EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 45231 tot 45235
Geplaatst op: vrijdag 8 juni 2012

2012 het jaar van de Apocalyps.

Het eindspel is begonnen. Dat hoor je steeds vaker. Eind vorig jaar werd voorspeld dat 2012 het jaar van de Apocalyps zal zijn.

Het eindspel is begonnen. Dat hoor je steeds vaker. Eind vorig jaar werd voorspeld dat 2012 het jaar van de Apocalyps zal zijn.

De 10 grootste schuldenstaten ter wereld dragen met elkaar een schuldenlast van 70 biljoen dollar, ofwel 300% van het bij elkaar opgetelde bruto binnenlands product van alle landen op aarde. Deze schuldenstaten (top 5 in volgorde: UK, Japan, China, Spanje, USA) zijn in de beleving bijna schurkenstaten geworden, nu blijkt dat zij aan de basis hebben gestaan van de uitgifte van een ongelooflijke 700 biljoen dollar aan derivaten, ofwel van afgeleide schuld producten.

Overal is sprake van kwetsbaar geworden economieën die aan het wankelen zijn gebracht door falende banken, idiote hulpconstructies, ongecoördineerd monetair beleid, rollebollende politici en verhit publiek debat zonder heldere conclusies. Eigenlijk gaat het maar om een ding: om wie de rekening in zijn of haar schoenen geschoven krijgt. Geen wonder dat de huidige crisis steeds vaker vergeleken wordt met die van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Lees verder op rtl.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 juni 2012

Ik heb nooit begrepen waarom het in de jaren dertig zo mis kon gaan, maar nu snap ik het

"Ik heb nooit begrepen waarom het in de jaren dertig zo  mis kon gaan, maar nu snap ik het", schrijft Martin Wolf in de Financial Times in een krachtige analyse. "Je hebt de volgende ingrediënten nodig. Kwetsbare economieën, een rigide monetaire aanpak, een verhit debat - zonder conclusie - over wat moet worden gedaan, een diep geloof dat lijden nodig is en oké, kortzichtige politici, onvermogen om samen te werken, en de neiging te laat te reageren."

Lees verder op welingelichtekringen.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger door zorgen over Spanje

Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten waarbij beleggers zich afwachtend tonen naar aanleiding van geruchten dat de Europese ministers van financien komend weekend telefonisch zullen overleggen over de situatie in Spanje.

Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten waarbij beleggers zich afwachtend tonen naar aanleiding van geruchten dat de Europese ministers van financien komend weekend telefonisch zullen overleggen over de situatie in Spanje.

De zorgen rondom het Zuid-Europese land bewogen investeerders er vrijdag toe weinig risico te nemen en zich dus te wenden tot de beleggingen in de als veilig beschouwde bunds. Eerder verklaarde de Spaanse overheid al dat het geen beslissing neemt over een eventuele vraag voor financiele steun voordat het Internationaal Monetair Fonds en externe adviesbureaus hun bevindingen over de kapitaalbehoeften voor Spanje bekendmaken.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 8 juni 2012

ECB: snelle actie nodig voor Spaanse banken

Vice-president Vitor Constancio van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft vrijdag opgeroepen tot snelle actie om Spaanse banken te herkapitaliseren. ,,Spaanse banken hebben herkapitalisatie nodig, een oplossing hiervoor moet snel komen om de markten te kalmeren'', zei Constancio vrijdag.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 8 juni 2012

Zwitserse centrale bank koopt 5,5 miljoen euro per minuut

De Zwitserse centrale bank heeft in de maand mei forse hoeveelheden euro’s gekocht om de Zwitserse frank boven de 1,20 te houden. De bank kocht voor circa 57 miljard frank aan euro’s (€ 47,5 miljard). Aangezien de aankopen voornamelijk werden gedaan tijdens de Europese handelsuren komt dit  neer op circa €5,5 miljoen euro per minuut.

Lees verder op intrinsiekewaardenul.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs