Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 4541 tot 4545
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Ondergang Deutsche Bank zou nieuwe financiële crisis veroorzaken

Deutsche Bank AG zat reeds in bedenkelijke papieren maar de claim die de Verenigde Staten nu eist van Deutsche Bank AG (14 miljard USD) kan de doodsteek betekenen voor deze Europese systeembank. Dit zou een nieuw Lehman Brothers-effect teweeg brengen, deze maal gestart vanuit Europa.

De aandelen van Deutsche Bank AG daalden opnieuw 8,5% na de bekendmaking van het nieuws waarbij de U.S. Justice Department maar liefst 14 miljard USD eist. Niet enkel deze Duitse systeembank maar ook andere Europese banken daalden na het nieuws waaronder Royal Bank of Scotland Group Plc en Credit Suisse Group AG. Ook diverse Italiaanse en Portugese banken reageerden slecht op het nieuws welke aantoont hoe gespannen de situatie in de financiële wereld momenteel is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Libie wil olie in Egyptische ponden afrekenen

Libië is bereid olie in Egyptische ponden af te rekenen, zo verklaarde de adviseur van generaal Haftar afgelopen vrijdag in een interview met het Egyptische Extra TV. “Egypte moet profiteren van de Libische olie door deze met ponden in plaats van Amerikaanse dollars te betalen.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Bank of America: Olieprijs maakt zich klaar voor een flinke rebound

Zakenbank Bank of America Merrill Lynch is opnieuw enthousiast over de energiesector. De oliesector mag het dan de afgelopen tijd niet bepaald gemakkelijk hebben gehad, volgens de analisten van de zakenbank zullen er betere tijden gaan aanbreken.

Savita Subramanian, strateeg bij Bank of America, is van mening dat de energiesector op dit moment koopwaardig is. Als gevolg daarvan is het advies voor de energiesector verhoogd van ‘Market Weight’ naar ‘Overweight’. De verwachting van de zakenbank is dat de energiesector de komende maanden de S&P 500 index zal gaan verslaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Verenigde Staten niet langer tweede grootste internetland van de wereld

De Verenigde Staten hebben hun statuut als grootste online markt van de wereld al geruime tijd geleden aan China moeten afstaan, maar zijn nu verder naar een derde plaats weggezakt. Dat blijkt uit een rapport van de Broadband Commission for Sustainable Development van de Verenigde Naties.

China heeft met 721 miljoen internet-gebruikers op de eerste plaats, maar wordt nu in eerste instantie gevolgd door India, waar 333 miljoen mensen op het internet zijn aangesloten.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Harvard: Amerikaans politiek systeem verlamt de economie

Een disfunctioneel politiek systeem vormt de grootste bedreiging voor de economische concurrentiekracht van de Verenigde Staten. Dat is de boodschap van een studie van de Harvard Business School.