Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45356 tot 45360
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Nieuwe voorzieningen Spaanse bank BBVA

De Spaanse bank BBVA heeft nog eens 1,8 miljard euro aan voorzieningen getroffen in verband met riskante leningen aan de onroerendgoedsector. Dat maakte de onderneming maandag bekend. Drie andere grote banken in Spanje kwamen zondag al met vergelijkbare berichten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Wolfgang SchaĆ¼ble doet meer water in zijn wijn, Grieken mogen op hulp rekenen

De situatie in Griekenland wordt steeds nijpender, nu ook Evangelos Venizemos mislukt is in zijn poging om een nieuwe regering op de been te brengen. In de verte wenken al nieuwe verkiezingen, tenzij er toch een tussenoplossing wordt gevonden in de vorm van een regering van nationale eenheid. Zelfs Europees commissaris Barroso laat zich nu openlijk uit over de ex-euro era van Griekenland.

Wolfgang SchaĆ¼ble kwam in het zondag-nummer van Die Welt aan het woord. De minister wil Griekenland helpen om de groei te stimuleren als de Grieken daarvoor met voorstellen komen. Alles laat vermoeden dat Griekenland zijn langste tijd binnen de euro heeft gehad.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

AEX staat ruim 1% lager

De Amsterdamse effectenbeurs gaat flink lager van start. De AEX zakt meer dan 1%.

In Amsterdam is de beurs maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden lager. Beleggers blijven bezorgd over Griekenland, waar de formatiegesprekken onder leiding van de Griekse president nog niets hebben opgeleverd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Moody's ziet Grieks vertrek uit euro dichterbij komen

De weinigzeggende uitkomst van de Griekse verkiezingen van 6 mei heeft de kans op een wanordelijk faillissement van het land en een uiteindelijk vertrek uit de eurozone vergroot.

Bij de verkiezingen verloren de twee partijen waarmee de trojka afspraken maakte in ruil voor noodsteun. De winnaars van de verkiezingen, met de name de radicaal linkse partij Syriza, willen die afspraken schrappen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Euro naar laagste niveau in 4 maanden

De euro is maandagochtend gedaald naar de laagste stand ten opzichte van de dollar in 4 maanden tijd.

De Europese munt zakte voor het eerst sinds medio januari onder de 1,29 dollar en noteerde rond half negen maandagochtend een koers van 1,2885 dollar.