Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4541 tot 4545
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

"We zullen ons allemaal elke 10 jaar moeten omscholen"

"Een job voor het leven, dat is voorbij. We zullen ons elke tien jaar moeten omscholen. Wij allemaal." Dat zegt minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) in een interview met onze krant. Digitaal is al lang het nieuwe normaal, maar als ING op een blauwe maandag plots jobs offert op het altaar van de technologie, schrikt Vlaanderen angstig wakker. Nergens voor nodig, sust de minister.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

Merkt iedereen dat de financiële crisis voorbij is?

We zijn tegenwoordig snel geneigd om te zeggen dat de financiële crisis achter onze rug ligt. Als we ons richten op de meeste economische indicatoren, dan mogen we inderdaad zeggen dat de crisis voor een groot gedeelte is teniet gedaan. Maar, dat betekent niet dat iedereen het ook daadwerkelijk zo voelt.

De financiële crisis heeft er in Amerika in ieder geval voor weten te zorgen dat het verschil tussen arm en rijk alleen maar groter is geworden. Donald Trump is hier een mooi voorbeeld van, want hij liet onlangs tijdens een toespraak schaamteloos weten dat het ‘good business’ was om te profiteren van de zwakkere bevolking.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

'Koninklijke familie Qatar overweegt groter belang in Deutsche Bank'

De koninklijke familie van Qatar overweegt om haar belang in Deutsche Bank te vergroten, van circa 10 procent tot mogelijk 25 procent. 

Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden. De stap zou bedoeld zijn om meer controle uit te kunnen oefenen op het beleid bij de bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

Bankensector gebruikt Britse Pond tegen overheid

Dat de Brexit niet zal zorgen voor rampzalige economische toestanden, dat weten we onderhand. De prognoses voor de economische groei en handel worden immers weer naar boven bijgesteld.

Toch blijft de daling van het Britse pond veel discussies losweken. De neergang zal volgens David Bloom, topeconoom bij zakenbank HSBC, nog een hele tijd blijven duren.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

Monaco telt 12.000 miljonairs op één vierkante mijl

De voorbije tien jaar is de populatie superrijken in het prinsdom Monaco met 62 procent aangegroeid. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedgroep Knight Frank.

Hoewel Monaco minder dan één vierkante mijl oppervlakte heeft, telt het prinsdom inmiddels twaalfduizend miljonairs.