Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 45311 tot 45315
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Japanse beurs eindigt lager

In Tokio is de beurs dinsdag lager gesloten. De risicobereidheid onder beleggers nam af door de aanhoudende onzekerheid over de situatie in Europa, waar Griekenland mogelijk de eurozone zal verlaten. Ook zorgde een duurdere Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd, voor verkoopdruk. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8900,74 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

'Amsterdamse beurs opent lager'

De Amsterdamse beurs zal dinsdag naar verwachting licht lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de politieke ontwikkelingen in Griekenland.

,,De AEX opent tot 1 punt lager. De markten liggen er technisch gezien slecht bij. De weg van de minste weerstand is naar beneden. De index die de bewegelijkheid op de beurzen meet is gestegen tot het hoogste punt in 4 maanden. De grondstofprijzen staan ook flink onder druk. Op Wall Street is de S&P door een belangrijk weerstandsniveau gezakt, waarmee de weg open ligt voor een correctie'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Zes zaken die u moet weten over een Griekse euro-exit

70% van het Griekse volk koos op zes mei voor een partij die de besparingen afwijst en steeds meer beleggers verwachten dat Griekenland de eurozone zal verlaten. Het idee van een Griekse exit wordt dus niet enkel bespreekbaar, het wordt ook steeds waarschijnlijker.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Europese politieke elite leeft in dromenland

Griekse en Franse kiezers lijken vastberaden om het besparingsbeleid in hun land een halt toe te roepen. Ze dwingen Duitsland zo tot een keuze die bepalend zal zijn voor de toekomst van Europa. Een tweede Griekse bailout ter waarde van 130 miljard euro, het fiscaal verdrag dat in december werd ondertekend en de goedkope leningen van de ECB hebben niet kunnen beletten dat het spook van de crisis opnieuw over de eurozone is neergedaald. Bondskanselier Merkel zal in de nabije toekomst een ingrijpende beslissing moeten nemen: een nieuwe aanpak die beter is geschoeid op de leest van de kersverse Franse president Fran├žois Hollande of haar besparingspolitiek doordrukken zonder de Grieken, schrijft The Economist.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Verschillende schuldtrajecten karakteriseren verschillen in eurozone

De verschillende schuldtrajecten van de landen van de eurozone concretiseren de grote verscheidenheid tussen de perifere landen en de kernlanden van de eurozone en dat is nog opvallender tussen Duitsland en de rest van de regio.

De schuld van de 17 eurolanden steeg in 2011 tot 87,2% van het bbp tegenover 85,3% het voorgaande jaar. Dat is het hoogste percentage sinds de invoering van de euro in 1999.