Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 45261 tot 45265
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

`Wall Street begint vlak'

In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Beleggers wachten nog op de verkopen van bestaande huizen in de Verenigde Staten, die een halfuur na opening bekend worden gemaakt.

Aan het bedrijvenfront bracht Best Buy voorbeurs de resultaten naar buiten. De grootste elektronicaketen ter wereld boekte in het afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Het bedrijf bevestigde tevens de winstverwachting voor het gehele boekjaar. Het aandeel noteert 7 procent hoger in de voorbeurshandel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Japan krijgt een pak slaag van Fitch

Fitch voerde vanmiddag een onverwachte kredietverlaging door op Japan. Het ratingbureau is niet te spreken over de aanzwellende megalomane schuldenberg van 240% van het BBP!

AA wordt nu A+, waarbij de outlook neerwaarts wordt bijgesteld door Fitch:

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Noodfonds ESM: een uitleg

Vanaf 1 juli vervangt het permanente noodfonds (ESM) het tijdelijke steunfonds. Hieronder een puntsgewijze uitleg over het ESM.

ESM staat voor Europees StabiliteitsMechanisme en is een noodfonds voor in financiƫle moeilijkheden geraakte eurolanden. Het fonds gaat het tijdelijke vangnet EFSF (Europees Financieel StabiliteitsFaciliteit) per 1 juli, een jaar eerder dan gepland, vervangen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Duitsland blijft tegen eurobonds

Duitsland blijft categorisch tegen de invoering van gezamenlijke euro-obligaties. Die opstelling zal niet veranderen op de informele EU-bijeenkomst op woensdag.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Atoomagentschap rekent op snel akkoord met Iran

De chef van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) verwacht 'zeer gauw' een akkoord te kunnen tekenen met Iran over het omstreden nucleaire programma van het islamitische land.

'De EU laat haar tanden zien met olieboycot. Maar nieuwe klanten voor de Iraanse olie staan al in de rij en het anti-westerse sentiment zal alleen maar groeien.'