Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 45416 tot 45420
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Wall Street begint met verlies

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag met verliezen begonnen. De stemming werd gedrukt door een onverwacht handelsverlies van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase en zwakke industriecijfers uit China.

De Dow-Jonesindex noteerde vlak na handelsaanvang 0,6 procent lager op 12.781 punten. De S&P 500 daalde 0,7 procent tot 1349 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 2919 punten. Beleggers wachten nog op het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan, dat in het eerste halfuur van de handel bekend wordt gemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

Wall Street zal vrijdag naar verwachting lager openen, waarbij het nieuws dat J.P. Morgan Chase in twee weken tijd handelsverliezen van $2 miljard heeft geleden, op de futures drukt. Ook de zorgen over de eurozone wegen wederom op de risicobereidheid van beleggers.

Omstreeks 14.50 uur verliezen de futures van de Dow Jones Industrial Average 75,00 punten, de S&P 500 futures leveren 9,00 punten in, terwijl de Nasdaq 100 futures 11,50 punten lager noteren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Kyle Bass: “Vergeet Europa, Japan is de volgende domino die valt”

Kyle Bass was te gast op SALT conventie in Las Vegas, waar de knapste koppen van de financiële wereld dezer dagen verzamelen.

Bass heeft nog altijd geen goed woord over voor Japan, waar het schuldenprobleem met de dag toeneemt. Hij ziet de schuld in Japan al oplopen tot 25x de omzet van het land.

De bekende uitdrukking ‘an accident waiting to happen‘ lijkt hier goed op zijn plaats.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Polen groeit hardst, Spanje krimpt juist: Brusselse prognoses per land

Polen heeft de sterkst groeiende economie van Europa en Spanje is het enige land waarvan de economie volgend jaar krimpt. Vandaag presenteerde eurocommissaris Olli Rehn de economische Europese lenteprognoses voor 2012 en 2013.

Rehn verwees vrijwel iedere journalist naar 30 mei. Dan zal de Europese commissie een gedetailleerde evaluatie van de afzonderlijke EU-landen presenteren. Dan volgen de complimenten en de eventuele repercussies. De prognoses van vandaag gaan uit van ongewijzigd beleid en vallen daarom veelal pessimistischer uit dan de eigen voorspellingen van de nationale rekenmeesters.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Moody’s kan een nieuw shock door Europa jagen

De Euro-crisis ontwikkelt zich razendsnel, waarbij steeds nieuwe obstakels opdoken. Iemand vergeleek de crisis met een flipperbal genaamd Europa die heen en weer wordt geslingerd en wiens te volgen route onmogelijk kan worden voorspeld. De kans is latent aanwezig dat het spel op een bepaald moment tilt gaat slaan.

We stellen ons daarom de vraag wat het volgende evenement zou kunnen zijn dat Europa op zijn grondvesten doet daveren. Daar hoeven we waarschijnlijk niet eens zo lang op te wachten. Ergens deze maand zal Moody’s de credit rating van meer dan 100 banken uit Europa beoordelen.

[...]