Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 45321 tot 45325
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Duitse banken kunnen Griekse exit aan

De grote Duitse banken kunnen de gevolgen van een Grieks vertrek uit de euro opvangen. Dat heeft het hoofd van de Duitse bankenorganisatie Bundesverband deutscher Banken (BdB) gezegd op een conferentie.

,,De directe impact van een Grieks vertrek is beheersbaar. Ik denk dat dit door de markten al is ingeprijsd'', aldus BdB-president Andreas Schmitz. Het is volgens hem moeilijk in te schatten wat de consequenties van een Griekse exit voor andere zwakke eurolanden zullen zijn, maar hij hoopt dat die gevolgen mee zullen vallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Wanneer wordt een bankrun binnen Europa problematisch?

Vorige week lazen we dreigende headlines over een heersende bankrun in de zuidelijke landen van Europa. Met name in Griekenland was er sprake van een ware exodus, waarbij de Grieken op amper een week tijd voor meer dan 800 miljoen euro cash van hun bankrekeningen hadden gehaald.

Maar niemand stelde zich de vraag wanneer dat een bankrun echt problematisch wordt voor een land binnen de Europese Unie. The Wall Street Journal zocht het uit en vond de volgende data terug uit officiƫle documenten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Duitse bunds op recordhoogte in ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdag gedurende de ochtendhandel op recordhoogte, nadat een reeks aan Europese macro-economische data beleggers tot het relatief veilige Duitse staatspapier dreven.

Bij een gebrek aan bepalende veilingen, zijn de obligatiemarkten donderdag vooral in de ban van een aantal teleurstellende economische cijfers uit Duitsland en de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Grote olievondst Eni in Egypte

Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft een groot olieveld gevonden in Egypte. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het veld ligt 290 kilometer ten zuidwesten van Alexandria en heeft naar schatting een winbare inhoud van 150 tot 250 miljoen vaten olie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Euro zakt dieper weg na tegenvallende macrocijfers

De euro is sinds de opening van de beurzen in Europa verder weggezakt, terwijl de handelsperiode tijdens de Aziatische handelsuren zich nog kenmerkte door rust, en nadat de munt een dag eerder al stevig verloor.

De euro noteerde tijdens de ochtend zelfs op $1,2516, het laagste niveau sinds 6 juli 2010, alvorens rond 11.30 uur te herstellen tot $1,2574.