Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 45256 tot 45260
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Duitse bunds sluiten wederom op recordhoogte

Duitse bunds zijn donderdag voor de tweede dag op rij op recordniveau gesloten, waarbij de yields op staatspapier uit de landen van de periferie van de eurozone daalden.

Daarnaast was donderdag gedurende de handelsdag, vanwege de zoektocht naar hogere yields, sprake van een run op second-tier staatspapier in de eurozone.

Bron: Z24
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Mathijs Bouman: Barroso‘s bankenunie is een prima idee

Maak het toezicht op de banken Europees, in plaats van nationaal. Dat wil de Europese Commissie. Een uitstekend plan, maar er zit wel een addertje onder het gras.

Wat is de kern van de eurocrisis? Liegende Grieken? Te hoge begrotingstekorten? Leeglopende zeepbellen op de huizenmarkt? Te hoge lonen in Zuid-Europa? Dat speelt allemaal mee. Maar de kern van de crisis zijn de Europese banken. Daar begon de ellende en daar zal het met een beetje pech ook eindigen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit 0,2% lager

De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten na met name tegenvallende macro-economische cijfers in de VS, die de markten in toch al dunne handel verder onder druk hebben gezet.

De AEX-index sloot donderdag 0,2% lager op 290,09 punten, de Midkap won 3,9% op 496,33 punten en de Smallcap eindigde 0,6% hoger op 384,83 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Cijfers VS zetten beurzen lager

Tegenvallende Amerikaanse cijfers over onder meer de economische groei en de banenmarkt leidden donderdag tot verliezen op de meeste Europese aandelenbeurzen. Voordat de cijfers naar buiten kwamen, stonden er schamele winsten op de koersenborden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Olievoorraden VS stijgen harder dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder gestegen dan verwacht, blijkt donderdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration. De benzinevoorraden daalden echter sterk.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 25 mei met 2,2 miljoen vaten toe naar 384,74 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een stijging met 0,1 miljoen vaten hadden gerekend.