Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 45336 tot 45340
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Grote olievondst Eni in Egypte

Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft een groot olieveld gevonden in Egypte. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het veld ligt 290 kilometer ten zuidwesten van Alexandria en heeft naar schatting een winbare inhoud van 150 tot 250 miljoen vaten olie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Euro zakt dieper weg na tegenvallende macrocijfers

De euro is sinds de opening van de beurzen in Europa verder weggezakt, terwijl de handelsperiode tijdens de Aziatische handelsuren zich nog kenmerkte door rust, en nadat de munt een dag eerder al stevig verloor.

De euro noteerde tijdens de ochtend zelfs op $1,2516, het laagste niveau sinds 6 juli 2010, alvorens rond 11.30 uur te herstellen tot $1,2574.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Beurzen tonen fragiel herstel

De Europese beurzen lieten donderdag een fragiel herstel zien na de zware koersverliezen van een dag eerder. Tegenvallende macro-economische cijfers zetten de stemming onder druk. Uit de cijfers bleek onder meer dat het Duitse ondernemersvertrouwen is afgenomen en dat de industrie in Duitsland verder is gekrompen.

,,We herstellen weer wat na de zeer slechte beursdag van gisteren. Er is niets bijzonders uit de eurotop gekomen en dat zorgt voor een matte stemming. Daarnaast wijzen de macrocijfers op een voortgaande krimp en nemen de zorgen over de Duitse groeimotor toe'', aldus vermogensbeheerder Jan Wilpshaar van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Winst bedrijfsleven daalt tot dieptepunt

De winstgevendheid van het Nederlandse bedrijfsleven is met een afname van 20 procent gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van de recessie. Doordat de vraag dit jaar amper zal toenemen en de kosten blijven stijgen is het diepte punt waarschijnlijk nog niet bereikt. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde Conjunctuurenquête Nederland (COEN).

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

'Eurobonds kosten ons 7 miljard per jaar'

Mochten er eurobonds komen, dan gaat dat ons aardig wat kosten. Dat zegt RTL Z beurscommentator Jacob Schoenmaker.

''Stel dat de rente op eurobonds precies het gewogen gemiddelde zal zijn, dan kom je uit op 3,7%. Je hebt dan winnaars en verliezers. Nederland en Duitsland behoren tot de verliezers, die meer rente zullen moeten gaan betalen. Voor Nederland komen de extra rentekosten uiteindelijk (als de gehele staatschuld opnieuw gefinancierd is) op 7 miljard euro per jaar. Het veel grotere Duitsland zal uiteindelijk zelfs 47 miljard euro extra kwijt zijn aan rentekosten.''