Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 45201 tot 45205
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Griekenland heeft 46 uur nodig om de euro te verlaten

Griekenland heeft 46 uur nodig om de eurozone te verlaten. Dat schrijft de Griekse krant Kathimerini. De krant baseert zich daarvoor op een synthese van exitscenario’s van 21 economen, analysten en academici. Die 46 uren overbruggen ook grotendeels de periode tussen het sluiten van de markten op vrijdag in New York en de opening van de beurs van Wellington in Nieuw Zeeland op maandagmorgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Griekse crisis drukt euro

De realiteit met betrekking tot de Griekse crisis heeft woensdag uiteindelijk ook zijn tol geeist van de euro, waarbij de munt tot het laagste punt zakte sinds augustus 2010.

Tijdens de ochtendhandel daalde de euro tot $1,2615 ten opzichte van de dollar, alvorens te herstellen tot $1,2658 omstreeks 13.15 uur. Ook ten opzichte van de yen verloor de euro terrein, terwijl andere risicovolle valuta als de Australische dollar het eveneens moeilijk hadden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

DOCU: De Nederlandse Tulpenmanie

Hierna volgt een van de weinige documentaires die er gemaakt zijn over de tulpenmanie in Nederland in 1637.

De tulpenmanie van enkele eeuwen terug laat zien dat een manie van alle tijden is. Zelfs toen werd er al gespeculeerd in afgeleide producten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Duitse staatsobligaties als zichtrekening

De rente op 2-jarige Duitse staatsobligaties zakte vanmorgen tot het laagste niveau ooit, onder 0,07 procent!

Niet enkel beleggers vluchten steeds vaker in het Duitse overheidspapier, ook andere Europese instellingen en bedrijven kiezen steeds vaker ervoor om hun cashreserves te parkeren in Duits schuldpapier.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Duitse politici wijzen eurobonds niet af

Prominente Duitse politici hebben woensdag aangegeven dat de invoering van euro-obligaties op termijn een goed idee kan zijn.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble herhaalde voorafgaand aan Europees overleg echter zijn bezwaren tegen de invoering van deze gezamenlijke leningen.