Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 45256 tot 45260
Bron: rectec.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Werkmythes: er zijn genoeg banen, je moet ze alleen willen vinden

Een van de dingen die ik met deze blog wil doen, is lezers -werkenden, werkzoekenden en werkgevers- wat meer inzicht geven over hoe het nu is om werkzoekende te zijn, waar je tegenaan loopt en wat sommige dingen zijn die veel mensen niet begrijpen. Vandaag wil ik het over een gegeven hebben, dat recent helaas slechts een mythe is geworden: dat er voor iedereen werk te vinden is, als je maar genoeg inzet toont.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Japanse beurs eindigt hoger

De beurs in Tokio is dinsdag met winst gesloten. De Japanse beurs zette daarmee het herstel dat maandag werd ingezet door. De stemming werd gesteund door hogere slotstanden in New York en Europa. De Nikkei boekte een winst van 1,1 procent tot 8729,29 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

'Formule 1 krijgt groen licht voor beursgang'

De organisator van de Formule 1-races, Formula One Group, wordt toegelaten tot de aandelenbeurs in Singapore.

Volgens ingewijden hebben toezichthouders in de Aziatische stadstaat toestemming gegeven voor de beursgang van het autosportbedrijf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

'Amsterdamse beurs opent hoger'

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk hoger. De graadmeters lijken daarmee het voorzichtige herstel van maandag voort te zetten.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten hoger. We vervolgen het herstel van maandag. Het is vooral een technisch herstel. De onzekerheid blijft groot en de vooruitzichten zijn onveranderd. Griekenland gijzelt Europa en de spanningen tussen Frankrijk en Duitsland over de aanpak van de situatie loopt op. Verder is het wachten op de informele EU-top op woensdag'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Zoektocht naar schuldigen voor Facebookdebacle is begonnen

De val gisteren van het Facebookaandeel lijkt in de VS een nationale obsessie te zijn geworden. Zowat alle landelijke gedrukte en internetmedia brengen het nieuws van de koersval op hun voorpagina. Het aandeel moest gisteren 11% prijsgeven en sloot af op 34,03 dollar, dat is 4,2 dollar onder de slotkoers van vrijdag en 4 dollar onder de introductieprijs.

Ondertussen is de zoektocht naar de schuldigen voor de koersval begonnen. Beleggers wijzen Facebook met de vinger omdat het sociale netwerk van de grote belangstelling misbruik zou hebben gemaakt op de prijs op te voeren. Anderen denken dat het softwaresysteem van Nasdaq de boosdoener is. Dat systeem kon de bestellingen aanvankelijk niet volgen, waarop vele beleggers zouden hebben afgehaakt, terwijl anderen niet kregen wat ze gekocht hadden. Nasdaq heeft al gemeld 10 miljoen dollar ter beschikking te willen stellen om de getroffen traders te vergoeden.