyse van SRSrocco, waaruit blijkt dat de laatste drie grote koersdalingen van zilver niet gepaard gingen met een breed gedragen verkoopgolf. Het sentiment in de zilvermarkt is door de negatieve prijsontwikkeling van de laatste maanden zwaar onder druk gezet, maar ondertussen blijkt dat de beleggers die zilver kopen de handdoek niet in de ring gooien. Integendeel, na de laatste drie grote koersdalingen wordt er juist meer zilver aan de portefeuilles toegevoegd.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Ontwikkelingen goudmijnsector in tien grafieken

Frank Holmes, de directeur van U.S. Global Investors, heeft onlangs een presentatie gegeven over de fundamentals van de goudmarkt en de aandelenmarkt van goudmijnen. De presentatie werd eerder deze maand gehouden op de New York Hard Assets Investment Conference en bevat een aantal interessante grafieken. Hieronder lichten we er tien uit die vooral relevant zijn voor (potentiële) beleggers in mijnbouwaandelen.

[...]

Bron: Kees de Kort Blog
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Kees de Kort: het is allemaal vooruitschuiven

Op de bekende Europese aandelenmarkten heerst vanmorgen een vriendelijke stemming. Bijna alleen maar hogere koersen met omzetten die ook behoorlijk zijn. De inhoud van de beschikbaar gekomen berichten is in ieder geval niet de reden voor deze stijgingen, misschien dat het een soort reactie is op een paar dagen met koersdalingen.

Als namelijk wel naar die berichten gekeken wordt, is het de hoogste tijd om nerveuzer te worden. Met name de stroom van verhalen met betrekking tot de euro-crisis biedt echt geen enkel, maar dan ook geen enkel perspectief op welke verbetering dan ook. Of het nu gaat over Griekenland, over de Spaanse banken, over eurobonds, over het steunfonds of over de volgende conferentie, het is allemaal vooruitschuiven, voor tijd gaan en het heeft helemaal niets te maken met het oplossen van de ontstane problemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Als het niveau van de beurzen de staat van de economie weerspiegelt, staat Europa er niet te best voor

Koen De Leus van KBC Securities/ Bolero zette volgende grafiek op Twitter, die weinig commentaar behoeft. De MSCI zijn een reeks van beursindexen die  worden onderhouden door de onderneming MSCI, bekend als Morgan Stanley Capital International. De verschillende indexen zijn samengesteld uit aandelenpaketten uit de verschillende regio’s. De startwaarde in 2008 was 100 punten.