Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 45236 tot 45240
Bron: bndestem.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Krantenoverzicht: Forse koopkrachtdaling

Het krantenoverzicht van woensdag 16 mei. Forse koopkrachtdaling, Megaclaim PIP-slachtoffers, 'ECB uit Griekenland weg´ en Digitaal examen hapert.

'Dreun koopkracht' is de openingskop van De Telegraaf. Uit berekeningen van de vakcentrale MHP blijkt dat de werkende Nederlander snoeihard wordt getroffen in de portemonnee. De maatregelen uit het Lenteakkoord om het overheidstekort onder de drie procent te brengen, is dramatisch voor de middeninkomens. Verwacht wordt dat gezinnen die tussen de een en twee keer modaal verdienen, er door de maatregelen circa 1200 euro per jaar op achteruit gaan. Dat komt neer op een koopkrachtdaling van 3,5 tot 4,1 procent.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Griekenland duwt futures Europese beurzen lager, goud en euro blijven verzwakken

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen opnieuw een lagere opening tegemoet, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Alles draait natuurlijk nog steeds om Griekenland, waar nieuwe verkiezingen de politieke situatie nog verder kunnen bemoeilijken.

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds verklaarde gisterenavond dat een eventuele exit van Griekenland op een ordentelijke manier moet verloren wanneer men er uiteindelijk toch niet in slaagt om de Grieken aan boord te houden.

Bron: bndestem.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Op zoek naar schatten uit Zunderts verleden

De kans dat er potten met goud gevonden worden, is klein, maar vanaf maandag gaan aan de Verlengde Hofdreef in Zundert archeologen zeven weken lang ijverig op zoek naar schatten uit het verleden.

De verwachtingen zijn hoog gespannen, want het gebied is volgens de deskundigen een heel biijzondere plek.

Bron: pluspost.nl
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Vergeet Griekenland, kijk naar Frankrijk

Alle ogen zijn nu gericht op Griekenland en Spanje, waar de economische druk met de dag stijgt. Dat Griekenland de euro gaat verlaten lijkt een kwestie van maanden en miljarden. De oudste munt ter wereld, de Drachme, gaat ongetwijfeld haar rentree maken. Het is overigens niet de eerste keer dat de Drachme tijdelijk van het toneel was verdwenen.

Spanje, die met bijna dezelfde dramatische werkloosheidscijfers zit als Griekenland, krijgt nauwelijks de tijd om bij te komen of nieuwe financiële tegenvallers dienen zich alweer aan.

Zoals andere analisten al eerder deden, waarschuwt de veelgelezen John Mauldin wederom voor Frankrijk. Laten we even de mogelijke vooroordelen ten aanzien van de politieke kleur van de nieuwe Franse President ter zijde schuiven en naar de cijfers kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Wie gaat als volgende in Europa een steek laten vallen?

De Grieken blijven stug volharden in de boosheid, van een regering willen ze blijkbaar niet weten. Het bericht over het afspringen van de onderhandelingen daarover had de markten amper bereikt of de gevolgen lieten zich gisterenavond in de U.S. al gevoelen. Treasury 10-year note yields belandden op een dieptepunt sinds bijna zeven maanden. De benchmark 10-year yield klom met 0.02 percentage point tot 1.78 percent, maar tikte even aan op 1.76 percent.