Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 45391 tot 45395
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

‘Europa binnen drie jaar grootste olieverbruiker’

Nu zijn de Verenigde Staten nog de grootste olieverbruiker ter wereld, maar Europa zal die koppositie in een jaar of drie overnemen.

Dat heeft volgens Benschop met twee ontwikkelingen te maken. De Amerikanen beginnen hun afhankelijkheid van buitenlandse olie te beperken. Ze produceren zelf meer olie en de import is het afgelopen decennium afgenomen van 65 naar ruim 42 procent. Ook ziet hij het effect van grotere zuinigheid: de consumptie neemt niet toe.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

De kijk op de week gaat uiteraard over het hotste topic van de week, de crisis in Europa. De crisis is niet weg te slaan uit het nieuws, en dit al verscheidene jaren. Is het eindspel nu echt ingezet? We pikken ook nog wat nieuwtjes uit België mee, dat zijn altijd sappige verhalen.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

'Europa is hard op weg naar het vagevuur'

Helaas is Europa al akelig hard op weg naar het vagevuur. En die weg is geplaveid met geharnaste opvattingen over de enige juiste remedie tegen de financieel-economische malheur. Strenge budgetbewakers versus groeiprotagonisten. Wedergeboren keynesianen versus schuldreductiefundamentalisten.

Het probleem daarmee is dat de crisis wordt behandeld als een puur economisch vraagstuk. Natuurlijk tellen economische inzichten. Maar de economen, van welke signatuur dan ook, zullen Europa niet uit het moeras trekken. De eurocrisis is vooral ook een politieke crisis.

Bron: 360magazine.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Franse miljonairs vluchten naar Londen

Angst van rijke Fransen, Grieken en Spanjaarden voor crisis in eigen land stuwt prijzen van onroerend goed in Groot-Brittannië.

Rijke Fransen zijn bezig hun kapitaal naar Groot-Brittannië te verhuizen. Ze zijn bang voor het nieuwe belastingtarief van 75 procent, dat François Hollande wil invoeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Japan klaar om te helpen bij eurocrisis

Japan staat klaar om de hulp uit te breiden bij de beteugeling van de schuldencrisis in de eurozone. 

Woordvoerder Naoko Saiki van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dit vrijdag in Washington waar de besprekingen van de vooraanstaande industrielanden in de G8 plaatsvinden.