Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45296 tot 45300
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

'Formule 1 krijgt groen licht voor beursgang'

De organisator van de Formule 1-races, Formula One Group, wordt toegelaten tot de aandelenbeurs in Singapore.

Volgens ingewijden hebben toezichthouders in de Aziatische stadstaat toestemming gegeven voor de beursgang van het autosportbedrijf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

'Amsterdamse beurs opent hoger'

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk hoger. De graadmeters lijken daarmee het voorzichtige herstel van maandag voort te zetten.

,,De AEX opent 1 tot 2 punten hoger. We vervolgen het herstel van maandag. Het is vooral een technisch herstel. De onzekerheid blijft groot en de vooruitzichten zijn onveranderd. Griekenland gijzelt Europa en de spanningen tussen Frankrijk en Duitsland over de aanpak van de situatie loopt op. Verder is het wachten op de informele EU-top op woensdag'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Zoektocht naar schuldigen voor Facebookdebacle is begonnen

De val gisteren van het Facebookaandeel lijkt in de VS een nationale obsessie te zijn geworden. Zowat alle landelijke gedrukte en internetmedia brengen het nieuws van de koersval op hun voorpagina. Het aandeel moest gisteren 11% prijsgeven en sloot af op 34,03 dollar, dat is 4,2 dollar onder de slotkoers van vrijdag en 4 dollar onder de introductieprijs.

Ondertussen is de zoektocht naar de schuldigen voor de koersval begonnen. Beleggers wijzen Facebook met de vinger omdat het sociale netwerk van de grote belangstelling misbruik zou hebben gemaakt op de prijs op te voeren. Anderen denken dat het softwaresysteem van Nasdaq de boosdoener is. Dat systeem kon de bestellingen aanvankelijk niet volgen, waarop vele beleggers zouden hebben afgehaakt, terwijl anderen niet kregen wat ze gekocht hadden. Nasdaq heeft al gemeld 10 miljoen dollar ter beschikking te willen stellen om de getroffen traders te vergoeden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Brazilië voelt Europese crisis

De Europese schuldencrisis raakt ook de groei van de Braziliaanse economie. Die valt dit jaar waarschijnlijk lager uit dan eerder werd gedacht, zo gaf minister van Financiën Guido Mantega dinsdag aan.

,,Als de crisis blijft verslechteren en men de problemen rond Griekenland niet oplost, dan wordt het moeilijk om een groei van 4,5 procent te realiseren'', stelde Mantega. Volgens de minister zijn de omstandigheden voor groei in Brazilië echter nog altijd aanwezig. ,,Ik zeg geen 4,5 procent, maar beter dan de 2,7 procent van 2011.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Franse minister waarschuwt voor Grieks exit

Met een vertrek van Griekenland uit de eurozone bestaat de mogelijkheid dat de schuldencrisis zich op een niet voorspelbare manier zal verspreiden.

Daarvoor waarschuwde dinsdag de Franse minister van Financiën, Pierre Moscovici. Frankrijk zal er dan ook alles aan doen om dit scenario te voorkomen, zo benadrukte hij. ,,Alles moet er aan gedaan worden om de pro-Europakrachten en pro-eurokrachten in Griekenland te helpen'', aldus Moscovici. Hij pleit voor maatregelen om ,,de groei in het land aan te jagen en Griekenland aan de Grieken terug te geven''. Met concrete voorstellen kwam hij echter niet.