Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 45391 tot 45395
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Egan-Jones verlaagt kredietstatus Spanje naar B van BB-

Egan-Jones heeft de kredietwaardigheid van Spanje voor de derde keer in een maand afgewaardeerd.

Het ratingsbureau heeft de kredietstatus van Spanje verlaagd naar B van BB-. De afwaardering komt een week nadat de firma de kredietrating van Spanje met twee stappen verlaagde naar BB- van BB+ en slechts vier weken nadat de kredietbeoordelaar Spanje met e e n stap afwaardeerde naar junk-status.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Vietnamese overheid wil middels goudcertificaten privébezit van goud mobiliseren

In Vietnam verricht de overheid grote inspanningen om de binnenlandse goudmarkt te reguleren en om van goud een gangbaar ruil- en handelsmiddel te maken. De opzet is om goud-gerelateerde instrumenten te bouwen waarmee de valutakoers kan worden gestuurd en monetair beleid kan worden uitgevoerd. Hiervoor is een transparant, efficiënt en helder toezicht op de binnenlandse goudmarkt nodig.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Het is tijd voor 'The Big One'

Er staat iets groots te gebeuren. Het financieel systeem vertoont meer en meer tekenen van verval. Het Europese eindspel is in volle gang, maar ook andere werelddelen ontsnappen er niet aan. De enige oplossing lijkt een gigantische liquiditeitsinjectie over heel de wereld.

De FED speelt een grote rol in alles. Sinds dit jaar speelt ze echter een gevaarlijk, experimenteel spel. Ze doet alsof ze gestopt is met geld te printen om de grondstofprijzen (waaronder vooral goud en zilver) te laten zakken. Maar achter de schermen blijft de FED via via de nodige liquiditeiten in het globale geldsysteem pompen.

(Het hele artikel is eerder verschenen in de dagelijkse nieuwsbrief van Goud-Portal.nl)

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

INFOGRAPHIC: Europese bankaandelen onder vuur

Alhoewel beleggers hun wonden likken van de koersdalingen in de afgelopen weken, blijven de banken in de klappen delen. Vandaag was daarop geen uitzondering.

Hierna volgt een interessante infographic die we tijdens ons onderzoek tegen kwamen, die opnieuw aangeeft hoe zwaar de Europese bankaandelen het te verduren hebben.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Wall Street in de maag met Facebook

Beleggers op Wall Street zaten dinsdag enigszins met Facebook in hun maag. De koers van de sociale netwerksite bereikte een nieuw dieptepunt en had daarmee een dempend effect op de positieve teneur. Die positieve stemming was deels te danken aan een verschuiving in het Griekse electoraat ten faveure van pro-Europese politici.

De Dow-Jonesindex stond ruim een half uur voor het slot 0,8 procent hoger op 12.554,62 punten. De S&P 500-index ging 0,9 procent vooruit en kwam daarmee op 1329,33 punten. Ook de Nasdaq pluste 0,9 procent en stond op 2864,32 punten.