Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 45381 tot 45385
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

'Mogelijk opnieuw ingrijpen bij Griekse schuld'

Op termijn zal Europa opnieuw de Griekse schuld tegen het licht moeten houden. Mogelijk moet er zelfs opnieuw worden ingegrepen.

Leterme benadrukt dat hij niet graag ziet dat de Griekse schuld wordt kwijtgescholden. Dan ontstaat er ‘moral hazard’, zo denkt de voormalig Belgisch premier.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Smart sourcing verovert de wereld

Door breedbandtechnologie is de mondiale arbeidsmarkt steeds minder afhankelijk van tijd en plaats. Het uitbesteden van werk aan buitenlandse bedrijven wordt hierdoor voor veel ondernemingen een serieuze optie. Van India tot Suriname.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

EU stevent op horrorscenario af; Gerald Celente: Euro zal instorten

'Terwijl de wereldeconomie in gevaar is houdt Dumbfuckistan president Obama zich bezig met het homohuwelijk'; Protesten in Napels tegen de bezuinigingen op cultuur. Gespeend van iedere realiteitszin of gewoon ronduit krankzinnig: de 'Kunduz' coalitie haalt honderden miljoenen weg uit de productieve economie voor onder andere... theater & cultuur.

Zoals sceptici al verwachtten heeft de G8 top geen enkele oplossing geleverd voor de steeds erger wordende schuldencrisis in Europa en de rest van de wereld. Dat is niet zo vreemd, want economische groei en snoeiharde bezuinigingen gaan niet samen, maar hogere uitgaven en dus nóg meer schulden maken -terwijl de crisis nu juist daardoor is ontstaan- kan eveneens niet meer. Kortom: er is geen uitweg. Het aantal analisten dat positief blijft over de toekomst van Europa slinkt dan ook met de dag. Trends Research Institute voorman Gerald Celente begint opnieuw in alles gelijk te krijgen en herhaalt dat hij ervan overtuigd is dat de hele eurozone zal instorten.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

China richt aandacht op stimuleren groei

De Chinese regering wil meer aandacht richten op de stimulering van economische groei. Dat zei de Chinese premier Wen Jiabao zondag tegen staatspersbureau Xinhua.

Volgens de premier richt de regering zich vooral op het stimuleren van de bestedingen in eigen land en het ''stabiliseren'' van de vraag uit het buitenland. Concrete maatregelen noemde hij niet.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 20 mei 2012

Wat er gebeurt als Griekenland de eurozone verlaat? Een Grexit-gids met 16 voorspellingen

Citi-analisten geven een nakende ‘Grexit’ een kans van 50 tot 75%. Fitch verlaagde recent de Griekse kredietrating omdat de kredietbeoordelaar chaos anticipeert bij een Griekse uitstap uit de eurozone. Allerlei economen roepen op om nu al werk te maken van de exit. Zelfs politici lijken zich neer te leggen bij het voldongen feit.

Maar wat gebeurt er wanneer het zover komt? Business Insider doet de volgende voorspellingen voor Griekenland en de rest van de eurozone.