Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 45236 tot 45240
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

De stille Spaanse bankrun

De Griekse bankrun staat volop in de internationale schijnwerpers. Maar hetzelfde lot voltrekt zich in de Spaanse banksector. Net zoals de bankrun in Griekenland een zichzelf voedend fenomeen is dat zal resulteren in een crash van de banksector en dus ook het land zelf, zo zal het ook geschieden in Spanje.

The Telegraph publiceerde een stuk waar mensen geïnterviewd werden bij Bankia. Met bevende stem vroegen de klanten aan de bankiers “Is mijn geld nog veilig mijnheer?” waarop de bankier antwoorde “Alles is goed, de dingen zijn nu beter.” Dit zijn bekende gesprekken na een nationalisatie en voor de val van een bank, denk maar aan Dexia.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit vlak tot licht lager

Wall Street is dinsdag vlak tot licht lager gesloten, waarbij de winst van eerder op de dag tegen het einde van de handelsdag met de noorderzon verdween, vanwege de voortdurende zorgen over Europese schuldproblemen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde vlak op 12.502,81 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1% tot 1.316,63 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,3% afstond tot 2.839,08 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Winsten verdampen op Wall Street

De graadmeters op Wall Street zagen hun winsten dinsdag aan het einde van de handel verdampen. Technologiebeurs Nasdaq stond onder druk door de scherpe daling van het aandeel Facebook, dat middelpunt van een schandaal dreigde te worden. Beleggers reageerde eerder positief op een beter dan verwacht cijfer over de verkoop van bestaande woningen in de VS.

Met nog ruim een half uur handel te gaan noteerde de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 12.493 punten. De S&P 500 stond vlak op 1315 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent tot 2835 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag lager gesloten, aangezien met het voortduren van de Europese schuldproblemen de kans op een wereldwijd economisch herstel alsmaar kleiner lijkt te worden.

Zorgen over de Europese schuldproblemen en de stijgende olievoorraden wereldwijd drukken de prijs voor olie al meer dan een week, waarbij de olieprijs dinsdag zijn laagste niveau sinds december 2011 bereikte.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Goud vertelt zijn eigen waarheid

Een unieke eigenschap van fysiek goud is dat het zijn eigen rekeneenheid is, waarmee koopkracht uit het verleden kan worden vergeleken met nu. Dit in tegenstelling tot euro’s of dollars die geen intrinsieke waarde bezitten en alleen met elkaar vergeleken kunnen worden en die door overheden in onbeperkte mate kunnen worden aangemaakt.  In de huidige financiële crisis waarbij de media de nutteloze exercitie uitvoeren om dagelijkse koersen onder een vergrootglas te leggen en daarop commentaar te geven, wordt de lange termijn vaak over het hoofd gezien. In de onderstaande 5 grafieken verteld goud zijn eigen waarheid.

[... ...]