Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 45416 tot 45420
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Duitse rente blijft dalen, 10 jaar voor 1,35%

De zoektocht naar veilige beleggingen drukt de rente op Duitse obligaties tot ongekend lage niveaus. De aantrekkingskracht van de veilige Duitse haven wordt versterkt door de grote problemen in de Spaanse bankensector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Nog meer economische horror uit Spanje...

Dat het de verkeerde kant uit gaat met Spanje, dat werd in de afgelopen weken wel duidelijk. Met name de Spaanse bankensector kan de schuldenberg amper nog alleen torsen.

Maar nu blijkt dat ook de Spaanse consument de handdoek in de ring gooit. De winkelomzet in Spanje crashte in de afgelopen maand met bijna 10 procent!

Dat is de grootste daling opgemeten sinds 2003, toen de collectie van de betreffende data begon.

Gruwelijk…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Mario Monti denkt Duitsland te kunnen overtuigen van voordelen Euro-bonds

De discussie over de Euro-bonds is in Europa in alle hevigheid opgelaaid. Het kamp van de voorstanders is nu het grootst, 12 van de 17 leden van de E.U. zijn pro. Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland en Luxemburg zijn tegen. Niet voor niets zijn dit de landen die financieel het sterkst staan.

De redenering van de vijf is eigenlijk heel eenvoudig. Zij kunnen momenteel goedkoop geld ontlenen en willen daar eigenlijk liever geen verandering in zien komen. In eigen land stuiten ze bovendien op groeiende weerstand van de eigen bevolking die deze vorm van solidariteit meer dan beu is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Aantal faillissementen NL bedrijven stijgt explosief - rapport

Het aantal faillissementen onder Nederlandse bedrijven stijgt dit jaar explosief, blijkt dinsdag uit een rapport van Euler Hermes, de wereldleider op het gebied van kredietverzekeringen.

Waar het aantal bedrijven dat niet meer aan zijn financiele verplichtingen kan voldoen in 2011 nog met 1% afnam, neemt het aantal faillissementen dit jaar toe met 19%.

In de eurozone ligt dit aantal alleen hoger in Spanje met 20%, en in Portugal en Griekenland, beide met 25%, maar daar was in alle gevallen de toename veel minder explosief dan in Nederland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

IEA: steeds meer gas uit nieuwe bronnen

De komende 20 jaar zal er steeds meer gas worden gewonnen uit nieuwe bronnen, zoals schalie- of steenkoolgas. Daar zullen veel landen, met name de Verenigde Staten en China, van profiteren. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) is er wel strikte regulering nodig om de winning van dit gas op een manier te laten verlopen die aanvaardbaar is voor de maatschappij en het milieu.