Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 45416 tot 45420
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Chinees schaliegas niet voor buitenlanders

Buitenlandse oliemaatschappijen zullen niet kunnen bieden op nieuwe projecten voor de exploitatie van schaliegas in China. Alle opdrachten kunnen alleen naar Chinese bedrijven gaan, zo werd vrijdag bekend. Het is nog niet bekend wanneer de veiling plaatsvindt.

Bron: destentor.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Plan Trichet voor redding monetaire unie

WASHINGTON - Europese politici zouden de macht moeten krijgen om een Europese staat failliet te verklaren en vervolgens het economische beleid in dat land tijdelijk over te nemen. Dat is de kern van een voorstel van voormalig president van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet.

"Het is een enorme verandering van het beleid, maar dat is nodig om de volgende stap in de Europese integratie te maken'', zei Trichet bij de presentatie van zijn voorstel tijdens een bezoek aan Washington.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Europa snel grootste olieverbruiker

Traditioneel is Amerika ’s werelds grootste olieverbruiker, maar in een jaar of drie zal Europa die eerste positie overnemen. Dat voorspelt Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland in BNR Bernard Hammelburg. Het is een ontwikkeling ‘met zeer grote gevolgen.’

Bron: hln.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Olieprijzen zetten dalende trend voort

In de Londense ochtendhandel kostte een vat (159 liter) Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee en met levering in juli, 106,93 dollar. Dat is een daling met 0,5 procent. De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe West Texas Intermediate-olie voor levering in juni daalde in New York met 96 cent tot 91,60 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

EU doet het slechter dan Japan in jaren ‘90

Er zijn grote gelijkenissen tussen de ondergang van de Japanse economie in de jaren ’90 met de huidige ondergang van Europa. Als we de gegevens bekijken vanaf de piek van de aandelenmarkten, zien we dat Europa er nu slechter aan toe is dan Japan 30 jaar geleden.

De Nikkei 225 piekte begin jaren ’90 waarna de vastgoedbubbel barste. 4,5 jaar later kende Japan een 7 % hoger bbp dan bij het begin van de crisis, volgens cijfers van het IMF. De Euro Stoxx 50 piekte in het 2e kwartaal 2007. 4,5 jaar later stond het Europese bbp 1 % lager.