Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 4536 tot 4540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Wereldwijde schuldensanering steeds dichterbij

Ondanks tegengestelde voorspellingen geven de markten toch blijk van vertrouwen in de nieuw verkozen president van Amerika, Donald Trump. Veel nieuwe grote investeringen zullen er vanuit hem geïnitieerd worden voor het verbeteren van de infrastructuur, het bouwen van een moderne muur op de zuidgrens en bijvoorbeeld het omstreden Keystone-pijpleidingsysteem dat grondstoffen zal moeten transporteren van Canada naar verschillende delen in Amerika. Dit alles zal uiteraard bekostigd gaan worden met geld dat Donald ergens zal gaan ‘lenen’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Vlaamse Begroting heeft plots tekort van 1 miljard euro

Nadat de Belgische Federale Overheid duchtig in de problemen kwam op financieel en economisch vlak, is het nu de beurt aan de Vlaamse deelstaat.

De Vlaamse Regering, onder leiding van Geert Bourgeois (N-VA) dweept graag met haar zogenaamde ‘goede bestuur’. De Vlaamse begroting zou in evenwicht zijn, zo werd beweerd aan het einde van september.

Daar blijkt echter niets van te kloppen. Het Rekenhof heeft de boeken nog eens nagekeken en komt tot een kei harde analyse. Voor volgend jaar is er plots een gat van 1 miljard euro. Wie zal dat betalen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Bankgeheim is dood. Fiscus krijgt 49.000 nieuwe namen uit Luxemburg

De Belgische fiscus verkreeg plots de namen van 49.000 landgenoten die bankrekeningen hebben in het Groot-Hertogdom Luxemburg. Nooit eerder in de geschiedenis van de Belgische belastingdiensten gebeurde er zo’n grote lek.

Op 30 september kwam de fiscus in het bezit van een hele boel data. Deze giga hoeveelheid aan gegevens werd doorgespeeld via Duitsland.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Het einde van een tijdperk?

Onevenwichtige wereldbalans voorspelt het einde van een tijdperk

De economie is onderdeel van iets dat groter is, namelijk de biosfeer. En die biosfeer is eindig. Vele problemen van vandaag zijn terug te voeren op dit harde feit. Eindeloze groei op een eindige planeet is biofysisch gewoonweg onmogelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Twee grootste economieën ter wereld gaan nauwer samenwerken

De twee grootste economieën ter wereld, China en de Verenigde Staten van Amerika, hebben in een onderhoud besproken hoe de samenwerking na de Amerikaanse presidentsverkiezingen verder moet. Beide partijen zijn het er over eens dat er geen andere keuze is dan nauwer samen te werken en de onderlinge handelsrelatie te versterken.

Het gesprek tussen de Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Donald J. Trump verliep via telefoon, beide heren hebben elkaar nog niet ontmoet na de felbevochten presidentsverkiezingen. Als we één ding moeten onthouden uit dat telefoongesprek, is het dat beide wereldmachten dichter naar elkaar toe kruipen om de samenwerking te versterken.