Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4521 tot 4525
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Britten houden contant geld achter na de Brexit en dat is een ‘slecht teken’ voor de economie

Britten houden steeds meer contant geld vast en dat is volgens onderzoek van Pantheon Macroeconomics een zorgelijk teken voor de Britse economie na de Brexit.

Uit de ‘Pantheon’s UK Economic Monitor’ blijkt dat de hoeveelheid geld die in omloop is in de vorm van bankbiljetten en munten, fors is toegenomen in de bijna drie maanden sinds de Britten voor uittreding uit de EU stemden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Dit recessiesignaal duikt opnieuw op

Er zijn genoeg redenen aan te dragen waarom we rond het jaar 2008 geconfronteerd werden met de grootste mondiale crisis uit de geschiedenis. Voornamelijk wordt de schuld gegeven aan de Amerikaanse zakenbanken die zogenoemde ‘subprime hypotheken’ hebben verstrekt die de mensen zich eigenlijk niet konden veroorloven.

Het interessante aan een economische neergang is dat deze vaak achteraf pas te herkennen is. De maanden voor het uitbreken van de financiële crisis waren maar weinig mensen van mening dat er een omwenteling zou gaan plaatsvinden. We geloofden er heilig in dat de huizenprijzen alleen nog maar verder in waarde zouden gaan stijgen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Beleggen in Goud versus Beleggen in Goudmijnen

Beleggen in goud versus beleggen in goudmijnen. Als de goudprijs stijgt dan stijgt de gemiddelde aandelenkoers van.......

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Wereldbank waarschuwt: "Resistente bacterieën even bedreigend voor economie als financiële crisis van 2008"

Infecties met bacterieën die resistent zijn geworden voor antibiotica, kunnen de wereldeconomie tegen 2050 zware schade toebrengen. Daarvoor waarschuwt de Wereldbank. De effecten zouden minstens even groot zijn als de financiële crisis in 2008. De Wereldbank vraagt dringende maatregelen, om het misbruik van antibiotica te stoppen en de gezondheidszorg in de derde wereld te verbeteren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Chinese vastgoedzeepbel wordt groter en groter

Chinese vastgoedzeepbel is gecreëerd door de centrale bank

China is misschien wel in het belangrijkste tijdperk ooit terecht gekomen. De Chinese overheid wil een langetermijngroei realiseren door een transitie door te maken van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie. Uiteraard gaat een dergelijke transitie niet zonder slag of stoot.

De Bank of China houdt zich voorlopig voornamelijk bezig met het voorkomen van een ‘harde landing’ van de Chinese economie. De Chinese economie heeft de afgelopen 12 maanden heel wat schokbewegingen moeten doorstaan en de Bank of China moet zorgen voor meer rust. Er is echter een sector waar we totaal niet kunnen spreken van ‘rust’.