Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 45381 tot 45385
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 13 mei 2012

Beleggers verliezen vertrouwen in grondstoffenfondsen?

Reuters bericht dat steeds meer beleggers hun overtuiging verliezen in grondstofgerelateerde beleggingsfondsen. De koersrendementen blijven achter bij de verwachtingen en de fondsen die zich hebben ingedekt tegen een toenemende volatiliteit zagen de koersschommelingen juist kleiner worden. Nu veel grondstoffen hedge funds voor het tweede jaar op rij verliezen laten zien trekken meer participanten hun geld terug.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 13 mei 2012

Iran importeerde in maart $480 miljoen goud uit Turkije

Iran heeft in maart een veelvoud aan goud geïmporteerd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Kocht het land in maart 2011 nog maar $13 miljoen aan goud, dit jaar was het $480 miljoen in maart. Dat is bijna 37x zoveel en is omgerekend komt dat bedrag neer op ongeveer 9 metrische ton aan edelmetaal. Het goud is geïmporteerd vanuit Turkije.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 mei 2012

China, Japan en Zuid-Korea beogen vrijhandel

De Chinese premier Wen Jiabao zei zondag op een bijeenkomst in Peking met zijn Japanse collega Yoshihiko Noda en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak dat de economie in de hele regio zal profiteren van de vrijhandelsovereenkomst.

Economische integratie en nauwere samenwerking in de economisch krachtigste regio van de wereld is volgens de Chinese premier een antwoord op het trage herstel van de wereldeconomie en de opmars van het protectionisme.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 12 mei 2012

Europa was mentaal niet klaar voor euro

Toen de euro op 1 januari 2002 wettig betaalmiddel werd voor de aangesloten Europese lidstaten was Europa helemaal nog niet klaar voor de euro. De verschillen tussen de landen waren in mentaal, economisch en monetair opzicht veel te groot. Landen als Griekenland, Portugal, Italië, Spanje, België en, in mindere mate ook Frankrijk hadden een naoorlogse traditie om regelmatig hun munten te moeten devalueren. Zij konden de race met de economisch sterkere landen niet bijhouden en waren een aantal keren verplicht om hun munten af te waarderen om internationaal nog enigszins concurrerend te blijven. Op zich was dit geen enkel probleem. De eigen centrale banken waren verantwoordelijk voor hun geldcreatie en zij hoefden geen verantwoording af te leggen naar andere landen. In het eigen land werd er van de devaluatie nauwelijks iets gemerkt. Doordat hun producten door de devaluatie ten opzichte van andere muntsoorten goedkoper werden konden zij zodoende hun export op peil houden en zelfs verstevigen. Een verder voordeel was, dat een land wat zijn munteenheid had gedevalueerd weer aantrekkelijk werd voor toeristen. Het enige nadeel was dat de buitenlandse producten duurder werden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 12 mei 2012

China’s goudproductie stijgt wederom in het eerste kwartaal

’s Werelds grootste goudproducent, China, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 80,8 ton aan goud gedolven. Hiermee is de productie in de eerste 3 maanden 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Alleen in maart bereikte de output van het edelmetaal 29,8 ton, vorig jaar was dat nog 26.2 ton in dezelfde maand.

Volgens een verklaring van het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie waren de 10 grootste goudproducerende bedrijven in het land goed voor 41,3 ton, dit komt overeen met 51,1% van de totale output.