Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 45196 tot 45200
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

'Hollande op top voor nieuwe eurozonestructuur'

Frankrijk zal de informele eurotop, die later op woensdag in Brussel begint, gebruiken om de eurozonelidstaten op te roepen te gaan werken aan een nieuwe structuur voor de muntunie, waar ook plek is voor de gezamenlijke uitgifte van staatspapier, de zogenaamde euro-obligaties. Dit verklaren Franse officials woensdag op basis van anonimiteit.

De nieuwe president van het land Francois Hollande zal daarbij niet gelijk eisen dat de euro-obligaties spoedig zullen worden ingevoerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

'EU-toppen hebben geen zin'

De EU-toppen, waar de leiders van de Europese landen samenkomen om te komen tot maatregelen tegen de schuldencrisis, hebben nu geen enkele zin.

"De weg die de Europese leiders hebben ingeslagen is niet de juiste. Het is het moment om stil te staan en een ander pad te kiezen."

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Wie dit laat liggen, heeft niets te zoeken op de beurs

De underperformance van de goudmijnen blijft me fascineren. Er wordt veel over gezegd maar nergens lees ik eigenlijk een sluitende verklaring voor deze wanprestatie.

Je hebt hier een grondstof die 500% duurder wordt en de marges van producenten doet exploderen.

Heel wat productieve mijnen verdienen vandaag $800 tot $1000 per ounce goud die ze produceren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Griekenland heeft 46 uur nodig om de euro te verlaten

Griekenland heeft 46 uur nodig om de eurozone te verlaten. Dat schrijft de Griekse krant Kathimerini. De krant baseert zich daarvoor op een synthese van exitscenario’s van 21 economen, analysten en academici. Die 46 uren overbruggen ook grotendeels de periode tussen het sluiten van de markten op vrijdag in New York en de opening van de beurs van Wellington in Nieuw Zeeland op maandagmorgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Griekse crisis drukt euro

De realiteit met betrekking tot de Griekse crisis heeft woensdag uiteindelijk ook zijn tol geeist van de euro, waarbij de munt tot het laagste punt zakte sinds augustus 2010.

Tijdens de ochtendhandel daalde de euro tot $1,2615 ten opzichte van de dollar, alvorens te herstellen tot $1,2658 omstreeks 13.15 uur. Ook ten opzichte van de yen verloor de euro terrein, terwijl andere risicovolle valuta als de Australische dollar het eveneens moeilijk hadden.