Nieuws / Artikelen met het woord

57841 artikelen gevonden. Artikel 45311 tot 45315
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Italiaanse en Spaanse verzekeraars meest blootgesteld aan Griekse exit

Italiaanse en Spaanse verzekeraars zijn het meest blootgesteld aan een Griekse exit uit de eurozone, vanwege het besmettingseffect dat een exit kan hebben op Italiaanse en Spaanse staats- en bankschulden, meldt Fitch Ratings donderdag. Volgens de kredietbeoordelaar zijn de meeste Duitse en Britse verzekeraars goed beschermd tegen de toenemende risico's vanuit de periferie van de eurozone.

Toekomstige aanpassingen van de kredietratings van de Italiaanse en Spaanse verzekeraars zullen eerder gedreven worden door het macro-economische klimaat en de kredietwaardigheid van de staat, dan door de specifieke krediet fundamenten van een bepaalde verzekeraar, stelt de kredietbeoordelaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Jacob Schoenmaker: Eurozone, trouwen of uit elkaar

Na 12 jaar euro kunnen we constateren dat het niet werkt, aldus Jacob Schoenmaker. Hij komt met een plan B.

''Je kunt geen muntunie hebben zonder dat je ook een politieke unie hebt en dus één regering, één budget, alle belastinginkomsten op één hoop gooien en dat dan samen verdelen, zoals de VS doet. Dat is de enige manier waarop een muntunie werkt. Met zoveel verschillende lidstaten, hele verschillende economieën en verschillende culturen, dat werkt gewoon niet'', aldus Jacob Schoenmaker.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Discussie over euro-obligaties is naast de kwestie

De Franse president François Hollande heeft zijn vraag voor de introductie van eurobonds kracht bijgezet. Die moeten de noodlijdende landen toelaten tegen aanvaardbare rente geld op te halen op de kapitaalmarkten. Maar Holland’s voorstel doet niets om die landen meer concurrentiëel te maken, schrijft de Franse zakenkrant Les Echos:

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Duitse banken kunnen Griekse exit aan

De grote Duitse banken kunnen de gevolgen van een Grieks vertrek uit de euro opvangen. Dat heeft het hoofd van de Duitse bankenorganisatie Bundesverband deutscher Banken (BdB) gezegd op een conferentie.

,,De directe impact van een Grieks vertrek is beheersbaar. Ik denk dat dit door de markten al is ingeprijsd'', aldus BdB-president Andreas Schmitz. Het is volgens hem moeilijk in te schatten wat de consequenties van een Griekse exit voor andere zwakke eurolanden zullen zijn, maar hij hoopt dat die gevolgen mee zullen vallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Wanneer wordt een bankrun binnen Europa problematisch?

Vorige week lazen we dreigende headlines over een heersende bankrun in de zuidelijke landen van Europa. Met name in Griekenland was er sprake van een ware exodus, waarbij de Grieken op amper een week tijd voor meer dan 800 miljoen euro cash van hun bankrekeningen hadden gehaald.

Maar niemand stelde zich de vraag wanneer dat een bankrun echt problematisch wordt voor een land binnen de Europese Unie. The Wall Street Journal zocht het uit en vond de volgende data terug uit officiële documenten.