Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 45196 tot 45200
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Fed houdt rekening met nieuwe steunronde

De beleidsmakers van de Federal Reserve sluiten niet uit dat er een nieuwe steunronde komt voor de Amerikaanse economie door middel van het opkopen van obligaties. Dat blijkt uit woensdag bekend geworden notulen van de vergadering van de Amerikaanse centrale bank in april. Het huidige opkoopprogramma loopt volgende maand af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Institutionele beleggers niet meer zo negatief als in maart 2009!

We kregen zonet een opmerkelijk bericht onder ogen. De jongste peiling van Bloomberg bij de institutionele klanten liet zien dat money managers de laagste allocatie naar aandelen hebben sinds maart 2009!

Het geeft aan dat de nodige mentale ravage is aangericht bij beleggers, niet enkel bij de particulieren maar ook bij de professionals. Dit biedt altijd mooie kansen voor contraire beleggers zoals uzelf.

De bodem komt stilaan in zicht…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

John Hathaway: "Dit heb ik zelden gezien!"

John Hathaway is een van de meest ervaren rotten in het vak aangaande goudmijnaandelen. Hij heeft het huidige negatieve sentiment in de sector zelden gezien in zijn carrière.

Volgens Hathaway kan de bodem niet ver weg meer zijn voor goud en goudmijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Jim Rogers: India kan goud in zware correctie storten

Jim Rogers koopt geen goud meer. Volgens hem kan de goudprijs nog 40 % – 50 % corrigeren. Aanleiding is India. Er zijn er in India die vinden dat al het goud de economie immobiliseert. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat India stopt met de import van goud waardoor de goudprijs kan instorten. Een andere trigger zou kunnen zijn dat Europese landen beginnen goud te verkopen om hun schulden te betalen.

Er gaan stemmen op in India dat al het goud rond de Indische vrouwen en in de Indische kluizen niets toebrengt aan de economie. Het Indische handelstekort zou hier een gevolg van zijn. Als India zou beslissen geen goud meer te importeren, kan de goudprijs 40 % tot 50 % zakken volgens Jim Rogers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Dit is het beste bewijs van een Griekse exit!

Soms zijn kleine indicaties voldoende om grote conclusies te trekken. Er is namelijk 1 Grieks aandeel dat noteert in Londen en dat momenteel hoge toppen scheert. Het aandeel De La Rue noteert op zijn hoogste punt in een jaar tijd, wat zeer uitzonderlijk is voor een Grieks aandeel.

De La Rue maakt Griekse munten. Indien Griekenland de eurozone verlaat en overstap naar Nieuwe Drachme zal het orderboekje van De La Rue goed gevuld zijn aangezien ze meer dan waarschijnlijk de Nieuwe Drachme zullen moeten slaan.