Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4536 tot 4540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

5 geheimen achter het succes van Zara oprichter en rijkste man ter wereld Amancio Ortega

Warren Buffett, Jeff Bezos en Bill Gates kent iedereen, maar Amancio Ortega loopt niet zo in de spotlight als de andere multimiljardairs. Toch onttroonde de Spanjaard recent Bill Gates als rijkste man ter wereld. Wat is zijn geheim?

Afhankelijk van de bron is Bill Gates of Amancio Ortega de rijkste man ter wereld. Maar of hij nu 1e, 2e of 3e staat, de Spanjaard begon zijn imperium in zijn living met €100 op zak. Met een fortuin van ongeveer $77 miljard, meer dan 7.000 winkels in meer dan 100 landen, weet hij als geen ander wat er nodig is om miljardair te worden.

Het succes van Zara en zijn miljarden komen vooral door de volgende principes die Amancio Ortega hanteert:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 19 september 2016

China verkoopt dollarreserves in aanloop naar SDR

China heeft in juli opnieuw dollarreserves afgebouwd, wat volgens experts gezien kan worden als een voorbereiding voor de toetreding tot de SDR. Met ingang van 1 oktober wordt de Chinese yuan opgenomen dit valutamandje van het IMF, wat betekent dat alle landen hun reserves in SDR voortaan ook in kunnen wisselen voor de yuan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Economische les voor N-VA: jobcreatie is geen indicator van economische groei

Ondanks de regen aan ontslagen, wegtrekkende bedrijven, het uitblijven van structurele besparingen, het uitblijven van beloofde belastingverlagingen én het nieuws dat het Nederlandse bbp per capita “ondanks” de besparingen nog steeds 10% ligt hoogt dan het Belgische, klopt de regering, de N-VA op, zichzelf schaamteloos op de borst.

Er zouden in 2015 duizenden jobs zijn bijgekomen… en dit zou moeten bewijzen dat het goed gaat met de economie?

Dat jobcreatie een macro-indicator van economische gezondheid en groei zou zijn is een achterhaald Keynesiaans verzinseltje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Een stijging van de zilverprijs met 1.000% staat in de sterren geschreven

Weinig mensen beseffen hoe groot het potentieel van zilver werkelijk is. Een van de meest prominente CEO’s in de zilverindustrie voorspelt een zilverprijs boven $100. En zelfs een stijging van 1.000% ten opzichte van de huidige zilverkoers is niet eens zo ver gezocht.

Lees even mee in onze redenering ...

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2016

'Een procent per jaar, daar heb je niets aan'

De inkomsten per uur stijgen met nog geen procent per jaar en dat is slecht nieuws voor de bestedingen en dus voor de economie, meent BNR-macro-econoom Kees de Kort.

In Amerika waren de cijfers vrij waardeloos. Vooral als er gekeken wordt naar de detailhandelsverkopen, vertelt De Kort. 'Het internet krijgt een plus en dus gaat het in de winkels niet goed.' Ook bij de industriële productie is een minnetje te zien. Aarzelend positief nieuws: de inflatie begint een heel klein beetje aan te trekken. 'Maar', benadrukt De Kort, 'dan gaat het over de woonlasten en zorgkosten die stijgen, terwijl de lonen niet voldoende mee stijgen.'