Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45296 tot 45300
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Het vat is af

“Het vat is af” zeggen ze in België als er geen bier meer uit de kraan komt. Europa nadert het moment dat het vat af is, het feestje was leuk, iedereen naar huis, het is terug ieder voor zich. Europa nadert het eindspel met rassenschreden. € 1 biljoen aan LTRO zou genoeg zijn om iedereen minstens een jaar zoet te houden zodat ondertussen alles op orde kon gebracht worden. Maar de boemerang blijft terugkomen. Het probleem is telkens dat de boemerang zwaarder terugkomt als dat ze vertrokken is waardoor de volgende boemerang weer zwaarder gemaakt wordt. Het Europese politieke landschap raakt verder en verder verbrokkelt. In België is dat proces al tientallen jaren aan de gang. Dit fenomeen zet zich nu in snel tempo door in Europa. Deftige afspraken voor deftige oplossingen behoren niet meer tot de orde van de dag.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Legendarische quote Ludwig von Mises

Legendarische quote Ludwig von Mises Deze quote dragen we op aan Ben Bernanke en president Obama: "Government is the only agency that can take a useful commodity like paper, slap some ink on it, and make it eventually worthless." - Ludwig von Mises

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Moody’s verlaagt kredietrating voor 26 Italiaanse banken

Moody’s zet door in zijn aanhoudende reeks van downgrades van zowel overheden als financiële instellingen. Vanavond was het de beurt aan de Italiaanse banksector, waar het ratingbureau voor maar liefst 26 banken een kredietverlaging doorvoerde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Moody's verlaagt waardering 26 banken Italië

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft maandagavond de kredietwaardigheid van 26 Italiaanse banken verlaagd. 

De banken zijn volgens Moody's zo kwetsbaar voor problemen in de eurozone dat hun kredietwaardigheid 4 niveau's naar beneden is gegaan.

Italië verkeert in een recessie en de banken zien de winsten verdampen. De banken kunnen bovendien moeilijker geld lenen, aldus Moody's.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

'Griekse exit niet ter discussie'

Een vertrek van Griekenland uit de eurozone is geen onderwerp van discussie. Alles zal in het werk worden gesteld om het land binnen de club te houden.

Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de vergadering van ministers van Financiën van de 17 eurolanden, maandagavond na afloop van overleg in Brussel.