Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 45231 tot 45235
Bron: realtimebeurskoers.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Duitsland geeft Griekse euro exit een kickstart

Na de verkiezingen in Griekenland de afgelopen week lijkt het land op weg te zijn naar de afgrond. Het ziet er naar uit dat de steunmaatregelen zoals deze zijn afgesproken tussen Europa en de Grieken door de winnaars van de verkiezingen van tafel worden geveegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

'AEX begint lager'

De Amsterdamse beurs zal woensdag waarschijnlijk lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers blijven bezorgd over een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone en de onvoorspelbare gevolgen daarvan voor de rest van Europa.

,,De AEX begint 1,5 punt lager. We gaan door technische steunniveaus heen, waardoor de weg naar beneden verder open komt te liggen. Het is wachten op positief nieuws. Het duurt echter nog een maand voor er nieuwe verkiezingen worden gehouden in Griekenland, en tot die tijd zal er weinig gebeuren. Hopelijk kan de beursgang van Facebook nog voor wat optimisme zorgen", aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Nederlandse lonen bij de hoogste in de wereld

De lonen in Nederland behoren tot de hoogste in de wereld. Dat geldt niet alleen voor wat werknemers bruto aan salaris krijgen, maar ook voor wat na aftrek van belastingen en premies netto overblijft. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van Stichting Loonwijzer en vacature- en carrièrewebsite Monsterboard in 2011 in 23 landen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

ECB trekt steeds vaker handen af van zwakke Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) legt steeds meer risico’s neer bij de Griekse centrale bank omdat de Griekse banken te zwak zouden zijn om nog verantwoord steun te kunnen bieden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

HUI-index gaat over in de "Uitkotsfase"

De financiële markt blijft een fascinerende omgeving. Zelf na vele jaren van uitgebreide ervaring op de ‘vloer’ kunnen wij nog altijd verrast worden.

Neem bijvoorbeeld de goudmijnaandelen. De sector heeft vandaag zowat de beste reeks fundamenten die we op de beurs kunnen vinden: een hoge goudprijs, hogere winstmarges, stijgende dividenden, …

En toch zijn het de goudmijnen die vandaag het zwaarste in de klappen delen. Hiervoor is slechts 1 duidelijke reden te vinden en dat is dat beleggers massaal op de verkoopknop drukken.