Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 45211 tot 45215
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

NL Staat wil EUR2 mrd tot EUR4 mrd ophalen met korte leningen

De Nederlandse Staat wil op maandag 21 mei EUR2 miljard tot 4 miljard ophalen met de uitgifte van drie- en zesmaands schatkistpapier, maakt het agentschap van het ministerie van Financien woensdag bekend.

Het gaat om heropeningen van leningen met looptijden tot 31 augustus en 30 november, waarbij de Staat voor beide mikt op een verhoging van het al uitstaande bedrag met tussen de EUR1 miljard en EUR2 miljard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Duitsland leent tegen laagste tarief ooit

Duitsland heeft woensdag 4,1 miljard euro opgehaald met een 10-jarige staatslening. De gemiddelde rente bedroeg 1,47 procent.

Niet eerder kon Duitsland zo goedkoop lenen. Op een vergelijkbare lening in april werd nog een gemiddeld rendement van 1,77 procent geboden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

'Grieken halen massaal geld weg bij banken'

Grieken halen massaal geld weg bij de banken nu de politieke situatie in het land onzeker is.

Dit melden Reuters en Wall Street Journal woensdag op basis van officiële documenten van de op dinsdag mislukte formatiebesprekingen.

Tijdens de besprekingen zou het hoofd van de Griekse centrale bank, George Provopoulus hebben gewaarschuwd dat spaarders op maandag minstens 700 miljoen euro bij de banken hebben weggehaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Waar denken mensen dat het geld vandaan komt waarmee, wegen, scholen, politie en ziekenhuizen worden betaald?

Fraude, belastingontduiking, omkoping, spionage, vriendjespolitiek en meineed... is wat het kapitalisme ons gegeven heeft, schreef William Deresiewicz vorig weekeinde in The New York Times. Volgens hem zijn het gros van de ondernemers op Wall Street psychopaten en leidt hun manier van werken tot niets minder dan de hoogmis van hebzucht op immense schaal.

Maar kapitalisme blijft het beste systeem, antwoordt Luke Johnson in de Financial Times. Hij leidt het investeringsbedrijf Risk Capital Partners en is tevens voorzitter van de Britse Royal Society of Arts.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Spaanse rente schiet door tot 6,5 procent!

Het gaat van kwaad naar erger in Europa. Terwijl er in Griekenland inmiddels sprake is van een ware bankrun, staan ook de financiële dijken rond Spanje op barsten.

De rente op 10-jarige Spaanse overheidsschuld schiet vanmorgen door tot 6,5 procent, waarbij de barrière van 7 procent snel in het vizier komt.