Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 45201 tot 45205
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Herstel voor AEX

Listing Core Laboratories gevierd met een gongslag en een feestelijke ceremonie. David M. Demshur, Chairman en ceo van Core Laboratories, gaf met de gongslag officieel het startsein voor de handel in het aandeel Core Laboratories.

Kort voor half vijf stond de AEX 0,3% hoger op 297,2 punten. Rond koffietijd werd nog de laagste dagstand van 292,26 punten aangetikt. De Midkap-index noteerde 1% hoger op 484,7 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal woensdag naar verwachting hoger openen, waarbij beleggers voorbij de zorgen over het Griekse landschap en de financiele situatie kijken, voorafgaand aan een handvol aan data en de notulen van de vergadering van de Federal Open Market Committee.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Wekelijkse olievoorraden stijgen harder dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week sterker toegenomen dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 11 mei met 2,1 miljoen vaten toe naar 381,6 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een stijging met 1,4 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Het Europa van twee snelheden

Het Europese project davert op zijn grondvesten. En alhoewel het nog lang geen uitgemaakte zaak is, zijn we mogelijke binnenkort getuige van een eerste slachtoffer (Griekenland) van de Unie binnen de Eurozone.

Als de Grieken afhaken, dan zullen wellicht meerder landen op termijn in hun voetsporen treden. Dan wordt het duidelijk dat een Europa op twee snelheden niet werkt.

Een lagere snelheid in het Zuiden en een hogere snelheid in het Noorden. Dit vertaalt zich momenteel in een economische krimp in de Zuiderse landen en een groei in Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Portugese werkloosheid naar recordhoogte

De werkloosheid in Portugal heeft in het eerste kwartaal een recordhoogte bereikt, terwijl de economische krimp in het land afnam. Dat bleek uit cijfers die de Portugese overheid woensdag naar buiten bracht.

Het aantal werklozen steeg van 14 procent van de beroepsbevolking in het vierde kwartaal naar 14,9 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. De jeugdwerkloosheid liep op van 35,4 procent tot 36,2 procent. Dat is fors, maar nog altijd onder het niveau van 50 procent in landen als Griekenland en Spanje.