Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45266 tot 45270
Bron: spaansesfeer.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Crisis treft kinderen hard in Spanje

Kinderen worden het meest getroffen door de economische crisis in Spanje. Dit blijkt uit een rapport van Unicef, bijna 2,2 miljoen kinderen leven in Spanje onder de armoedegrens in 2012. Dit betekent, volgens UNICEF, dat het aantal in slechts twee jaar is toegenomen met bijna 205.000 kinderen.

Op dit moment is het percentage armoede onder kinderen meer dan 26%, nadat het jaren was gestabiliseerd op 24%. Dit percentage was niet eerder voorgekomen sinds het bestaan van Living Survey, uit 2004.

Bron: mediameuk.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

ESM: De grote EURO-roof

Gelukkig, in Nederland beginnen steeds meer mensen wakker te worden als het gaat om het ESM. Rekent u even mee? Het ESM zal een pot met geld te verdelen krijgen ter waarde van 700 miljard Euro. Dit alles om de zuidelijke-zwakke broeders zoals Griekenland, Spanje en Portugal te steunen. Nederland zal zo’n 40 miljard bijdragen aan deze pot. Waarvan een groot deel aan garanties. Maar wacht eens even…. Nederland heeft toch al vaker garanties afgegeven? Dat klopt. Omdat ING te groot is om in zijn geheel over te nemen heeft Nederland in 2009 besloten om voor zo’n 22.4 miljard garant te staan voor Amerikaanse rommel-hypotheken. Tel daarbij op de komende 35.5 miljard aan het ESM en onze staat (lees: wij!) staat garant voor zo’n 58 miljard aan giftige leningen en slechte obligaties. In het vervelende geval dat ook Spanje om hulp vraagt vloeien uw euro’s naar Spaanse banken waar lokale politici, bisschoppen en vakbondsleiders met vastgoed hebben gespeculeerd. Het is maar dat u het even weet

[... ...] + [SCM uitleg]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

UPDATE: Oeso voor euro-obligaties; verlaagt verwachtingen groei eurozone

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Oeso voorziet in 2012 krimp economie eurozone 0,1%; 0,9% groei 2013' om extra informatie toe te voegen.)

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) heeft dinsdag aangegeven dat beleidsmakers in de eurozone stappen in overweging moeten nemen die de weg bereiden voor de gezamenlijke invoering van euro-obligaties.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

IMF: Meer gemeenschappelijke aansprakelijkheid eurozone nodig

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept de Europese regeringsleiders dinsdag op tot het nemen van meer gemeenschappelijke aansprakelijkheid op elkaars schulden en vindt dat er dringend actie ondernomen moet worden om de eurozonecrisis te bestrijden. Dit zegt IMF-chef Christine Lagarde tijdens een persconferentie in Londen.

"Er moet meer gedaan worden, specifiek door middel van het delen van fiscale aansprakelijkheid en er zijn diverse manieren om dit te doen", aldus de IMF-chef, die daarbij niet direct verwees naar de zogenaamde 'eurobonds' waar diverse Europese regeringsleiders al langer om roepen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Standard & Poor’s Index staat meteen 20% hoger als Europa de rangen sluit

De Euro-crisis is in de voorbije maanden voortdurend bij ons gebleven, op geen enkel moment werden de markten veel rust gegund. Alle pogingen ten spijt is er nog altijd niets bedacht wat ons definitief een veilige haven kan binnenloodsen, de dreiging blijft rondom ons onverminderd aanwezig.

Wat moet er dan wel gebeuren? Europa moet de rangen sluiten en naar buiten komen met een uitspraak in de aard van ‘nu is het genoeg geweest, hier ligt een bodem waaronder we onder geen enkel beding willen wegzinken’. Die uitspraak kan ook als volgt luiden: ‘ we komen met een geloofwaardig programma en garanderen de schulden van de perifere landen.’