Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45246 tot 45250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Griekse exit kost Europa honderden miljarden

Een jaar geleden was een Griekse exit uit de euro nog onbestaande. Volgens Intrade  is de kans dat een land de eurozone zal verlaten (met als top kandidaat Griekenland dus) voor eind 2013 gestegen tot 60 %. Maar een Griekse exit is niet zonder zware financiële zorgen.

Bij een exit uit de euro worden alle buitenlandse schulden omgezet naar de nieuwe munt, de nieuwe Drachme. En Griekenland heeft nog steeds veel buitenlandse schulden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

De beurzen in Europa worden spotgoedkoop en iedereen weet waarom

De beurzen in Europa zijn voor de tweede dag op rij op hun plaats gezet, met de Stoxx Europe 600 Index op het laagste punt sinds december. Inmiddels zal iedereen hebben vernomen dat de Grieken in juni opnieuw naar de stembus mogen gaan, een gang van zaken waar niemand echt op zat te wachten.

Het land lijkt met de dag onbestuurbaarder te worden. Toch was het niet allemaal kommer en kwel, de economie in Duitsland houdt merkwaardig goed stand.

Wat viel er vandaag te vernemen op de beurzen in Europa?

[... ... ...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Jort Kelder - Het Snelle Geld: Aflevering 5 - Grote Jongens

In deze aflevering van het Snelle Geld gaat Jort Kelder na wat er in de tweede helft van de jaren negentig gebeurde.

Bedrijven als Ahold en Aegon worden wereldspelers van formaat, Ajax wint de Europa Cup, Big Brother verovert de wereld en zelfs Amerika kijkt jaloers toe.

Komen onder meer aan bod: Cees van der Hoeven, Kees Storm, Joop van den Ende, Peter Paul de Vries, Jan des Bouvrie, Steven Schuit, …

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

JP Morgan valt door de mand

JP Morgen biechtte een verlies op van $ 2 miljard door een fout bij de eenheid ‘Risk Management’. JP Morgans trading strategie heeft ervoor gezorgd dat verliezen groter werden in plaats van kleiner. Nu blijkt dat de eenheid R.M. omgevormd werd om grotere winsten te realiseren buiten de regelgeving om.

J.P Morgan Chief Executive Officer Jamie Dimon said the firm suffered a $2 billion trading loss after an “egregious” failure in a unit managing risks, jeopardizing Wall Street banks’ efforts to loosen a federal ban on bets with their own money.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

'Ook FBI onderzoekt verlies JPMorgan'

Na de beurswaakhond SEC en de Amerikaanse centrale bank (de Fed) is nu ook de FBI een onderzoek begonnen naar het grote handelsverlies dat de bank JPMorgan Chase vorig week moest melden. Dat meldde een ingewijde bij de Amerikaanse federale recherchedienst dinsdag.