Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 45391 tot 45395
Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Hoe groot is het risico op een obligatiecrash?

De komende jaren zou volgens een rapport van ratingbureau Standard & Poor's ongeveer 30.000 miljard euro schulden geherfinancierd moeten worden. Vormt dat een gevaar voor de obligatiemarkten?

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

'Olieprijs moet zakken naar $100'

De olieprijs zou moeten zakken naar 100 dollar per vat, zegt de Saudische minister van Olie. De prijs van een vat Brent Olie staat nu op zo'n 112 dollar, bijna 87 euro.

Volgens de minister, Ali Al-Naimi, is Saudi-Arabië hard bezig de prijs naar beneden te krijgen door meer olie uit de grond te halen.

Bron: urubin.com
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Nederland staat er slechter voor dan wij horen

Nederland is nu officieel het slechst presterende land van Noord-Europa zelfs de meeste PIIGS-landen (Portugal, Ireland, Italy, Greece and Spain) doen het nog beter. Alleen Griekenland staat er nog slechter voor.

De Nederlandse economie zal dit jaar sterker krimpen (0,9%) en volgend jaar minder herstellen (0,7%) dan het Centraal Planbureau denkt. Het begrotingstekort loopt bij ongewijzigd beleid op tot 4,6 procent. De eurozone is dit jaar in recessie, met een krimp van 0,3 procent, hoewel daar grote verschillen achter schuil gaan per land: Nederland krimpt, Duitsland groeit.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Meer geld zorgt niet voor meer welvaart

Een simpel voorbeeld: We nemen een geldhoeveelheid van € 100 waar voor € 100 voedsel en goederen tegenover staan. Elke eenheid kost €1. Plots beslist de centrale bank om een extra € 100 in het systeem te gooien zodat de bevolking meer voedsel en goederen kan kopen, het wil zo de welvaart verhogen. Meer goederen en duurder voedsel kunnen kopen geeft iemand een groter gevoel van welvaart. Er is nu € 200 geldhoeveelheid tegenover € 100 goederen en voedsel. Al snel zal elke eenheid € 2 kosten waardoor de welvaart gelijk gebleven is, maar er € 100 schulden zijn bijgekomen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Eric Sprott vertelt over opvallende prijsveranderingen goud

Eric Sprott was te gast op CNBC waar hij werd gevraagd naar de ‘rare’ prijsactie van goud in de laatste weken. Sprott verklaart de tegendraadse prijsbewegingen door de manipulatieve krachten in de futuremarkten.

De centrale bankiers zien niet graag dat goud en zilver hard stijgen terwijl ze de schuldencrisis onder controle proberen te krijgen. Uiteindelijk zal het weinig uitmaken, want op de langere termijn worden de fundamenten alleen maar sterker, aldus Sprott.