Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 45176 tot 45180
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Goudverkopen onder Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen

Volgens het laatste kwartaalrapport van de World Gold Council is de verkoop van goud door centrale banken onder het Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen. De Central Bank Gold Agreement werd eind jaren negentig opgezet om te voorkomen dat westerse centrale banken teveel goud zouden dumpen. Er werd bepaald dat er maximaal 500 ton goud per jaar mocht worden verkocht. Het was de laatste stap in het manipuleren van de goudprijs die al was begonnen voordat Nixon de dollar van de goudstandaard afhaalde

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Beurzen geven winsten prijs

De Europese beurzen zagen maandagmiddag de winsten omslaan in lcihte verliezen. Eerder op de dag zorgde de hoop dat Griekenland in de eurozone zal blijven nog voor optimisme. Beleggers bleven echter bezorgd over de zwakke staat van de Spaanse bankensector.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een kl;ein uur voor het slot 0,1 procent lager op 292,57 punten. De MidKap-index stond nog 0,4 procent in de plus op 477,91 punten. De beurzen in Frankfurt Parijs en Londen daalden 0,1 tot 0,3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Spaanse banken hebben nog veel meer geld nodig

De Spaanse bank Bankia voelt zich gedwongen om alle hens aan dek te roepen, de geldnood wordt namelijk chronisch. De bank heeft om een kapitaalinjectie van 19 miljard euro gevraagd. Participaties in bedrijven zoals Iberdrola en Iinternational Airlines Group komen in de etalage te staan. Moedermaatschappij BFA van Bankia heeft 1,60 miljard euro op deze participaties moeten afschrijven.

Maar daarmee stopt het niet. Spanje heeft volgens El Mundo behalve de hierboven vermelde 19 miljard euro nog eens 30 miljard euro voor de banken, op de eerste plaats voor Catalunya Caixa, Novagalicia en Banco de Valencia. Niemand durft nog te voorspellen hoe groot het uiteindelijke gat zal bedragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Chinese vraag naar goudbaren stijgt met 51%!

Er lijkt nog lang geen einde te komen aan de Chinese honger naar goud.

Uit de nieuwste gegevens van China Gold Association blijkt dat de vraag naar diverse goudproducten fors blijft stijgen. Vooral de aankopen van goudbaren stegen explosief met 51 procent!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Wall Street dicht vanwege Memorial Day

In New York zijn de beurzen maandag gesloten vanwege Memorial Day. Dinsdag gaan de aandelenmarkten weer open en zal de handel naar verwachting in het teken staan van het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat dinsdagmiddag wordt vrijgegeven.