Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 45171 tot 45175
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Handelsverlies JP Morgan zeker 50% toegenomen - media

De handelsverliezen geleden door JP Morgan Chase (JPM) zijn de afgelopen dagen met zeker 50% toegenomen, waarmee de eerste schatting van de bank van $2 miljard met zeker $1 miljard wordt overschreden, meldt de New York Times op basis van bronnen.

Vorige week maakte JP Morgan bekend op een grote handelspositie een verlies te lijden van ongeveer $2 miljard.

De verliezen zijn de afgelopen vier dagen snel gestegen doordat hedgefunds en andere marktpartijen proberen te profiteren van de problemen bij JP Morgan, wat resulteert in een verdere verslechtering van de positie van de bank, schrijft de krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

AEX zakt verder weg

De AEX opende fractioneel hoger, maar al snel staat er een verlies op de borden.

Om 09:05 staat de AEX 0,3% lager op 294,1 punten.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

'Koopkrachteffecten zeggen dus niet zoveel'

Iedereen gaat er volgend jaar vrijwel zeker 2 procent in koopkracht op achteruit. De ouderen met een aanvullend pensioen boven de 10.000 euro leveren het meeste in, 3,25 procent. Gisteren kwamen de details uit het vijfpartijenakkoord naar buiten. En dus ook de eerste cijfers over hoe hard de maatregelen ons raken in de portemonnee. Eric Bartelsman, econoom aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vrijwel onveranderd

De AEX opent donderdag naar verwachting vrijwel vlak. Wall Street verzwakte na het slot van de handel woensdag in Amsterdam, maar daar staan goede groeicijfers uit Japan tegenover. In Japan dikte de Nikkei-225 op die data circa 1% aan. Een mogelijk opwaartse trend wordt gesteund door een hogere openingsindicatie voor Wall Street.

Handelaar Cees Smit van Today's Beheer verwacht, in het geval de AEX lager opent, een daling met maximaal 0,5 punt. "Het slot van Wall Street geeft wat mij betreft donderdag de doorslag. Het zal overigens in het licht van Hemelvaart een stille en rustige dag kunnen worden, omdat doorgaans veel partijen in dat geval een lang weekend inlassen", aldus Smit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Japanse beurs eindigt hoger

In Tokio is de beurs donderdag hoger gesloten. Na de forse koersafstraffing een dag eerder stapten beleggers weer voorzichtig in de markt. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie in het eerste kwartaal. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8876,59 punten.