Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45356 tot 45360
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Huizenmarkt en onderdekking pensioenfondsen oorzaak recessie

Nederland is sinds 2008 wat betreft de private consumptie veranderd van een koploper binnen de eurozone in een van de zorgenkindjes. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

Een verbetering valt niet voor 2013 te verwachten, aldus S&P. Volgens S&P krimpt de Nederlandse economie dit jaar met 1 procent. Lage consumentenbestedingen als gevolg van de zwakke huizenmarkt en onderdekking van pensioenfondsen, zijn daarvan de belangrijkste oorzaak. ,,De groei van de private consumptie in Nederland lijkt nu meer op die van een land in de periferie van de eurozone dan op die van een land in het hart", aldus S&P.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Spaanse rente blijft ver boven 6 procent

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties stond maandag nog steeds ver boven de 6 procent. Evenals eind vorige week lag het rentepercentage op de langlopende leningen rond 6,3 procent. Een niveau boven de 6 procent wordt door veel economen op de lange termijn als niet dragelijk gezien.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Verliest goud zijn glans, laatste kans om af te bouwen?

In de afgelopen jaren is er sprake geweest van een duidelijk stijgende trend in de prijs van het goud. Vanaf de bodem in 2008 is de prijs gestegen van $ 750 naar een top van $1.900 vorig jaar augustus. Er lijkt nu een trenddraai in de maak. Lees de analyse van André Brouwers.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nationale Bank van België leent 84 ton goud uit

De Nationale Bank van België heeft het voorbije jaar gemiddeld 84 ton goud uitgeleend. Het gaat om 37 procent van de totale goudvoorraad van de instelling. Dat blijkt uit cijfers van federaal minister van financiën Steven Vanackere.

De Nationale Bank van België beschikt over een goudvoorraad van 227 ton. Voor het uitlenen van een gedeelte van die reserves zou de instelling volgens de krant De Tijd een vergoeding van 6 miljoen euro tot 7 miljoen euro hebben ontvangen. De goudvoorraden worden uitgeleend aan commerciële banken.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Rusland: Westerse landen overwegen aanval op Iran

Westerse landen denken serieus na over militair ingrijpen in Iran. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken dit weekend gezegd na afloop van de G8-top in de Verenigde Staten.

'Een aanval op kerncentrales in Iran zou enorme gevolgen hebben – een groot regionaal conflict dreigt en duizenden Iraanse raketten staan op scherp.'