Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45266 tot 45270
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal dinsdag naar verwachting hoger openen, in reactie op bemoedigende data over de Duitse economie, terwijl de futures verder stijgen na publicatie van nauwlettend in de gaten gehouden Amerikaanse cijfers.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Toch nieuwe verkiezingen in Griekenland

Er komen nieuwe verkiezingen in Griekenland. Beslissende gesprekken over de vorming van een zakenkabinet zijn dinsdag op niets uitgelopen. Dat meldden leiders van diverse partijen die bij het overleg betrokken waren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

'Grieken betalen obligaties volledig uit'

Griekenland zal houders van staatsleningen die dinsdag aflopen, volledig uitbetalen. Dat meldde dinsdag bronnen binnen de Griekse regering.

Het gaat om een bedrag van 430 miljoen euro aan leningen van crediteuren die in maart weigerden akkoord te gaan met een obligatieruil, waardoor zij een groot deel van hun geld kwijt zouden raken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

`Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen dinsdag waarschijnlijk hoger openen. De stemming wordt gesteund door een hoger dan verwachte Duitse economische groei en de hoop op een regering van nationale eenheid in Griekenland.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse consumentenprijzen in arpil conform verwachting onveranderd zijn gebleven. Ook bleek dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in de afgelopen maand iets minder sterk zijn gestegen dan voorzien. De industriƫle activiteit in de regio New York nam daarentegen sterker dan verwacht toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Griekse banken kunnen signaal geven dat het welletjes is geweest

Het Griekse politieke landschap is op een dergelijke manier versnipperd geraakt dat het bijzonder moeilijk wordt om een levensvatbare regering op de been te brengen. Zelfs nieuwe verkiezingen kunnen daar weinig of niets aan verhelpen, de kans is klein dat de Griek plots heel anders gaat denken.

Buigen of barsten

Het grootste risico is nu dat de buitenlandse hulp voor Griekenland wegvalt. Dat is erg voor het land zelf, maar zeker ook voor de banken. Die dreigen namelijk zonder financiering te vallen, iets wat onmogelijk lang valt vol te houden. Griekenland kan dus kraken op het bancaire systeem van het land.