Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45376 tot 45380
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting licht lager aan de nieuwe handelsweek beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine verliezen openen. De beurshandel zal deze week opnieuw voor een groot deel in het teken staan van de onzekerheid over de toekomst van Griekenland.

,,De AEX opent 1 punt lager. Er is weinig concreets gekomen uit de G8-top en we blijven voorlopig in een neerwaartse trend zitten. Er is nog geen sprake van paniek, maar het blijft onduidelijk waar we precies staan'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Naar een rechtvaardige wereldeconomie

De huidige gerichtheid op economisch groei is uiteindelijk fataal voor de maatschappelijke stabiliteit. Door het voortdurend dreigen met banenverlies, wordt iedereen momenteel gedwongen zoveel mogelijk te consumeren en tot zijn 67e jaar te werken, louter en alleen om ten koste van de armen elders in de wereld, de eigen nationale overvloed nog overvloediger te maken. Er is maar één probleem, waar de regeringen van de rijke landen mee bezig zijn. In de overtuiging dat als het regent voor de bazen, het druppelt voor de knechten, moeten banken en grote bedrijven rijker worden dan ze al zijn. Alle heil moet komen van het ondernemerschap en de financiële markten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Cameron: Grieken staan voor keuze over euro

Griekse kiezers staan voor de keuze of ze binnen de eurozone willen blijven of niet. Dat zei de Britse premier David Cameron zondag voorafgaand aan een overleg van de NAVO.

,,We hebben een duidelijke boodschap afgegeven voor de Griekse kiezers'', zei Cameron in een verwijzing naar de G8-top van dit weekeinde. ,,Er is een keuze: je kunt kiezen om in de eurozone te blijven met alle beloftes die daarvoor zijn aangegaan. Kies je iets anders, dan kies je er uiteindelijk voor te vertrekken.''

Bron: economonitor.com
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Vastgoedmarkt China aan het crashen

As a prelude to a broader analysis of China’s GDP, and the accuracy of its official GDP figures, I want to start by examining the national real estate statistics for the first four months of 2012.  This discussion feeds into the broader GDP picture, but the property story that has been unfolding is important and interesting enough to be worth taking a close look at on its own.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

'Europa moet Griekse schuld verlichten'

Europese overheden moeten net als de banken een groot deel van de Griekse schulden kwijtschelden om een aftocht van Griekenland uit de eurozone te voorkomen. De kosten van een Griekse exit zijn namelijk veel groter dan veel politici zich lijken te realiseren. Dat zei hoogleraar bankwezen en financiering Harald Benink zondag tegen het ANP.