Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 45231 tot 45235
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Slow motion bankrun in Europa kan europroblematiek op de spits drijven

De ‘run on banks’ in de eurozone is al een hele tijd aan de gang, maar toonde vorige week tekenen van versnelling. Is het tijd voor beleidsmakers om in te grijpen?, vraagt Gavyn Davies zich af op de Financial Times.

Een bankrun ontstaat wanneer bankklanten massaal en gelijktijdig hun deposito’s gaan opeisen omdat het vertrouwen in hun bank daalt. In een fractioneel reservesysteem (waarin banken slechts een klein aandeel van de hen toevertrouwde deposito’s in reserve houden, terwijl ze de rest uitlenen aan derden) bestaat dan het risico dat niet kan worden voldaan aan de vraag, wat de paniek nog vergroot en de bankrun intensifiëert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

3 reden waarom de goudliquidatie over is

Volgens het Economic Policy Journal zijn er 3 goede redenen waarom goud zijn bodem heeft bereikt:

[1, 2 en 3]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Merkel geeft toe dat er meningsverschillen zijn met Hollande

De beurs op Wall Street heeft de tweede adem gevonden, vandaag is er opnieuw een duidelijke uptrend. Bij Facebook is de trend echter nog steeds negatief, het aandeel wordt opnieuw verkocht. Maar het goede nieuws kwam dinsdag van de NAR, de organisatie die elke maand verkoopstatistieken over de onroerend goed sector vrijgeeft. Die sector is aan de beterhand en dat is onrechtstreeks ook goed nieuws voor de woningbouwers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

John Embry en James Turk bespreken de aanval op goud

James Turk (GoldMoney) besprak met John Embry (Sprott AM) de recente prijsdaling van goud en de achterliggende redenen. Voor beide experts is het duidelijk dat er sprake is van een ‘aanval’ op de goudmarkt via de futuremarkten, waar via papieren derivaten de prijs van goud gemanipuleerd wordt in de ‘lege’ markt.

Wat de toekomst voor goud in petto heeft volgens Turk en Embry, hoort u tijdens het onderstaande gesprek. Ook de ravage bij de goudmijnaandelen komt aan bod.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

'EU-hulp voor Griekse banken onderweg'

Griekse banken krijgen een dezer dagen circa 18 miljard euro aan noodhulp overgemaakt vanuit een Europees reddingsfonds. Dat meldden dinsdag bronnen rond de financiële instellingen.

Het gaat om een fonds dat eerder dit jaar speciaal in het leven is geroepen om de Griekse banken te ondersteunen. De banken hebben grote verliezen geleden bij de eerder overeengekomen afschrijving van de Griekse staatsschulden bij private kredietinstellingen. Zo'n 70 procent van hun balans is daarbij verdampt.