Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 45316 tot 45320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Na Warren Buffett en Charlie Munger, komt nu ook Bill Gates uit de kast als goudbasher

Alle geschut wordt door Buffett & Co in stelling gebracht om de prestatie van goud te ‘kleineren’. Nu trommelt CNBC ook Bill Gates op om goud de grond in te boren.

Maar Gates gaat behoorlijk klunzig te werk in zijn interview. Hij begon aanvankelijk zelf over zijn goede belegging in zilver (dat was duidelijk niet volgens de afspraak). Verder stamelt hij maar wat voort over psychologie en dergelijke.

We hebben een boodschap voor Buffett: dit werkt averechts, vriend! Berkshire Hathaway loopt nog steeds hopeloos achter op goud sinds de eeuwwisseling, dat veeg je niet zomaar van tafel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Olieprijs sluit lager

De olieprijs is maandag lager gesloten, door zorgen over een exit van Griekenland uit de eurozone en stijgende olievoorraden.

Pogingen om een Griekse coalitie te smeden liepen dit weekend op niets uit, waardoor speculatie op een mogelijk vertrek van het Zuid-Europese land uit de eurozone is toegenomen. Door de oplaaiende schuldencrisis steeg de dollar ten opzichte van de euro tot het hoogste niveau sinds januari, wat ook een reden was voor handelaren om geen olie te kopen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Zorg en Welzijn snijdt waarschijnlijk in pensioenen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn moet mogelijk in de pensioenen snijden, omdat de dekkingsgraad verslechtert in plaats van herstelt.

De dekkingsgraad van het fonds staat nu 94 procent terwijl dat eind vorig jaar nog 97 procent was.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een minimumeis van 105 procent. De dekkingsgraad is de verhouding tussen de bezittingen van een fonds en de verplichtingen, hierbij wordt rekening gehouden met de kapitaalmarktrente.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Particulieren kiezen het hazenpad op de beurs van Wall Street, professionelen blijven

De handel op de markten stond op maandag 14 mei volop in het teken van Griekenland en dan meer bepaald het vertrek van dat land uit de Euro-zone. We krijgen steeds meer de indruk dat het moment van de waarheid is aangebroken. Binnen een zeer korte tijdspanne moeten ingrijpende maatregelen getroffen worden! De huidige spanning is onhoudbaar op financieel, economisch en politiek vlak.

Maar niet iedereen reageert op dezelfde manier op de gebeurtenissen. De particulieren kiezen het hazenpad op de beurs van Wall Street, de outflow uit U.S. equity mutual funds was $18 bln in april, het grootste bedrag sinds 1984 wanneer we de statistieken van Investment Company Institute mogen geloven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Grieken komen bij exit niet van afspraken af

Talrijke keren was Griekenland de afgelopen 2 jaar onderwerp van debat in de Tweede Kamer. Miljarden euro's gingen steevast over tafel. Tandenknarsend stemden parlementariërs in met nieuwe steunoperaties voor de Grieken.

Nu er steeds nadrukkelijker gesproken wordt over een vertrek van Griekenland uit de eurozone, dringt de vraag zich op wat er in het geval van een exit met het Nederlandse geld gebeurt.