Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45221 tot 45225
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Spaanse regio's EUR35,8 mrd aflossingen eind dit jaar - media

De Spaanse regionale overheden moeten voor EUR35,8 miljard aflossen op leningen die tegen het einde van 2012 aflopen, rapporteert El Pais in zijn woensdageditie, op verwijzing naar de plannen die door de lokale overheden zijn ingediend bij het begrotingsministerie.

De leningen die aflopen, omvatten korte en langlopende schulden, kredieten, en tevens zijn schulden van openbare universiteiten en overige instituties meeberekend, meldt het dagblad. De looptijden van een groot deel van de langlopende schulden lopen aan het eind van het jaar af, aldus El Pais.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Japan handhaaft monetair beleid, bezorgd over Europa

De centrale bank van Japan laat zijn monetaire beleid vooralsnog ongewijzigd, zo maakt de centrale bank woensdag bekend. In de toelichting op het besluit spreekt de centrale bank zijn bezorgdheid uit over de Europese schuldencrisis.

Het belangrijkste rentetarief in Japan blijft gehandhaafd tussen de 0,0% en 0,1% en het obligatie-opkoopprogramma wordt niet uitgebreid en blijft staan op JPY70 biljoen.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Dire specialisten over de dalende goudprijs...

Read all about it ! “Sinds eind februari dit jaar is de goudprijs aan het zakken. Van rond $ 1800 per troy ounce naar circa $ 1530. Inmiddels is de goudprijs weer iets opgelopen tot $ 1590. Het hoogtepunt van $ 1921,15 van 6 september 2011 is al langere tijd uit zicht”. 

Is de rol van goud als veilige vluchthaven uitgespeeld ? Dat is de vraag die zij beantwoorden.  Mijn idee : nog làng niet ! Hoe denkt u er over ? Zitten de commentatoren die nu roepen voor 1300 dollar, 1000 dollar en zelfs 700 juist of niet ? Wij vernemen het als altijd graag…

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

AFM bemoeit zich er weer mee

De hypotheekrentes in Nederland zijn sinds de bankencrisis van 2008 een doorgestoken kaart waarbij ze afspraken met elkaar hebben danwel elkaar pertinent niet in de haren vliegen met scherpe rentes. Sterker nog, het lijkt wel alsof de banken liever geen hypotheekleningen verstrekken en de rentes dus zo hoog mogelijk maken. De AFM heeft nu banken opgeroepen tot terughoudendheid bij het verhogen van de variabele rentes… In plaats van de banken een enorme rechtszaak aan de broek te hangen komen ze met een ‘oproep’. Ten eerste heeft de AFM er geen bemoeienis mee, maar als je dan toch je muil opentrekt, doe het dan met een brul en niet met een piepje.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Nikkei eindigt fors lager

In Tokio is de beurs woensdag fors lager gesloten. De stemming werd gedrukt door een verlaging van de kredietstatus van Japan en de aanhoudende bezorgdheid over Europa. Ook waren beleggers teleurgesteld dat de Japanse centrale bank geen extra stimuleringsmaatregelen aankondigde. De Nikkei eindigde 2 procent lager op 8556,60 punten.