EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 45231 tot 45235 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 30 juni 2012

Turkije exporteert (opnieuw) enorme hoeveelheden goud naar Iran

Afgelopen week werden de Turkse exportcijfers over mei bekend. Nu zijn deze normaal niet zo boeiend, maar als naar de uitvoer naar Iran wordt gekeken valt op dat Turkije enorm veel goud naar Iran heeft uitgevoerd. Van de $1,66 miljard die in mei naar Iran werd geëxporteerd, was maar liefst 84% van de export ($1,39 miljard) goed voor goud.

Ook in de maanden ervoor kocht Iran veel goud van de Turken. Van alle goudexport van Turkije tot nu toe dit jaar, $4,02 miljard, ging voor een waarde van $3,08 miljard aan goud naar Iran. ”Het is duidelijk dat Iran vanwege alle embargos Turkije heeft gekozen om goud te importeren”, zei Gökhan Aksu van Istanbul Gold Refinery, een van de grootste goudfirma’s van Turkije in maart tegenover persbureau Reuters. “Iran heeft een voorkeur voor juwelen en andere waardevolle stenen om de waarde van zijn geld en beschermen en zo aan instabiliteit te ontsnappen.”

[...]

Lees verder op intrinsiekewaardenul
Geplaatst op: zaterdag 30 juni 2012

Mario Monti chanteert Rutte en Merkel

De van de Goldman Sachs bank afkomstige Italiaanse premier, Mario Monti, heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Nederlandse premier Rutte op de knieën gedwongen. Zij moesten akkoord gaan met een regeling die de in problemen verkerende Italiaanse en Spaanse banken van liquide middelen gaat voorzien zonder dat dit op de staatsbegrotingen van Italië en Spanje gaat drukken. Nu waren de leiders van de Noordelijke eurolanden eigenlijk al schoorvoetend akkoord met dit plan maar er moest eerst nog flink onderhandeld worden over hoe alles in het werk zou gaan bij het groeipact en een zgn. bankenunie.

[...]

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: zaterdag 30 juni 2012

Britse minister: vervolg sjoemelende bankiers

Bankiers die sjoemelen met rentetarieven, moeten voor de rechter komen. Dat heeft de Britse minister Ken Clarke (Justitie) zaterdag gezegd. ,,We zijn in dit land erg slecht in het vervolgen van financiële misdaden. Volgens mij is het makkelijker om daarmee weg te komen dan met welke andere misdaad ook'', verklaarde Clarke.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zaterdag 30 juni 2012

Franse president bevestigt dat ESM 'pinautomaat' is geworden

ESM kan inderdaad onbeperkt Nederlandse miljarden opeisen; Zijn Nederlanders de naïeve sukkeltjes van Europa geworden, nu ze volgens een onderzoek het meeste vertrouwen blijken te hebben in het Europabeleid van D66 leider Alexander Pechtold?

ESM kan inderdaad onbeperkt Nederlandse miljarden opeisen; Zijn Nederlanders de naïeve sukkeltjes van Europa geworden, nu ze volgens een onderzoek het meeste vertrouwen blijken te hebben in het Europabeleid van D66 leider Alexander Pechtold?

De Franse president Francois Hollande toonde zich uitermate tevreden over de uitkomst van de EU top van de afgelopen twee dagen. En dat is niet voor niets, want Duitsland en Nederland zijn er volgens hem mee akkoord gegaan dat zij geen vetorecht (meer) hebben en het ESM nu naar believen Duitse en Nederlandse miljarden kan opeisen om Italië, Spanje en Frankrijk overeind te houden. In eigen land ontkennen de eurofiele regering en oppositie in alle toonaarden dat dit het geval is, maar klaarblijkelijk hebben zij -bewust?- de kleine lettertjes van het ESM verdrag niet goed gelezen.

[...]

Lees verder op XanderNieuws.nl
Geplaatst op: zaterdag 30 juni 2012

Eerste stappen naar een bankenunie?

Niet alleen op het voetbalveld kreeg Duitsland donderdagavond een klap te verwerken. Ook Merkel moest doelpunten incasseren tijdens de Europese top in Brussel. De regeringsleiders van de eurolanden zijn tijdens de eurotop overeengekomen dat Spaanse en Italiaanse banken direct kapitaal uit het noodfonds ESM kunnen krijgen. Al vanaf het begin werd duidelijk dat het een strijd zou worden van het Noorden (Merkel) aan de ene kant versus het Zuiden (Rajoy, Monti en Hollande) aan de andere kant. Er moesten stappen worden ondernomen om de stijgende rentes van Spanje en Italië te bedwingen. Het ziet er dan ook naar uit dat zowel de Spaanse als Italiaanse premier hun overwicht op de Duitse bondskanselier goed hebben gebruikt om hun doelen te bereiken.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs