Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 45406 tot 45410
Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Reisbureaus massaal failliet

De reisbranche vreest voor zijn leven. De reiswereld verwacht dat dit jaar tientallen reisbureaus over de kop zullen gaan, vanwege de Nederlandse bezuinigingsdrift en de escalerende crisis in Griekenland. Er wordt gesproken van miljoenenschade, schrijft De Telegraaf vandaag.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Minder huizen verkocht: verkoop daalt 18,2%

In april 2012 registreerde het Kadaster 8.236 verkochte Nederlandse woningen. Dit is dus zoals hierboven reeds genoemd een daling van 18,2%. Vorig jaar in april werden er nog ruim 10.000 huizen verkocht. Niet alleen op de lange termijn is de trend van een vastlopende huizenmarkt goed te zien (zie grafiek). Ook op maandbasis zijn het cijfers waar de makelaars alles behalve vrolijk van worden. Ten opzichte van een maand eerder werden er 9,1% minder Nederlandse woningen verkocht. In maart werden er precies 9064 verkocht-plakaten over de ‘te koop’ borden geplakt. Die 'te koop' borden kom je overal in Nederland steeds vaker tegen. Volgens Funda, waar ongeveer 70% van de Nederlandse makelaars bij zit aangesloten, staan er momenteel bijna 264.000 huizen in Nederland te koop. In de steden, op het platteland, van vrijstaande villa’s, tot appartementen, er worden steeds meer huizen in de verkoop gezet.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

‘Europa binnen drie jaar grootste olieverbruiker’

Nu zijn de Verenigde Staten nog de grootste olieverbruiker ter wereld, maar Europa zal die koppositie in een jaar of drie overnemen.

Dat heeft volgens Benschop met twee ontwikkelingen te maken. De Amerikanen beginnen hun afhankelijkheid van buitenlandse olie te beperken. Ze produceren zelf meer olie en de import is het afgelopen decennium afgenomen van 65 naar ruim 42 procent. Ook ziet hij het effect van grotere zuinigheid: de consumptie neemt niet toe.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

De kijk op de week gaat uiteraard over het hotste topic van de week, de crisis in Europa. De crisis is niet weg te slaan uit het nieuws, en dit al verscheidene jaren. Is het eindspel nu echt ingezet? We pikken ook nog wat nieuwtjes uit België mee, dat zijn altijd sappige verhalen.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

'Europa is hard op weg naar het vagevuur'

Helaas is Europa al akelig hard op weg naar het vagevuur. En die weg is geplaveid met geharnaste opvattingen over de enige juiste remedie tegen de financieel-economische malheur. Strenge budgetbewakers versus groeiprotagonisten. Wedergeboren keynesianen versus schuldreductiefundamentalisten.

Het probleem daarmee is dat de crisis wordt behandeld als een puur economisch vraagstuk. Natuurlijk tellen economische inzichten. Maar de economen, van welke signatuur dan ook, zullen Europa niet uit het moeras trekken. De eurocrisis is vooral ook een politieke crisis.