Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 45216 tot 45220
Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Nasdaq en Facebook voor rechter

Schermenbeurs Nasdaq wordt voor de rechter gedaagd vanwege Facebook. En ook Facebook zelf moet zich verantwoorden in de rechtbank.

Een investeerder uit Maryland heeft schermenbeurs Nasdaq OMX Group Inc aangeklaagd vanwege de verwerking van orders voor Facebook aandelen.  Door een technische fout konden vrijdag niet tijdig alle orders worden verwerkt, waardoor verliezen zouden zijn geleden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Japan handhaaft rentetarief

TOKIO - De Japanse centrale bank heeft woensdag het belangrijkste rentetarief in het land ongewijzigd gelaten tussen de 0 en 0,1 procent.

De rente in Japan staat al sinds eind 2008 op dit lage niveau. De centrale bank kondigde ook aan de omvang van het economisch steunprogramma te handhaven op 70 biljoen yen (zo'n 695 miljard euro).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Europese leiders dineren samen

De regeringsleiders en staatshoofden van de 27 landen van de Europese Unie komen woensdagavond bijeen in Brussel voor een informeel diner.

EU-president Herman Van Rompuy heeft de leiders uitgenodigd om open en vrij te praten over maatregelen om groei te stimuleren. Besluiten zullen er niet vallen; het diner is een voorbereiding voor de echte top die eind juni is gepland.

Bron: hln.be
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

IMF verwacht dat nieuwe Griekse regering noodplan uitvoert

Het Internationaal Monetair Fonds verwacht dat de nieuwe Griekse regering de afgesproken besparingsmaatregelen zal uitvoeren in ruil voor noodleningen van de zogenaamde trojka (EU, IMF en ECB).

"De afgetekende voorkeur van het IMF, in het belang van stabiliteit, is dat het noodprogramma wordt doorgevoerd door welke regering dan ook die uit de verkiezingen van 17 juni moet komen en dat die politieke machten een constructieve dialoog willen aangaan met zowel hun partners uit de eurozone als met het IMF".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

De grafiek die iedereen doet nagelbijten over Japan

De kredietverlaging van Japan door ratingbureau Fitch kwam vanmiddag als een donderslag bij een betrokken hemel. Dus we vielen niet helemaal van onze stoel.

Het was namelijk al ruimschoots bekend dat de schuldgraad van Japan hallucinante proporties aanneemt. Maar hieronder hebben we de ‘harentrekkende’ grafiek van Japan nog eens neergezet.

Het is duidelijk dat de rente in Japan ABSOLUUT niet mag oplopen of het is meteen einde-oefening voor het land van de rijzende zon.