Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45371 tot 45375
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

AEX begint met verlies

In Amsterdam is de beurs maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden lager. De uitkomsten van de G8-top lijken de zorgen van beleggers over Griekenland niet weg te nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Bankia vraagt 10 miljard euro van Spaans bankenfonds

De topman van Bankia wil voor 10 miljard aan steun vragen aan de Spaanse overheid.

Jose Ignacio Goirigolzarri, de nieuwe voorzitter van de Spaanse kredietverstrekker Bankia die recent gedeeltelijk werd genationaliseerd door de regering, is van plan het door de staat gegarandeerde Fund For Orderly Bank Restructuring ofwel FROB meer dan EUR10 miljard aan financiele steun te vragen voor het moederconcern Banco Financiero y de Ahorros (BFA), meldt het Spaanse dagblad ABC in zijn maandageditie, op gezag van anonieme bronnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht lager

De AEX opent maandag naar verwachting lager, in reactie op de teleurstellende resultaten van een bijeenkomst van de G8 gedurende het weekeinde, waarbij geen overeenstemming werd bereikt over een adequate manier om de Europese schuldproblemen een halt toe te roepen.

De AEX-index sloot vrijdag 0,5% lager op 288,77 punten, de Midkap verloor 1,1% op 466,85 punten en de Smallcap eindigde 1,8% lager op 373,94 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nikkei sluit licht hoger

In Tokio is de beurs maandag licht hoger gesloten. Na de forse koersafstraffing van vrijdag stapten beleggers weer voorzichtig in de markt. De stemming bleef echter zeer terughoudend door de onzekere toekomst van Griekenland. De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 8633,89 punten.

De uitkomsten van de G8-top lijken de zorgen van beleggers over Griekenland niet geheel weg te nemen. De leiders van de G8 lieten afgelopen weekeinde weten te streven naar een ,,sterke'' eurozone waarvan ook Griekenland deel uitmaakt.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Stansberry & Associates over goud

De olieprijs zakt, de koperprijs, aandelen ook. Door de Europese schuldcrisis vluchten beleggers weg van alles dat economisch sensitief is, richting zogenaamde “veilige havens” als de USD en Amerikaanse staatsobligaties. De dollar wint momenteel als “minst slechte munt”. 

Natuurlijk daalt dan de goudprijs. In februari jl. stond die nog op 1750 dollar per troy ounce (31,1 gram) en nu zitten we nog maar aan 1550, dat is bijna 12 % verlies. 

Beleggers willen cash en verkopen wat liquide is, maar eigenlijk was de goudprijs gewoon rijp voor een correctie, na elf jaar ononderbroken gestegen te zijn. Goud is maal zes gegaan in een rustige, weinig opgemerkte stierenmarkt; geen enkele asset deed dit na…