Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 4521 tot 4525
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Iraanse relaties met USA dreigen te verzuren, desondanks is Iran winnaar

Iran lijkt één van de landen te worden die niet bepaald goede relaties met de Verenigde Staten zal ondervinden de komende jaren. De vraag is echter als dit nog veel uitmaakt na het opheffen van de sancties enkele jaren geleden. Het land groeit volop en ziet zijn macht snel aangroeien, dit ten koste van buurlanden zoals Saoedi-Arabië.

Iran werd sinds 1979 als paria aanzien binnen de internationale gemeenschap na de Iraanse revolutie waarbij het land terug plooide op een streng Islamitisch bestuur. Na het opheffen van de sancties enige tijd geleden verkreeg Iran opnieuw normale relaties (of toch grotendeels).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Olieprijzen opnieuw in dalende lijn, stocks lopen over

Terwijl de winter vlak voor de deur staat in het noordelijk halfrond en op diverse plaatsen reeds gestart is, lijkt het erop dat de olieprijzen nog enige tijd laag zullen blijven. Dit aan de hand van gegevens omtrent het boeken van tankers om het tekort aan opslag te omzeilen aan land.

Er werden de komende tijd voor maar liefst 9 miljoen vaten ruwe olie aan tankers ingeboekt in Noord-West Europa om het tekort aan opslagcapaciteit op te vangen. Dit kan volgende maand zelfs nog verder oplopen waarbij er absoluut geen sprake lijkt te zijn van een strenge winter of stijgende olieprijzen op dit moment.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

It’s the economy, stupid !

De verkiezing van Trump heeft diverse consequenties op politiek en economisch niveau. Waar tijdens de verkiezingscampagne zeer veel zaken beloofd werden is het echter de vraag als deze allemaal wel zullen uitgevoerd worden. Op het gebied van de energiepolitiek dreigen echter wel belangrijke beslissingen doorgevoerd te worden, of worden deze teniet gedaan door de economische parameters?

It’s the economy, stupid !  Deze bekende uitspraak dateert al van de tijd van Bill Clinton maar is nog steeds brandend actueel in de huidige context. Deze zin vat in slechts enkele woorden de gehele economische en politieke situatie samen na de verkiezing van presidentskandidaat Trump.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Britse Pond slechts bezig aan tijdelijke klim, 2017 wordt jaar van waarheid

Terwijl de Brexit langzaam nadert lijkt de Britse Pond een omgekeerde weg op te gaan, namelijk opwaarts tegen de economische logica in op lange termijn. Toch moeten speculanten opletten aangezien dit volgens analisten slechts een tijdelijk fenomeen is.

De Britse Pond is na het bekend geraken van de het nieuws omtrent de verplichte goedkeuring vanuit het Britse parlement bezig aan een klimmende beweging. Deze beweging zet zich door ten opzichte van alle grote munten.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Prijsherstel grondstoffen?

Duurzaam prijs herstel bij de grondstoffen?

Minder dan een jaar terug zaten de grondstoffen als activaklasse nog in het verdomhoekje. Zo viel de Bloomberg Commodity Index begin dit jaar terug naar het laagste niveau sinds 2003, onder meer door een fors gedaalde olieprijs. Drie kwartalen later noteert dezelfde index nu bijna een vijfde boven het dieptepunt.

Grondstoffen zijn een zogenaamde ‘boom-bust’ sector waarbij periodes met grote tekorten en stijgende prijzen worden afgewisseld met overschotten en dalende prijzen. Bij de opkomst van China als economische grootmacht in het vorige decennium volstond de toenmalige productiecapaciteit in de grondstoffensector niet om aan de vraag te voldoen. Dit zorgde vooral tijdens de eerste jaren van de stierenmarkt voor flinke prijsstijgingen.