Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 45306 tot 45310
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Volgens Krugman kan het met een paar maanden uit zijn met de euro

Volgens Nobelprijswinnaar Paul Krugman kan de Euro nog voor de herfst voorbij zijn. De redenering van Krugman gaat zo: het uittreden van de Grieken is een kwestie van korte tijd. Al over een maand kan het zover zijn. Er zal volgens hem meteen een run komen op de banken van Portugal, Spanje en Italië. De burgers van die landen hebben gezien hoe Grieken hun geld kwijtraakten dat op de Griekse banken stond en gaan er voor zorgen dat hen dat niet gebeurt. Die Zuid-Europese banken zijn slechts met massale steun operaties te redden. En die steun moet worden betaalt door - vooral - Duitsland. Dus ergens in de zomer moeten de Duisters beslissen of ze enorme bedragen willen blijven betalen aan de zwakke landen. En als Duitsland dat niet wil, dan is het voorbij

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Japanse beurs eindigt lager

In Tokio is de beurs dinsdag lager gesloten. De risicobereidheid onder beleggers nam af door de aanhoudende onzekerheid over de situatie in Europa, waar Griekenland mogelijk de eurozone zal verlaten. Ook zorgde een duurdere Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd, voor verkoopdruk. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8900,74 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

'Amsterdamse beurs opent lager'

De Amsterdamse beurs zal dinsdag naar verwachting licht lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de politieke ontwikkelingen in Griekenland.

,,De AEX opent tot 1 punt lager. De markten liggen er technisch gezien slecht bij. De weg van de minste weerstand is naar beneden. De index die de bewegelijkheid op de beurzen meet is gestegen tot het hoogste punt in 4 maanden. De grondstofprijzen staan ook flink onder druk. Op Wall Street is de S&P door een belangrijk weerstandsniveau gezakt, waarmee de weg open ligt voor een correctie'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Zes zaken die u moet weten over een Griekse euro-exit

70% van het Griekse volk koos op zes mei voor een partij die de besparingen afwijst en steeds meer beleggers verwachten dat Griekenland de eurozone zal verlaten. Het idee van een Griekse exit wordt dus niet enkel bespreekbaar, het wordt ook steeds waarschijnlijker.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Europese politieke elite leeft in dromenland

Griekse en Franse kiezers lijken vastberaden om het besparingsbeleid in hun land een halt toe te roepen. Ze dwingen Duitsland zo tot een keuze die bepalend zal zijn voor de toekomst van Europa. Een tweede Griekse bailout ter waarde van 130 miljard euro, het fiscaal verdrag dat in december werd ondertekend en de goedkope leningen van de ECB hebben niet kunnen beletten dat het spook van de crisis opnieuw over de eurozone is neergedaald. Bondskanselier Merkel zal in de nabije toekomst een ingrijpende beslissing moeten nemen: een nieuwe aanpak die beter is geschoeid op de leest van de kersverse Franse president François Hollande of haar besparingspolitiek doordrukken zonder de Grieken, schrijft The Economist.