Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45376 tot 45380
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Spaanse premier: Harde bezuinigingen zijn noodzakelijk

Premier Mariano Rajoy van Spanje heeft zondag zijn bezuinigingsbeleid verdedigd. Rajoy benadrukt dat harde maatregelen noodzakelijk zijn als Spanje uit de crisis wil komen. Zijn toespraak volgt op een grote demonstratie in Madrid tegen armoede vanwege de economische crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Der Spiegel pleit voor Griekse exit uit euro

Het toonaangevende Duitse blad Der Spiegel roept openlijk op tot een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Het invloedrijke tijdschrift kopt deze week: Akropolis Adieu! Waarom Griekenland nu de eurozone moet verlaten.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Nieuwe faillissementsgolf in de bouw

In de bouwnijverheid is het aantal faillissementen in de eerste vier maanden van 2012 explosief gestegen. Dit blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl vandaag heeft gepubliceerd.

Ook het totale aantal bedrijven dat bankroet ging, blijft toenemen. In totaal gingen in de eerste vier maanden van dit jaar 4068 bedrijven failliet. Dat is een groei met 20 procent ten opzichte van de eerste vier maanden van 2011.

Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Coene waarschuwt voor lot Griekse banken

Als Griekenland geen geld meer krijgt van de internationale gemeenschap, is het zo goed als zeker dat de Griekse banken ook geen steun meer zullen krijgen van de Europese Centrale Bank. Dit zegt Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank enbestuurder van de ECB. Net zoals ECB-directeur Jörg Asmussen vlak na de verkiezingen in Griekenland, laat Coene verstaan dat de ECB rekening houdt met een exit van Griekenland uit de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 13 mei 2012

Schäuble bereid eurogroep te leiden

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, is bereid leiding te geven aan de eurogroep, de overleggroep van ministers van Financiën van de 17 landen die de euro als munteenheid hebben ingevoerd. Dit heeft Schäuble zondag in de krant Die Welt am Sonntag bevestigd.