Nieuws / Artikelen met het woord

57831 artikelen gevonden. Artikel 45171 tot 45175
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Spaanse rente naar hoogste punt van het jaar

De rente op Spaanse staatsobligaties is maandagochtend gestegen tot het hoogste niveau van het jaar. Beleggers maken zich grote zorgen over de zwakke bankensector van het land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

'Eurobonds zijn rentesocialisme'

De invoering van euro-obligaties blijft in Berlijn op grote weerstand stuiten. De fractievoorzitter van regeringspartij FDP, Rainer BrĂ¼derle, gaf in de Duitse krant Die Welt aan waarom hij eurobonds absoluut niet ziet zitten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Zonnige dag op de beurs

De beurs in Amsterdam is maandag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De uitslagen van recente Griekse verkiezingspeilingen voedden de hoop dat Griekenland binnen de eurozone zal blijven. De beursvolumes blijven naar verwachting laag, aangezien veel marktpartijen genieten van een lang Pinksterweekeinde. Wall Street is bovendien gesloten vanwege Memorial Day.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Ik weet het, weer over goud...

Waarom zaag ik zo door over goud? Ik heb toch de wijsheid ook niet in pacht? Klopt! Ik kan alleen maar proberen u een stuk inzicht te geven in de rol die goud voor u kan hebben. Ik doe dat niet omdat het zomaar leuk en meer niet is, maar omdat het naar mijn idee wel eens extreem belangrijk voor u kan zijn.

Ik weet echt de koers van goud niet over 24 uur, niet over 7 dagen, niet over een maand. Ik heb echt geen idee.

Ik weet wel dat er ieder jaar meer Dollars komen en meer Euro's. Ik weet ook dat de crisis die het extreme bijdrukken van deze munten veroorzaakt heeft nog niet eens op haar hoogtepunt is gekomen. Het bijdrukken is dus nog niet ten einde. Vele honderden miljarden gaan er nog bij komen en dat is allemaal basisgeld. Vanuit dat basisgeld zal op een gegeven moment door de commerciële banken weer M3 geld gecreëerd worden. Op dat moment gaat het snel met de hoeveelheid geld die in de economie komt.

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Pensioenfondsen leeggeroofd

Dat politici de extreem rijke pensioenfondsen al jaren bijzonder interessant vinden, dat wisten we wel. Dat de overheid in de jaren tachtig 30 miljard euro uit het ABP heeft gehaald om daarmee leuke dingen te kunnen bekostigen, dat was tot vorige week geen algemeen bekend gegeven.
 
Nu het ABP in de problemen is gekomen hebben ze besloten openbaarheid te geven over dit feit.