Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 45191 tot 45195
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Zeker 350.000 Italianen komende jaren zonder pensioen

De Italianen waren gewend voor hun 60e te stoppen met werken. Premier Monti verhoogde de pensioenleeftijd in één keer tot 66 jaar voor vrouwen, en voor mannen tot 67. En dat is even slikken, vooral voor de Italianen die vrijwillig vervroegd zijn uitgetreden. Ze hadden braaf gespaard om de laatste paar jaar tot hun pensioen te overbruggen. Dachten ze.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Angela Merkel wil dat Griekenland in de Euro-zone blijft

Griekenland krijgt een interimregering die het land zal besturen tot de verkiezingen van 17 juni en mogelijk nog wel een tijdje daarna. De aankondiging van een interimregering zorgde voor enige rust op de markten.

Van een echte relaxperiode kunnen we echter moeilijk spreken. Angela Merkel wil dat Griekenland in de Euro-zone blijft, zo liet ze vandaag weten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Fed houdt rekening met nieuwe steunronde

De beleidsmakers van de Federal Reserve sluiten niet uit dat er een nieuwe steunronde komt voor de Amerikaanse economie door middel van het opkopen van obligaties. Dat blijkt uit woensdag bekend geworden notulen van de vergadering van de Amerikaanse centrale bank in april. Het huidige opkoopprogramma loopt volgende maand af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Institutionele beleggers niet meer zo negatief als in maart 2009!

We kregen zonet een opmerkelijk bericht onder ogen. De jongste peiling van Bloomberg bij de institutionele klanten liet zien dat money managers de laagste allocatie naar aandelen hebben sinds maart 2009!

Het geeft aan dat de nodige mentale ravage is aangericht bij beleggers, niet enkel bij de particulieren maar ook bij de professionals. Dit biedt altijd mooie kansen voor contraire beleggers zoals uzelf.

De bodem komt stilaan in zicht…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

John Hathaway: "Dit heb ik zelden gezien!"

John Hathaway is een van de meest ervaren rotten in het vak aangaande goudmijnaandelen. Hij heeft het huidige negatieve sentiment in de sector zelden gezien in zijn carrière.

Volgens Hathaway kan de bodem niet ver weg meer zijn voor goud en goudmijnen.