Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 45256 tot 45260
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Merkel en Hollande beloven Griekenland hulp

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de nieuwe Franse president François Hollande willen dat Griekenland de euro houdt. Dat zeiden ze na hun eerste ontmoeting dinsdag in Berlijn.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Is de Griekse bankrun begonnen?

Wat zeer opvallend is, zijn de berichten in de main stream media over een bankrun in Griekenland. Wij schreven hier vorig jaar al het één en ander over op Biflatie.nl. Vandaag staat er opeens groot op BNR: ' Grieken halen massaal geld van bank'. Tevens heeft Der Spiegel openlijk gepleit voor een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Ze schrijven: Time to Admit Defeat: Greece Can No Longer Delay Euro Zone Exit. De economie in Griekenland is in het eerste kwartaal van 2012 met 6,2% gekrompen. De Nederlandse economie kromp in het 1e kwartaal van 2012 ' slechts' 1,1%, terwijl de Duitse economie met 0,5% groeide.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Ook Wall Street treurt om Grieks drama

De Amerikaanse effectenbeurzen gingen dinsdag na een voorzichtig positieve start toch omlaag. Zorgen over de politieke situatie in Griekenland, waar na de verkiezingen van anderhalve week geleden geen hervormingsgezinde regering kan worden gevormd, drukten de stemming.

De Dow-Jonesindex noteerde een dik halfuur voor het scheiden van de markt 0,5 procent lager op 12.633,17 punten. De breder samengestelde S&P 500 stond 0,6 procent in de min op 1330,71 punten. Detechnologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,3 procent tot 2894,14 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag lager gesloten, vanwege de voortdurende zorgen over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone.

Hoewel de prijs voor een vat ruwe olie eerder op de dag in de lift zat kwam de prijs voor olie gedurende de tweede helft van de handelsdag onder druk te staan nadat de Griekse socialistische leider Evangelos Venizelos bekendmaakte dat er nieuwe verkiezingen zullen worden gehouden in Griekenland, nadat gesprekken tussen politieke partijen om een regering te vormen mislukten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

India verlaagt aankoop Iraanse olie

India gaat de aankoop van olie uit Iran fors verlagen. Dat meldde een Indiase olieminister dinsdag. De stap van het Aziatische land volgt naar verluidt na Amerikaanse druk om de banden met Iran te verminderen.