Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45316 tot 45320
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

10 vragen aan Peter B. Meyer

Feitelijk ligt de oorsprong van deze crisis in 2001, toen de technologie fondsen onderuit ging. Daarna dacht Greenspan dat hij de economie kon redden door ongelimiteerd geld te drukken en in de economie te injecteren. De beurs fondsen gingen omhoog, the sky was de limit en in 2007 begon de crash in de VS door het teveel aan krediet en de enorme schulden die daardoor ontstonden. Zowel in de private als de publieke sector. In 2008 volgde de EU. Het einde is wel inzicht, maar het is niet te voorspellen hoe lang het nog gaat duren. Tussen 2 en 10 jaar. Onze leiders geven het niet op ter wille van hun eigen lucratieve baantjes.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

David Morgan ziet de bodem bij zilver

Volgens David Morgan lijkt de huidige bodem bij zilver stand te houden. Short covering zorgt er voor dat iedere verkoopgolf meteen wordt opgevangen.

Morgan zit momenteel zelf actief in de markt met aankooporders voor fysiek zilver… Ook denkt Morgan dat het einde van de daling bij de goud- en zilvermijnaandelen achter ons ligt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Olieprijs sluit hoger

De olieprijs is maandag hoger gesloten nadat de zorgen over een aanstaand vertrek van Griekenland uit de eurozone iets afnamen en de Amerikaanse aandelenmarkten positieve ondersteuning boden aan de oliefutures.

De junifuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $1,09 hoger op $92,57.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Waarom Amerikanen meer werken dan Europeanen

Amerikanen werken gemiddeld 30% meer dan Europeanen. De discrepantie kan grotendeels verklaard worden door twee factoren: de hogere belastingen in Europa en de hogere echtscheidingsgraad in de VS.

Het verschil tussen het aantal wekelijkse werkuren in de VS en in 17 Europese landen was het onderwerp van een studie die gepubliceerd werd op de economische website VoxEU.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

UPDATE: ING-econoom: ECB moet zwakke euro aanmoedigen, Grieks exit voorkomen

(Update van eerder gepubliceerd bericht "ING-econoom: ECB moet zwakke euro aanmoedigen" om commentaar over een Grieks exit uit de eurozone toe te voegen)

MUMBAI (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) moet de euro laten verzwakken om het concurrentievermogen van eurozonelanden te helpen herstellen, zegt econoom Rob Carnell van de bankdivisie van ING Groep nv (INGA.AE) maandag. Ook wijst hij op de gevolgen voor Griekenland wanneer het land het valutablok zou verlaten.