Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 45386 tot 45390
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

'Lagere opening AEX'

De Amsterdamse beurs zal maandag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers zullen hun blik opnieuw gericht houden op de Griekse formatiegesprekken, die vooralsnog niks hebben opgeleverd.

,,De AEX opent 3 punten lager. Het dreigt een slecht begin van de week te worden. De blik blijft gericht op Griekenland, waar de politieke impasse lijkt uit te draaien op nieuwe verkiezingen. De beurzen beginnen ook weer volatieler te worden, waarbij positieve dagen worden afgewisseld met verliesdagen'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Als het zo slecht gaat met de euro, hoe komt het dan dat die munt relatief sterk is gebleven?

Europese hefboomfondsmanagers laten uitschijnen dat een Griekse exit uit de eurozone de eenheidsmunt opnieuw op pariteit met de Amerikaanse dollar kan brengen, een dramatische waardevermindering die de euro ver onder zijn huidig niveau van 1,30 dollar zou katapulteren en die het drukken van honderden miljarden euro’s zou vereisen.

Dez speculatie geeft de benarde toestand in Europa aan, een continent dat weinig econiomische groei genereert en dus is aangewezen op goedkope export om te groeien. Goedkope valuta kunnen een land een artificiële duw in de rug geven en is makkelijker aan de bevolking te verkopen dan een zoveelste bezuinigingsronde,schrijft CNBC op basis van een artikel in de Financial Times.

Bron: express.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Banken bereiden chaotische herintroductie van de drachme voor

Hoewel het scenario nog altijd onwaarschijnlijk lijkt, hebben internationale banken scenarios klaar voor de terugkeer van de drachme nadat Griekenland de euro zal moeten opgeven, schrijft Marginal Revolution:

‘Sommige banken hebben de drachme zelfs nooit uit hun informaticasystemen gehaald nadat Griekenland een tiental jaar geleden de euro introduceerde en kunnen met een simpele druk op de knop diezelfde systemen opnieuw aanpassen. Sinds het verdwijnen van de Sovjet Unie - waarna munten als de Estse kroon en de Kazakse tenge hun intrede deden - tot aan de introductie van de euro - hebben banken voldoende ervaring om hun systemen aan dit soort veranderingen aan te passen.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

'Enkele toppers weg bij JPMorgan'

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase zal deze week waarschijnlijk het ontslag accepteren van topbestuurder en risicodirecteur Ina Drew.

Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van ingewijden.

Drew diende haar ontslag in nadat de grootste bank van de Verenigde Staten een miljardenverlies leed van 2 miljard dollar (zo'n 1,5 miljard euro).

Bron: netspil.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Meer ondernemers in de schuldsanering

Het water staat veel ondernemers nog aan de lippen. Volgens cijfers van het CBS zijn er in de eerste helft van dit jaar 32 procent meer schuldaneringen uitgesproken dan in dezelfde periode een jaar eerder.

In totaal ligt het aantal uitgesproken schuldsaneringen 20 procent hoger dan vorig jaar. Doorgaans heeft ongeveer een op de vijf schuldsaneringen betrekking op (ex-)ondernemers. In deze groep is de stijging in het eerste halfjaar van 2010 naar verhouding veel groter dan bij particulieren. Bij particulieren ligt het percentage op 18 procent, tegen 32 procent bij (ex-)ondernemers.