Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45226 tot 45230
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

'Spanje gaat ECB om hulp vragen'

De Spaanse minister-president Mariano Rajoy zal de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag vragen om Spaans staatspapier op te kopen, om zo de liquiditeitsproblemen van het Zuid-Europese land op te lossen en de financiele stabiliteit van de eurozone te garanderen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

'AEX begint lager'

De beurs opent naar verwachting lager, net als de andere Europese beurzen, in navolging van het lagere slot op Wall Street en de forse verliezen in Azië.

Beleggers wachten op de uitkomsten van de informele EU-top. ,,De AEX opent 4 punten lager. Het steunniveau van de Amsterdamse beurs ligt op 288 punten. Als we daar onder zakken ligt de weg open naar de 271 punten. De euro staat ook onder druk. Het is wachten op geluiden uit de EU-top, maar de verwachtingen over daadkrachtige stappen zijn afgenomen'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: blog.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Besparen is uit, groei is in

Er lijkt een fundamentele verandering plaats te vinden in het publieke debat. Politici, economen en andere invloedrijke personen zijn er stilaan over eens dat groei een betere oplossing is om de schulden te lijft te gaan. Beleggers kunnen zich maar beter positioneren voor de nieuwe realiteit.

We gaan enkele jaren terug in de tijd. Het is 2008 en het wereldwijde financiële systeem dreigt te imploderen onder zijn eigen schuldenlast. Al snel wordt duidelijk dat de publieke sector niet is opgewassen tegen de zondvloed. De overheden moeten de touwtjes overnemen. Banken komen al dan niet volledig in handen van landen. We gaan het nieuwe decennium in met een compleet nieuwe structuur, waarbij ditmaal de schuldenlast op de schouders van de staat rust.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Partijen huizenmarkt eens over afbouw renteaftrek

De hypotheekrenteaftrek moet voor iedereen in dertig jaar worden afgebouwd en de huren moeten ieder jaar bovenop de inflatie met twee procent stijgen.

Dat staat volgens de Volkskrant in een hervormingsplan dat de Vereniging Eigen Huis, huurdersvereniging Woonbond en de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes donderdag presenteren.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Nasdaq en Facebook voor rechter

Schermenbeurs Nasdaq wordt voor de rechter gedaagd vanwege Facebook. En ook Facebook zelf moet zich verantwoorden in de rechtbank.

Een investeerder uit Maryland heeft schermenbeurs Nasdaq OMX Group Inc aangeklaagd vanwege de verwerking van orders voor Facebook aandelen.  Door een technische fout konden vrijdag niet tijdig alle orders worden verwerkt, waardoor verliezen zouden zijn geleden.