Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 45306 tot 45310
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nationale Bank van België leent 84 ton goud uit

De Nationale Bank van België heeft het voorbije jaar gemiddeld 84 ton goud uitgeleend. Het gaat om 37 procent van de totale goudvoorraad van de instelling. Dat blijkt uit cijfers van federaal minister van financiën Steven Vanackere.

De Nationale Bank van België beschikt over een goudvoorraad van 227 ton. Voor het uitlenen van een gedeelte van die reserves zou de instelling volgens de krant De Tijd een vergoeding van 6 miljoen euro tot 7 miljoen euro hebben ontvangen. De goudvoorraden worden uitgeleend aan commerciële banken.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Rusland: Westerse landen overwegen aanval op Iran

Westerse landen denken serieus na over militair ingrijpen in Iran. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken dit weekend gezegd na afloop van de G8-top in de Verenigde Staten.

'Een aanval op kerncentrales in Iran zou enorme gevolgen hebben – een groot regionaal conflict dreigt en duizenden Iraanse raketten staan op scherp.'

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Duitse bunds lager: rente iets hoger

Duitse bunds noteren maandag lager in de ochtendhandel, terwijl de markten de verklaringen van de G-8 over het afgelopen weekend verwerken, die een verschuiving van de nadruk op bezuinigingen naar het belang van groei vertoonden.

De G-8 verklaarde zowel economische groei te willen stimuleren als financiele spanning te willen bestrijden. De industriele landen waren het erover eens dat er inspanningen moeten worden verricht om Griekenland in de eurozone te houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

China importeerde 23% minder Iraanse olie in april

De Chinese import van Iraanse olie is in april met 23% gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt maandag uit cijfers van de douane-autoriteiten van het land, nadat het Chinese olieconcern International United Petroleum & Chemical Co., of Unipec, enkele leveringen afblies in maart na een zakelijk geschil met National Iranian Oil Co.

Door het geschil, dat medio februari werd opgelost, daalde de olie-import vanuit Iran met minstens 40%, ofwel 220.000 tot 280.000 vaten per dag. Verwacht wordt dat de import de komende maanden wordt hervat, stelt een persoon die bekend is met de Iraanse olie-verkopen.

Bron: grenswetenschap.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Facebook gered door banken

Het lijkt wel de omgekeerde wereld. Terwijl iedere belastingbetaler de portemonnee moet trekken om enerzijds de banken, en anderzijds een politiek project (Europa) recht te houden, tasten de grote banken in hun buidel om de waarde van de aandelen van Facebook te redden. Uh? Toen Facebook naar de beurs ging, waren de resultaten al snel teleurstellend. Nu blijkt dat het nog erger had kunnen zijn, en Facebook vanaf dag één voor de investeerders reeds een grote verlieskost kon worden. Het is dat de banken van Goldman Sachs, Morgan Stanley en JP Morgan Chase hebben ingegrepen, of het werd meteen duidelijk in welke mate de beursgang van Facebook een bubbel was.